Santorini - Kreikan kaunein saari


Santorini kuuluu Kykladien saariryhmään ja sijaitsee Egeanmerellä. Useimmat mainos- ja maisemakuvat Kreikasta on otettu juuri Santorinilta. Santorinia on kehuttu myös Kreikan kauneimmaksi saareksi.
Saari on kuuluisa upeista auringonlaskuistaan ja valkoisista taloistaan. Auringonlaskua voi ihailla saarella useista eri paikoista, mutta suosituin paikka auringonlaskun bongailuun on saaren pohjoisosassa sijaitseva Oian kaupunki. Jos haluaa hyvän paikan auringonlaskun ihailuun, kannattaa Oiaan suunnata jo hyvissä ajoin varmistaakseen hyvän paikan.

Santorini on pääasiassa rantalomakohde, mutta hienoja lomakokemuksia saa myös kiertelemällä saaren kylissä. Santorini on myös monen Kreikan mytologian tapahtumien tapahtumapaikka. Saari on joidenkin lähteiden mukaa toiminut innoituksena jopa Atlantiksen taruun.

Saaren tunnusmerkki, kaareva muoto, on syntynyt tulivuoren romahdettua. Saaren hiekkarannat ovat mustaa vulkaanista kiveä ja varsinkin kesäisin hiekka lämpenee nopeasti, joten kannattaa ottaa rantasandaalit mukaan matkaan.

Jos haluat viettää enimmän ajan rannalla, kannattaa valita majoitus Kamarin kaupungista. Saaren pääkaupunki on Fira on loistava kohde jos pidät ihmisvilinästä, shoppailusta ja hyvistä ravintoloista. Oian kylässä on puolestaan tarjolla tasokkaampaa majoitusta ja henkeä salpaavia maisemia. Valinta on sinun.

Milloin Santorinille kannattaa matkustaa?
Santorini on parhaimmillaan toukokuusta lokakuuhun. Keskikesällä lämpötilat nousevat usein 30 asteen tuntumaan. Keväällä ja syksyllä ilmasto on mukavan lempeä. Syksyisin syyskuusta lokakuuhun meri on lämpimimmillään.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kreikkaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Santorinin hotelleissa ei peritään matkailuveroa joka vaihtelee kauden ja hotellin tason mukaan ja se maksetaan paikan päällä suoraan hotellille kohteessa.
Verojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Kamari Oia
1 Kamari sijaitsee Santorinin eteläpuolella ja on saaren suosituin rantalomakohde. Kamarin yli 5km pituinen laavakiviranta kutsuu nauttimaan kesän lämmöstä ja Välimeren aalloista. Kamarin hiekkaranta kimaltelee yöllä kuunvalossa kauniisti. Kamari tarjoaa perinteisine valkoisine taloineen ja laavakivirantoineen upeat maisemat ja Kamarin kylästä löydät kaiken tarvitsemasi.
2 Santorini on kuuluisa upeista auringonlaskuistaan. Suosituin paikka käydä ihailemassa auringonlaskuja on Oian kylä sijaitsee Santorinin pohjoispuolella ja suurin osa maisemakuvista valkoisine sinikattoisine taloineen on otettu juuri täällä. Jos mielit saada hyvän paikan auringonlaskun ihailuun, kannattaa paikan päälle suunnata ajoissa.