Nizza - kaupunkiloma rannan vieressä


Nizza on ylellinen kaupunki Ranskan Rivieralla, ja se yhdistää elegantisti rennon rantaloman ja aistikkaan iltaelämän. Kaupungilla on pitkä ja vakuuttava historia hienoston huvittelukohteena. Aurinkoisia päiviä Nizzassa riittää nautittavaksi vuoden ympäri, mutta suosituimmat kuukaudet lienevät kesästä loppusyksyyn. Nizza on sanalla sanoen ihastuttavan yllättävä: Enkelten lahtea kiertävällä bulevardilla kohtaavat luontevasti ruskettuneet rullaluistelijat ja fifejään taluttavat leidit. Katujen varsia reunustavat palmupuut ja kalliit autot, pyöreäkivisellä rannalla paistattelevat päivää vähäpukeiset turistit, paikalliset ja kauempaa tulleet. Ja kun ilta koittaa, kalastajat laskevat siimansa veteen samaan aikaan, kun herrat taluttavat kadun toisella puolella iltapukuisia daamejaan kasinon paheelliseen hauskanpitoon. Monacokin on vain lyhyen laiva- tai junamatkan päässä, joten täältä löytyy glamouria!

Nizzan rannat
Pittoreski Nizza on tunnettu upeista rannoistaan turkoosinsinisen Välimeren äärellä. Monilla hotelleilla on oma yksityinen rantakaistaleensa, joissa voi vuokrata aurinkotuolin ja -varjon koko päiväksi. Myös yleisiä rantoja löytyy.

Aivan keskustan kupeessa voit pulahtaa 

Nizzan nähtävyydet
Nizzan maamerkki lienee kuuluisa palmujen reunustama kävelykatu Promenade des Anglaise, joka kulkee merenlahtea mukaillen. Rantakatu kuhisee elämää; paikalliset ja lomailijat kohtaavat kahviloissa ja ravintoloissa. Kadun päästä avautuu käynti tunnelmalliseen ja sokkeloiseen Nizzan vanhaan kaupunkiin - Vieux Nice - kannattaa ehdottomasti tutustua. Rantakadun varressa voit nähdä useita luksushotelleja varakkaine vieraineen. Merinäkymäkin on täällä vähintään miljoonan dollarin arvoinen! Nizzan lukuisat kirkot, laadukkaat museot ja galleriat tarjoavat toisenlaisia elämyksiä.

Nizzan ravintolat ja yöelämä
Nizzassa ei voi olla ihastumatta runsaaseen ravintolatarjontaan ja yöelämän pyörteisiin. Upeita, eriteemaisia ravintoloita löytyy joka makuun ja esimerkiksi Cours Saleya -aukion vieressä sinua odottaa koko joukko kala- ja äyriäisravintoloita. Yökiitäjille Nizza on erinomainen valinta. Kansainvälistä menoa ja ihmisiä ympäri maailman voit tavata monissa yökerhoissa ja klubeilla. Jos tanssiminen pikkutunneilla ei ole sinun juttusi, voit istahtaa myös johonkin viihtyisään musiikkibaariin, jossa on helpompi antautua keskusteluun.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Nizzan lentokentälle 27.10.2022 asti.

Lennot molempiin suuntiin lennetään huhtikuussa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Toukokuusta eteenpäin torstaisin ja sunnuntaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Ranskaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Nizzassa peritään kaupunkiveroa, joka on 0,20 € – 4 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Monaco Cannes Saint Tropez Provence
1 Monaco on Nizzan naapurikaupunki ja samalla Ranskan naapurivaltio. Tämä lilliputtimaa on on lähes synonyymi vauraudelle ja glamourille. Nizzasta on helppo tehdä päiväretki Monacoon joko junalla tai venetakseilla. Venetaksit ovat mukava ja helppo tapa vierailla Monacossa. Merimatka kestää vain noin 45 min upeissa maisemissa. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään venetaksien varauksissa.
2 Cannes täyttyy toukokuussa filmitähdillä jotka osallistuvat Cannesin filmifestivaaleille. Cannes on osa Ranskan Rivieran glamour-ketjua Monacon ja Saint Tropezin kanssa. Jos haluat käydä aistimassa Cannesin ilmapiiriä se onnistuu helposti esimerkiksi junalla tai vuokra-autolla. Autolla Cannesiin ajaa Nizzasta vain noin 45 minuuttia.
3 Saint Tropez on maailmantähtien ja rikkaiden suosikki lomanviettopaikkana. Jos olet suunnitellut päiväretkeä autolla Cannesiin, niin kannattaa samalla vaivalla ajella Saint Tropeziin asti kastomaan mikä kaikkia maailmantähtiä vetää täällä puoleensa.
4 Provence on kaikille hyvän ruoan ja viinien ystäville tuttua seutua ainakin ruokaohjelmista. Nizzasta on helppo käydä autoillen Provencen viinitiloilla ja kylissä maistelemassa paikallisia herkkuja ja tutustumassa esimerkiksi viinitilojen toimintaan.