Martinique - Vehreä paratiisisaari


Martinique on Ranskan merentaikainen departementti Karbialla. Ranskalainen kulttuuri on täällä vahvasti läsnä samalla sekoittuen karibialaiseen elämänmenoon. Valuuttanakin Martiniquella käytetään Euroa, joten rahanvaihtoon ei ole tarvetta.

Martiniquella on tunnettu rantojen lisäksi upeasta luonnostaan. Täällä kannattaakin vuokrata auto ja käydä tutkimusmatkoilla ympäri saarta. Martiniquen maisemaa hallitsee mahtava Mont Pelée tulivuori. Mont Pelée purkautui viimeksi 1902.

Viime vuosisadan tuhoisin tulivuorenpurkaus tuhosi saaren silloisen pääkaupungin Saint-Pierren joka siihen asti tunnettiin Karibian Pariisina. Tuhoisan purkauksen jälkeen Saint-Pierre ei koskaan toipunut ennalleen ja onkin nykypäivänä vain vaatimaton pikkukaupunki jossa vieläkin näkyy tummuneita raunioita muistona Mont Peléen purkauksesta. Saint-Pierren edustalla oleva lahti on suosittu sukelluskohde, sillä sen pohjassa makaa yli kymmenen hylkyä jotka upposivat vuonna 1902.

Martiniquen pääkaupunki on nykyään Fort-de-France, missä on jossain määrin pariisilaista tunnelmaa.

 Fort de Francen lahti kuuluu maailman kauneimpien lahtien klubiin (kyllä, sellainenkin klubi on olemassa;)).  Kaupungin upea kirjasto, Bibliothèque Scholcher, on kaupungin erikoinen nähtävyys, joka rakennettiin alkujaan Pariisin maailmannäyttelyyn ja kuljetettiin näyttelyn jälkeen osissa Fort-de-Franceen. Kannattaa myös käydä katsastamassa vanha linnoitus josta kaupunki on saanut myös nimensä. Upea kasvitieteellinen puutarha Jardin de Balatan sijaitsee noin 10 kilometriä Fort-de-Francesta pohjoiseen

Martinique on hyvä kohde uteliaille matkailijoille. Martinique nimettiin suosituimmaksi nousevaksi kohteeksi Karibialla vuonna 2021 TripAdvisorin Traveller´s Choice Best of the Best Awards of Destinations julkaisussa. Palkinto perustuu matkailijoiden arvioihin kohteista. Lähde siis katsomaan mihin nuo arviot perustuvat.

Milloin Martiniquelle kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Martiniquelle on marraskuusta heinäkuuhun. Martinique kuuluu hurrikaanivyöhykkeeseen ja sen vuoksi elokuusta lokakuuhun sää saattaa olla ajoittain hyvinkin arvaamaton.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.