Mallorca - Rantoja, kaupunkeja, vuoria = kaikkea


Mallorca on turkoosina välkehtivän Välimeren kauneimpia ja monipuolisimpia saaria. Sen suojaisissa lahdenpoukamissa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Myös Espanjan kuninkaalliset monien muiden kuuluisuuksien ohella rantautuvat huvipursineen aika ajoin Mallorcalle. Täällä koet samalla matkalla niin suurkaupungin sykettä kuin rauhallista maalaiselämää. Luonnonystävät nauttivat erityisesti saaren pohjoisrannikon jylhistä maisemista ja upeista ulkoilumahdollisuuksista. 

Monipuolinen Mallorcan saari
Mallorcan maisemaan mahtuu mahtavia vuoristoja, vehmaita laaksoja, turkoosin värisiä lahdenpoukamia, pitkiä vaaleahiekkaisia rantoja, upeita tippukiviluolia, idyllisiä kyliä ja monia historiallisia nähtävyyksiä. Mallorca on erinomainen saari aktiivista lomaa kaipaavalle.

Hyvin hoidetut viheriöt kutsuvat golfareita, Tramuntana-vuoristo patikoinnin tai pyöräilyn ystäviä ja tarjolla on runsaasti muitakin liikunnan riemuja erityisesti vesiurheilun ystäville. Välimeren tunnelmalliset illat houkuttelevat makunautintoihin, kannattaa kokeilla rohkeasti mallorcalaista keittiötä, joka on tunnettu erityisesti kala- ja äyriäisruuistaan. Mallorca on Espanjan suurin mantelintuottaja, joten jälkiruoaksi sopii hyvin pala mantelikakkua jäätelön kera!  Mallorcalaiset viinit ovat maistamisen arvoisia ja voit halutessasi myös vierailla jossakin saaren viinibodegoista

Huom. Mallorcalla peritään turistiveroa, joka on hotellista riippuen 2– 5 € per matkustaja per yö. Vero koskee kaikkia 16-vuotta täyttäneitä matkustajia. Vero maksetaan paikan päällä käteismaksuna sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellin vastaanottoon.

Mallorca - Välimeren helmi


Palma
Palma

Palma

Palma on 600 000 asukkaan eläväinen kaupunki, jossa voit viettää mahtavan kaupunkiloman. Palman vanhakaupunki hurmaa viihtyisä kapeine ravintolakujineen, katukahviloineen ja ostoskatuineen. Vanhasta asemakaavasta johtuen vanhankaupungin kadut ovat sokkeloisia ja kapeita, joten parhaiten tutkit niitä kävellen. Vanhastakaupungista löytyy suurin osa Palman tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten näyttävä goottilainen Le Seu -katedraali, joka hallitsee kaupungin sataman puoleista kaupunkikuvaa, Plaza Mayor -keskusaukio, 1400-luvulla rakennettu Llotja de Palma, näyttävä Almudainan palatsi sekä modernin ja nykytaiteen museo Es Baluard. Pysähdy ihailemaan myös kaupungin katuja ja puistoja koristavia näyttäviä veistoksia.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Mallorcalle Palman lentokentälle 29.10.2022 asti.

Lennot lennetään tiistaisin ja launtaisin sekä 2.6.2022-4.8.2022 myös torstaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Mallorcan hotelleissa ei peritään kestävän matkailun veroa joka vaihtelee kauden ja hotellin tason mukaan 2€ - 4€/hlö/yö ja se maksetaan paikan päällä suoraan hotellille kohteessa.
Verojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Sóller Cuevas del Drach -tippukiviluolasto Bellverin linna
1

Historiallinen juna vie sinut Palmasta appelsiinilehdoistaan tunnettuun Sólleriin. Junarata Palman ja Sollerin välillä vihittiin käyttöön jo vuonna 1912. Nykyään tämä historiallinen juna kulkee edelleen samaa reittiä päivittäin. Näyttävän reitin varrella on pitkiä tunneleita, siltoja ja jopa akvedukti. Junamatka kestää noin tunnin yhteen suuntaan. Perillä voit tehdä kävelykierroksen kylän kapeilla kujilla, Ihailla kylän puutarhoja, joissa monissa kasvaa sitruspuita sekä nauttia kauniin Sollerin laakson verkkaisesta elämästä. Lauantaiaamupäivisin Sóllerissa pidetään suositut markkinat. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Puerto de Sólleriin pääset raitiovaunulla.

2

Cuevas del Drach -tippukiviluolasto sijaitsee Mallorcan itärannikolla lähellä Porto Criston kaupunkia. Luolastossa järjestetään n. tunnin kestäviä opastettuja kierroksia, jonka aikana tehdään myös pieni veneretki luolassa n. 25 metrin syvyydessä sijaitsevalla Martel-järvellä.

3

Bellverin linna sijaitsee ylhäällä kukkuloilla hieman Palman keskustan ulkopuolella. Täällä nautit Palman upeimmista näköaloista. 1300-luvulla rakennettu linna on muodoltaan pyöreä ja siinä on kaksi kerrosta ja kolme tornia. Alun perin kuninkaalliseksi palatsiksi rakennettu linna toimi myöhemmin vankilana. Bellverin linnaan pääset helpoiten taksilla. Halutessasi voit myös saapua jalkaisin, mutta varaudu siinä tapauksessa portaiden kipuamiseen.