Menorca - Rauhallinen rantaparatiisi


Menorca on Baleaarien saariryhmän toiseksi suurin saari Mallorcan jälkeen. Menorcaa voisikin luonnehtia Mallorcan rauhallisemmaksi pikkusiskoksi, sillä Menorcalla elämänmeno ja oleminen on huomattavasti seesteisempää kuin Mallorcalla.

Menorca on kuuluisa upeista rannoistaan, kauniista luonnostaan ja mahonilaisesta ginistä. Menorcan rannat ovat kauniita ja rauhallisia. Rantavedet ovat turkoosin kirkkaita ja rantojen hiekka hienon hienoa. Menorcalla ei ole niin paljon matkailijoita kuin naapurisaarella Mallorcalla ja sen vuoksi tunnelma saarella on mukavan unelias. Menorcalla sijaitsee toinen toistaan kauniimpia poukamia ja jopa Wolrd Beach Guide - julkaisun mukaan yksi maailman kauneimmista rannoista, Cala Mitjada.

Menorcaa halkoo päätie joka vie saaren pääkaupungista Mahónista saaren toiseksi suurimpaan kaupunkiin Ciutadellaan. Puolessa välissä matkaa sijaitsee saaren korkein huippu Monte Toro, jonka huipulta, 358 metrin korkeudesta, pääsee ihailemaan Menorcaa lintuperspektiivistä.

Hyvällä säällä Monte Torolta näkee Mallorcalle saakka. Monte Toro on helposti saavutettavissa, sillä tie vie aina huipulle saakka. Monte Toron huipulla on vanhan luostarin rauniot jotka ovat avoinna vierailijoille toukokuusta syyskuulle.

Ciutadella on kaunis ja unelias rinteille rakentunut kaupunki kapeine kujineen ja vanhoine rakennuksineen. Mahón on puolestaan saaren suurimpana kaupunkina menevämpi ja täynnä elämää.
Lähde viettämään rentouttava loma Menorcalle ilman meteliä ja melskettä

Milloin Menorcalle kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Menorcalle on toukokuusta lokakuuhun. Toukokuussa, syyskuussa ja lokakuussa ilmat ovat mukavan lempeitä ja lämpimiä. Kesäkuusta elokuuhun lämpötilat voivat nousta lähelle 30C ja silloin onkin otollisin aika rantalomailulle.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Menorcan hotelleissa ei peritään kestävän matkailun veroa joka vaihtelee kauden ja hotellin tason mukaan ja se maksetaan paikan päällä suoraan hotellille kohteessa.
Verojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista