Kreetalta löytyy jokaiselle oma unelmaloma


Kreeta on monipuolinen lomaviettopaikka ja tarjoaa paljon erilaista näkemistä ja tekemistä. Kreeta on suurin Kreikan saarista ja Rethymnonin kaupungissa on myös yliopisto, joten elämä saarella on ympärivuotista, toisin kuin monella pienemmällä Kreikan lomasaarella, jotka lähes autioituvat talveksi. Niin kuin kaikkialla Kreikassa, myös Kreetalla historia on vahvasti läsnä. Länsimaisen kulttuurin alkulähde Minolainen kulttuuri on kotoisin Kreetalta, jota meitä vielä muistuttaa Knossoksen muinaisen palatsin rauniot.

Kreetalla on useita upeita kohteita, joista valita sopiva omaan makuun.

Hania, Platanias, Maleme ja Kolymbari

Kreetan pitkät hiekkarannat lähtevät Hanian kaupungin länsipuolelta, jatkuen Plataniaksen kylästä Malemen kylän läpi aina Kolymbariin saakka. Hotellit on rakennettu rannasta katsoen kolmeen ”linjaan”. Kalleimmat hotellit löytyvät rannalta, mutta kaikkialta on kävelymatka rannalle. Kaikista kylistä löytyy hyviä ruokapaikkoja ja jos haluat kokea Hanian vanhan kaupungin tunnelman iltaisin, on sinne helppo kulkea julkisilla kulkuvälineillä tai taksilla.


Rethymnon

Rethymnon on yliopistokaupunki ja sen myötä eläväinen kaupunki. Rethymnonin pitkät hiekkarannat kutsuvat viettämään rennon rantapäivän tai jos pidät aktiivisemmasta lomailusta, on Rethymnonista helppo tutustua Kreetan saareen sen keskeisen sijainnin vuoksi.

Hanian ja Heraklionin lentokentille on noin tunnin ajomatka, joten voit saapua Rethymnoniin kummankin lentokentän kautta. Vanhakaupunki on täynnä hyviä ruokapaikkoja ja tunnelmallisia tavernoita. Rethymnon on myös loistava perhekohde.


Hersonissos

Hersonissos on Kreetan yöelämän keskus ja sopii vilkkaammasta lomailusta pitäville. Jos siltä tuntuu, voi viettää illat ja yöt kaupungilla ja päivät rannalla. Kaupunki on vilkas ja hyviä ravintoloita ja baareja löytyy runsaasti.


Agios Nikolaos

Agios Nikolaos on ollut suomalaisten suosikkikohde Kreetalla jo vuosikymmenien ajan. Agios NIkolaos on idyllinen kreikkalainen pikkukaupunki tunnelmallisine katuineen ja tavernoineen. Kaupunki on rakennettu Voulismènijärven ympärille. Useat tunnelmalliset ravintolat ympäröivät järveä. Kaupungin lähellä on kolme pienempää rantaa.  Agios Nikolaoksessa on hyvin kansainvälinen tunnelma ja kaupungin vierasvenesatamassa voi bongailla hienoja jahteja ja purjeveneitä. Täällä on jetset-tunnelmaa! Agios Nikolaoksessa voit viettää romanttisen viikon kumppanisi kanssa.

Kreeta - monipuolinen lomaparatiisi


Agios NIkolaos
Agios Nikolaos

Agios NIkolaos

Agios Nikolaos on romanttinen kohde pariskunnille. Agios Nikolaos on ollut suomalaisten suosikkikohde Kreetalla jo vuosikymmeniä. Itse asiassa ensimmäiset matkat Suomesta Kreetalle tehtiin juurikin Agios Nikolaokseen.


Rethymnonin kaupunki

Rethymnon sijaitsee Hanian ja Heraklionin välissä, joten sinne pääsee kätevästi molemmilta lentokentiltä. Ajomatka molemmilta kentiltä Rethymnoniin on noin tunnin. Rethymnon on myös yliopistokaupunki, joten poiketen monista muista lomakohteista, siellä on on vilkasta elämää ympäri vuoden.

Rethymnonin kaupunki
Rethymnon

Hanian vanhakaupunki
Hanian vanha kaupunki

Hanian vanhakaupunki

Hanian vanhakaupunki on idyllinen lomakohde. Hanian kaupungin länsipuolelta alkaa pitkä ranta, jonka varrella on Plataniaksen, Malemen ja Kolymbarin kylät, joissa on lukemattomia hotellivaihtoehtoja pienistä perheomisteisista hotelleista suuriin hotellikomplekseihin.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kreikkaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.


Kreetalla peritään kaupunkiveroa, joka on 0,50 € - 4 €/huone/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.


Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista
Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Agios Nikolaos Rethymnon
1

Agios Nikolaos on pariskunnille sopiva romanttinen kohde. Kaupunki on järven ja meren välissä ja maisemat kaupungin viereiseltä kukkulalta ovat henkeäsalpaavia. Hyvä tapa viettää lomaa Agios Nikolaoksessa on vuokrata auto ja tehdä päiväretkiä ympäri saarta.

2

Rethymnonissa ranta alkaa suoraan kaupungista, joten täällä voit viettää mukavasti sekä kaupunkilomaa, että rantalomaa samaan aikaan.