Los Angeles - Enkelten kaupunki


Yhdysvaltain länsirannikon suurimman kaupungin, tarunhohtoisen Los Angelesin vetonauloja ovat Hollywoodin glamour, Beverly Hillsin luksusliikkeet, superjulkkikset ja upeat Tyynenmeren rantakohteet. Rento kalifornialainen elämäntapa ja aurinko kutsuvat unohtumattoman loman viettoon. Hollywood ja Walk of Fame, Beverly Hills, Santa Monica Beach... Los Angeles on täynnä legendaarisia käyntikohteita. Monipuolinen Los Angeles sopii matkakohteeksi niin kulttuurin, rantaelämän kuin ostosten ystävälle ja tekemistä löytyy mihin vuodenaikaan tahansa. Laajalle levittyneeseen kaupunkiin tutustut helpoiten autolla. Myös bussiyhteydet ovat hyvät, mutta liikenneruuhkiin pitää kuitenkin varautua. Hollywoodin tunnetuimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan ja alueella kulkee myös metro, jolla pääset esimerkiksi Universal Studioille.

Teemapuistoja
Los Angeles on tunnettu huikeista teemapuistoistaan. Universal Studios -teemapuistossa kurkistat elokuvien taianomaiseen maailmaan ja kulissien taakse. Myös Warner Bros. Studios johdattelee elokuvien maailmaan. Puistot tarjoavat näkemistä ja tekemistä kaikenikäisille. Disneyland puolestaan sijaitsee Anaheimissa noin 45 minuutin ajomatkan päässä Los Angelesista.

Museoita ja kulttuuria
Los Angelesin monet museot tarjoavat paljon nähtävää tai koettavaa.

Esimerkiksi Museum of Contemporary Art, MOCA esittelee vaihtuvin näyttelyin nykytaidetta, luonnonhistorian museossa on esillä dinosaurusten luurankoja, ja Kalifornian tiedekeskuksessa voit ihmetellä modernin teknologian tuotteita. Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat myös Los Angelesin hautausmaat legendaaristen filmitähtien hautapaikkoineen. Yksi kuuluisimmista on Westwood Village Memorial Park, jossa on Marilyn Monroen viimeinen leposija. Griffith Parkin laitamilla sijaitseva Griffith Observatory -tähtiobservatorio tarjoaa upeat maisemat niin Los Angelesin ylle, Hollywood-kyltille kuin tähtitaivaalle. Maailmankuulun arkkitehdin Frank Gehryn suunnittelemassa Walt Disney -konserttitalossa nautit laadukkaista konserteista.

Ostokset
Los Angelesin ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset Rodeo Driven luksusputiikeista lukuisiin suuriin ostoskeskuksiin ja edullisempiin muotiliikkeisiin. Lähin suuri outlet-ostoskeskus on n. 45 minuutin ajomatkan päässä Los Angelesista sijaitseva Camarillo Premium Outlets.

Rantalomailua
Los Angelesin suosituimpiin rantakohteisiin kuuluvat rento Santa Monica ja boheemi Venice Beach. Valitsemalla hotellin täältä yhdistät helposti ranta- ja kaupunkiloman.

Glamouria, kulttuuria ja rantaelämää


Hollywood ja Beverly Hills

Hollywood ja Beverly Hills

Hollywood on täynnä kaikkien tuntemia nähtävyyksiä - Hollywood Boulevardin Walk of Fame- katu, Kiinalainen teatteri kuuluisine jalan- ja kädenjälkineen, Oscar-palkinnoistaan tuttu Dolby-teatteri... Kaupungin symbolia, kuuluisaa Hollywood-kylttiä voit ihailla Hollywood Bulevardin ja Highland Avenuen risteyksestä tai Mullholland Drivelta.

Beverly Hills tunnetaan rikkaiden ja kuuluisien asuinalueena, josta löytyy mitä mahtipontisempia kartanoita. Eleganttien luksusliikkeiden Rodeo Drive houkuttelee shoppailijoita, trenditietoinen Sunset Strip puolestaan on tunnettu yöelämästään. Elokuvateemaisia huvipuistoja Hollywoodin kupeesta löytyy kaksi, Universal Studios sekä Warner Bros. Studios.


Santa Monica

Los Angelesin rannikon legendaarisiin rantakohteisiin lukeutuva Santa Monica tarjoaa mitä parhaimmat puitteet rentoutumiseen: voit nauttia auringosta, tehdä kävelyretkiä ja herkutella ravintoloissa. Third Street Promenade –kävelykatu kolmen korttelin alueella houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin gallerioineen ja kauppoineen. Jos kaipaat vilkasta iltaelämää, Santa Monican ”Kolmas linja” tarjoaa vauhtia ja jännitystä pubeissaan ja pelihalleissaan. Satamalaituri Santa Monica Pier on tuttu monista elokuvista ja tv-sarjoista. Hiekkarannan reunustamalla laiturilla sijaitsee ravintoloita sekä Pacific Park -huvipuisto

Santa Monica

Venice Beach

Venice Beach

Santa Monicasta etelään sijaitsevan boheemin Venice Beachin rantakatu on palmujen ja lukuisien pikkukauppojen reunustama. Kalifornialaiseen tunnelmaan pääset pyöräilemällä tai kävelemällä pitkin rantakatua ja pysähtymällä välillä seuraamaan taiturimaisten rullalautailijoiden temppuja Venice Skate Parkissa sekä vain tarkkailemalla muita rannalla kulkijoita. Venice Beachin ranta on myös surffareiden suosiossa.


Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Finnair lentää Los Angelesiin suorilla lennoilla päivittäin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Näin löydät parhaan unelmalomasi