Split - Historiallisia nähtävyyksiä kristallinkirkkaan meren äärellä


Kroatian toiseksi suurimmassa kaupungissa Splitissä nautit meren ja vuorten hurmaavasta yhdistelmästä, keisari Diocletianuksen ajan loistosta sekä merellisistä herkuista.

Rooman keisari Diocletianus rakennutti 1700 vuotta sitten palatsinsa Splitin Vanhaankaupunkiin. Kun nyt kävelet sen sokkeloisilla kujilla, tuntuu kuin seikkailisit historiallisen elokuvan lavasteissa. Roomalaiset pylväät, muurin rauniot ja Egyptistä tuotu sfinksi kuuluvat katukuvaan siinä missä iloisen puheensorinan täyttämät ravintoloiden terassitkin. Vanhankaupungin keskuksen, Peristil-aukion, ympäristöstä löydät myös useita pikkukauppoja ja taidegallerioita.

Merelliseen tunnelmaan pääset parhaiten palmujen reunustamalla Riva-rantabulevardilla, jonka eleganteissa kahviloissa levähdät kävelyn lomassa. Aivan vanhankaupungin tuntumassa sijaitsevasta satamasta voit lähteä päiväretkelle turkoosina kimaltelevalle Adrianmerelle Kroatian rannikon saaristoon.

Parhaat uimarannat sijaitsevat Splitin ulkopuolella, mutta vaikka valitsisit hotellisi kaupungin keskustasta, voit pulahtaa Adrianmereen Marjanin niemimaalla sijaitsevilta rauhallisilta pieniltä kivirannoilta. Niemimaan metsäalueilta löytyy myös rauhallisia patikointipolkuja ja Marjanin kukkulan huipulle johtavien portaiden kipuaminen palkitsee vaikuttavalla näköalalla Splitiin, Adrianmerelle ja sen saarille.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Splitin lentokentälle viisi kertaa viikossa 1.5.2022-29.10.2022.

Lennot lennetään molempiin suuntiin maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kroatiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Splitissä peritään kaupunkiveroa, joka on 1,33 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Diocletianuksen palatsi Hvar
1 Rooman keisari Diocletianus rakennutti palatsin 200- ja 300 luvun vaihteessa synnyinkaupunkinsa Salonan lähelle. Palatsin alue käsittää lähes puolet Splitin vanhankaupungin pinta-alasta ja palatsin rakennuksista on säilynyt noin puolet. Palatsi rakennettiin aikoinaan enemmänkin linnoitukseksi kuin asuinrakennukseksi minne keisari Diocletianus vetäytyi viettämään eläkepäiviään luovuttuaan vallasta vuonna 305. Nykyään Palatsin alueella on asuntoja ja kauppoja ja se onkin oiva esimerkki edelleen elävästä historiasta.
2 Hvarin saari sijaitsee noin 45 minuutin laivamatkan päässä Splitistä. Hvarin saaren suurin kaupunki Hvar Town on eritääin suosittu lomakohde jossa myös moni maailmantähti on viihtynyt lomallaan. Hvaria kutsutaankin Adrianmeren St Tropeziksi. Hvarille järjestetään päiväretkiä Splitistä. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään varauksissa.