St Maarten


Sint Maarten on Alankomaiden autoniminen alue Karibian merellä. Sint Maarten sijaitsee Saint Martinin saarella joka on jaettu Ranskan ja Alankomaiden hallitsemiin osiin. St Maarten onkin maailman pienin saari joka on jaettu kahden valtion kesken.

Philipsburg
Sint Maartenin pääkaupunki on saaren suurin kaupunki Philipsburg, joka on yksi Karibian vilkkaimmista risteilysatamista. Philipsburg on suosittu vierailusatama karibian risteilijöiden reiteillä. Philipsburg sijaitsee kauniin Great Bayn rannalla. Päivisin kaupungilla on hyvin vilkasta risteilyvieraiden vieraillessa kaupungissa. Iltaisin risteilijöiden lähdettyä kaupunki rauhoittuu. Philipsburgin rantakadulla, Front Streetillä, on mukava nauttia illasta. Front Streetin viereisellä kadulla sijaitsee suurin osa Philipsburgin kaupoista ja kasinoista.

St Maartenilla kannattaa vuokrata auto, jotta pääsee tutustumaan koko saareen. Kannatta käydä vierailulla saaren ranskalaisella puolella, Saint Martinilla, ja seillä sen pääkaupungissa Marigotissa. Marigot on pieni viehättävä kaupunki jossa kannattaa vierailla keskiviikkoisin tai lauantaisin kun kaupungilla on toripäivät.

Marigotissa on myös loistavia kreolilaisia ravintoloita joissa pääsee maistelemaan karibialaisia herkkuja. Saint Martinin puolella valuuttana käytetään euroja kun taas Sint Maartenin puolella on käytössä Alankomaiden Antillien Guldeni. Rahaa ei välttämättä kannata vaihtaa, sillä myös Sint Maartenin puolella käy yleisesti maksuvälineenä eurot. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana sillä kauppiaiden käyttämät kurssit vaihtelevat suuresti.

St Maarten on monipuolinen lomakohde ja siellä saa helposti vietettyä pidemmänkin ajan. St maartenilla voit nauttia letkeistä lomapäivistä paratiisirannoilla tai viettää aktiivisemman loman. Valinta on sinun. Saarelta on myös helppo käydä vierailemassa päiväretkillä lähisaarilla esimerkiksi Anguilalla ja St Barthelémyllä. Molemmat näistä saarista ovat todellisia paratiisisaaria ja samalla luksuskohteita.

Milloin St Maartenille kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa St Maartenille on marraskuusta heinäkuuhun. St Maarten sijaitsee hurrikaanivyöhykeellä joten elokuusta lokakuulle ilmat saattavat olla hyvinkin vaihtelevia ja ajoittain myrskyisiä.


Maho Beach
Maho Beach

Maho Beach

Philipsburgin suosituin nähtävyys on Maho Beach joka sijaitsee Prinsessa Julianan lentoaseman vieressä, kirjaimellisesti. Maho Beach on yksi maailman kuuluisimmista rannoista ja siellä auringonoton lisäksi bongaillaan ahkerasti laskeutuvia lentokoneita. Lentokoneiden laskeutumista voit seuarta myös rannan baareista juomia siemaillen, mutta hurjimmat tarrautuvat kiinni rannan ja lentokentän väliseen aitaan kun lentokoneet kiihdyttävät nousukiitoon. Silloin tuntee olevansa todellisessa tuulitunnelissa!

St Barts

St Barthelémy, lyhyemmin St Barts, sijaitsee noin 45 minuutin katamaraanimatkan päässä St Maartenilta. Saaren pääkaupunki on nimeltään Gustavia ja sen satama on täynnä toinen toistaan hienompia lukusjahteja. St Barts on Ruotsin entinen siirtomaa ja monet sen kadun nimistä ovatkin ruotsalaisia. Gustavia nimettiin Kustaa III:n mukaan. Nykyään saari kuuluu Ranskalle on yksi maailman kuuluisimmista luksuskohteista.
St Barts
Gustavian satama St Bartsilla

Loterie farm
Loterie farm

Loterie farm

Loterie Farm on yksityinen luonnonpuisto St Maartenilla. Täällä pääset patikoimaan omatoimisesti tai opastettuna. Loterie Farmilla on myös suosittuja vaijeriliukuja huimapäille. Loteire Farm onkin yksi St Maartenin suosituimmista vierailukohteista.

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi