Tel Aviv


Hiekalle rakennettu Tel Aviv on korkeiden pilvenpiirtäjien hallitsema moderni metropoli. Aivan erilaiseen tunnelmaan pääset taitelijoiden elävöittämässä Vanhassakaupungissa, Jaffassa. Tel Avivissa yhdistät helposti kaupunki- ja rantaloman, sillä Tel Avivin yli 14 kilometriä pitkä hiekkaranta palveluineen tarjoaa erinomaiset puitteet myös rennon rantapäivän viettoon. Tel Aviv tunnetaan myös tasokkaista ravintoloistaan sekä yöelämästään. Kaupungissa on lukuisia suuria, erittäin tasokkaita hotelleja sekä pienempiä boutique-hotelleja.

Ostokset
Tel Aviv on erinomainen ostoskaupunki. Sen lukuisissa ostoskeskuksissa sekä pikkuputiikeissa teet kaikille kukkaroille sopivia ostoksia. Suosituimmat ja trendikkäimmät liikkeet löydät Sheinkin- ja Dizengoff-kaduilta. Huippumuodin kansainväliset ja paikalliset ketjut sijaitsevat Neve Tsedekissä ja Kikar Hamedina -aukiolla.

Allenby- ja King George -kaduilla voi puolestaan testata tinkijän lahjojaan. Carmelin markkina-alue sopii erinomaisesti tuliaisostosten tekoon.

Ravintolat
Israelilainen ruokakulttuuri on sekoitus juutalaista keittiötä ja siirtolaisten tuomia vaikutteita. Tel Avivista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun.

Rannat
Tel Aviv sijaitsee Välimeren rannalla ja sen ranta on yli 14 kilometriä pitkä ulottuen aina Jaffasta Uuden sataman alueelle asti. Rannalla voit uida, ottaa aurinkoa ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Suosituimpiin rantoihin kuuluu Banana Beach, joka sijaitsee Shabazi-ostoskadun päässä ja useiden ravintoloiden läheisyydessä. Hilton Beach on suosittu surffareiden keskuudessa, Jerusalem- ja Geula-rannat puolestaan sopivat hyvin perheille.

Suosituimmat matkustusajankohdat ovat kevät ja syksy. Kesällä saattaa olla välillä hyvin kuuma. Talvellakin lämpötila nousee yleensä yli 15 asteen.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on usein vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Finnair lentää suoraan Tel Aviviin helmi-lokakuussa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, paluupäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Jaffa

Jaffan kaupunki mielletään nykyisin Tel Avivin Vanhaksikaupungiksi. Sen historia ulottuu jopa seitsemän tuhatta vuotta taaksepäin. Kukkulalla sijaitseva Jaffa on toiminut aikanaan vilkkaana satama- ja kauppakaupunkina. Nykyisin Jaffan kapeiden kujien varsilla on taiteilijoiden pikkuputiikkeja ja gallerioita. Jos nouset ylös Ha-Pisga-puistoon, voit ihailla upeaa näköalaa Tel Aviviin ja sen pitkälle hiekkarannalle. Jaffan satama puolestaan on kalastaja- ja huviveneiden täyttämä. Jaffan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Pietarin kirkko ja Ottomaanien kellotorni. Jaffan kirpputori ja markkina-alueet houkuttelevat ostosten tekoon.

Jaffa
Jaffa

Neve Tzedek
Neve Tzedek

Neve Tzedek

Kulttuuritarjonnastaan tunnettu varsinaisen Tel Avivin vanhin osa Neve Tzedek on noussut viime vuosikymmeninä trendikkääksi asuin- ja ostosalueeksi. Kylämäisessä kaupunginosassa on lukuisia tasokkaita ravintoloita ja kahviloita, trendikkäitä bistroja sekä paljon designliikkeitä, vaateputiikkeja ja käsityöpuoteja. Monet alueen kahviloista muutautuvat illalla drinkki- ja jazzbaareiksi, jossa on elävää musiikkia. Lähistöllä on myös Florentinin alue, jossa voit ihailla katutaidetta tai tehdä tuliaisostoksia Levinskyn maustemarkkinakadulla.


Lev Ha'ir

Lev Ha'ir on Tel Avivin keskusta, josta löydät kaupungin tärkeimmät kulttuurikohteet. Täällä voit ihailla 4000 Bauhaus-tyylisestä rakennuksesta koostuvan ja Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan "Valkoisen kaupungin" arkkitehtuuria. Lev Ha'irissa on myös kaupungin tunnetuin katu Rothschild Boulevard, Tel Avivin taidemuseo ja kuuluisat Carmelin markkinat. Rothschild Boulevardin lisäksi myös Dizengoff- ja Sheinken-kaduilla on paljon ravintoloita ja kauppoja.

Lev Ha'ir
Lev Ha'ir

Namal Tel Aviv
Namal Tel Aviv

Namal Tel Aviv

Kaupungin pohjoisosassa sijaitseva Namal Tel Aviv eli Uuden sataman alue on Tel Avivin yöelämän keskus lukuisine baareineen ja klubeineen. Uuden sataman rantakadulla voit kävellä tai pyöräillä vuokrattavilla kaupunkipyörillä. Alueelta löytyy myös paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita ja se onkin niin paikallisten kuin matkailijoiden suosittu ajanviettopaikka sekä päivällä että iltaisin.