Rio de Janeiro - rantoja, jalkapalloa ja samban rytmejä


Brasilian toiseksi suurin kaupunki Rio de Janeiro tuskin voisi toivoa itselleen kauniimpaa sijaintia. Vehreiden vuorien ja sinisen Atlantin valtameren syleilyssä sijaitseva kaupunki on tunnettu niin sambakarnevaaleistaan, rannoistaan kuin maailmanluokan nähtävyyksistään. Kristus-patsas, Sokeritoppavuori sekä Copacabanan ja Ipaneman upeat hiekkarannat ovat varmasti jokaisen Rioon saapuvan matkailijan toivelistalla. Jalkapallon ystävät taas suuntaavat Maracana-stadionille aistimaan brasilialaista jalkapallokulttuuria.

Rio de Janeiron keskusta, Centro
Kaupungin keskustan, Centron, rakennuksista monet ovat moderneja pilvenpiirtäjiä, mutta joukossa on myös kauniita siirtomaa-ajan rakennuksia. Näistä kannattaa käydä katsomassa ainakin upeaa Kaupunginteatteria sekä Kuninkaallista portugalilaista lukusalia, jonka sisätilat ovat hämmästyttävän kauniit. Keskustassa on myös Rio de Janeiron katedraali, joka on rakennettu Maya-pyramidien tyyliin. Sen sisätiloja koristavat suuret, värikkäät lasimaalaukset.

Copacabana ja Ipanema
Copacabana on Rio de Janeiron - ja ehkä jopa koko maailman - kuuluisin ranta. Tämä n. neljän kilometrin pituinen hiekkaranta on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Auringonoton ja uimisen lisäksi voit pelata Copacabanalla rantalentopalloa tai jalkapalloa. Copacabana on täynnä elämää varhaisesta aamusta pitkälle yöhön ja sen aaltokuvioisin mosaiikein koristeltua rantapromenadia pitkin on mukava kävellä tai pyöräillä.

Toinen kaupungin suosituimmista rannoista on Ipanema, jolla viihtyvät niin auringonpalvojat kuin surffaajat.

Sunnuntaisin rantakatu on suljettu moottoriajoneuvoilta ja se on täynnä pyöräilijöitä, kävelijöitä, rullaluistelijoita ja -lautailijoita. Ipaneman alueella on paljon laadukkaita ravintoloita sekä kahviloita ja kauppoja.

Ostokset ja ravintolat
Rio de Janeirossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Parhaat ostospaikat löytyvät Ipanemasta, jossa on niin kalliita luksusputiikkeja kuin erityisesti Visconde de Piraja -kadulta löytyviä edullisempia liikkeitä. Barra de Tijucan kaupunginosasta löydät useita ostoskeskuksia ja Uruguaianan markkinoilla teet edullisia tuliaisostoksia.

Rion ravintolavalikoima on erittäin monipuolinen. Jos pidät lihasta, pistäydy brasilialaisessa liharavintolassa, churrascariassa. Maista myös tuoreita hedelmiä ja tuorepuristettuja hedelmämehuja. Rion yöelämä on vilkasta, täällä on niin tasokkaita diskoja ja sambaklubeja kuin baareja, ravintoloita ja kahviloita.

Julkinen liikenne
Riossa on kattava metroverkosto ja sillä kulkeminen on yleensä huomattavasti nopeampaa kuin bussilla, varsinkin päivällä jolloin kadut ovat usein ruuhkaisia. Taksilla liikkuminen on melko edullista, mutta ruuhka-aikoina myös taksilla kulkeminen saattaa olla hidasta. Viihtyisään Santa Teresaan pääsee keskustasta raitiovaunulla.

Rio de Janeiro on erinomainen matkakohde mihin aikaan vuodesta tahansa. Lämpimintä on Suomen talvikuukausina.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Kristus-patsas Sokeritoppavuori Sambakarnevaalit Selarónin portaat
1

Rio de Janeiron tunnetuin nähtävyys on kaupungin yläpuolella Corcovado-vuorella sijaitseva Kristus-patsas. Vuonna 1931 valmistunut patsas on valittu maailman seitsemän uuden ihmeen joukkoon. Corcovado-vuorelta voit Kristus-patsaan lisäksi ihailla sieltä avautuvaa huikeaa näkäalaa yli Rio de Janeiron. Patsaalle pääset nousemaan kaapelijunalla vuoristosademetsän läpi

2

Guanabaranlahden reunalla kohoava sokeritoppavuori kuuluu Rio de Janeiron tunnetuimpiin nähtävyyksiin. 396 metrin korkeudessa sijaitsevalta huipulta avautuu kaunis näkymä Rio de Janeiroon, Kristus-patsaalle ja Copacabanan rannalle. Sokeritoppavuoren huipulle pääset köysiradan kyydissä.

3

Jo vuodesta 1723 lähtien järjestetty Rio de Janeiron sambakarnevaali on unohtumaton tapahtuma, johon paikallisten lisäksi myös lukuisat matkailijat osallistuvat vuosittain. Karnevaali järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja se on maailman suurin karnevaali yli viidellä miljoonalla osallistujallaan.

4

Kuuluisat värikkäin mosaiikein koristellut Selarónin portaat johtavat keskustasta ylös viihtyisään Santa Teresan kaupunginosaan.