Ibiza - Bileitä ja biitsejä


Espanjassa Baleaarien saariryhmässä sijaitseva Ibiza on tunnettu Välimeren parhaimpana bilesaarena joka ei koskaan nuku. Ibiza on kuitenkin myös paljon muuta kuin rantabileitä ja klubeja.   Ibizan pitkät rannat, kirkas merivesi ja monipuolinen luonto sopivat hyvin aktiiviseen lomailuun. Saarella on esimerkiksi kattavat maastopyöräily- vaellusreitistö.

Ibizan yöelämä on keskittynyt Ibizan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Sant Antoniin jonka rantakadulla, Sunset Stripillä ja West Endin kaupunginosassa sijaitsevat Ibizan tunnetuimmat klubit. Saaren pääkaupunki Eivissa on rauhallisempi lomakohde kuin Sant Antoni, mutta täältäkin löytyy monenlaisia klubeja. Eivissan vanhakaupunki, Dalt Vila, on Unescon maailmanperintölistalla.
Saaren kolmanneksi suurin kaupunki on viehättävä Santa Eulalian kaupunki, joka sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Eivissasta koiliseen.

Santa Eulalia on rahallinen lomakohde joka on perheiden suosiossa. Kaupungin keskustaa hallitsee viihtyisä huvivenesatama.

Ibiza on kuuluisa myös rannoistaan. Ibizalla onkin noin 50 eri rantaa ympäri saarta. Suurin osa rannoista on pieniä poukamia joihin pääsee vain pieniä polkuja pitkin. Pidemmät rannat sijaitsevat suosituiden lomakohteiden, kuten Sant Antonin lähellä.
Ibiza on mainettaan monipuolisempi lomakohde joka sopii yhtä hyvin aktiivisiille lomailijoille kuin bilettäjillekin.  Anna Ibizan yllättää sinut.  

Milloin Ibizalle kannattaa matkustaa?
Ibiza on kesäkohde ja paras aika matkustaa Ibizalle on toukokuusta lokakuuhun. Heinä-  ja elokuu ovat todella lämpimiä, joten jos viihdyt hieman leudommissa lämpötiloissa, ovat touko- kesäkuu ja syys-lokakuu parhaat ajat. Jos taas nautit kuumasta rantalomailusta, on heinäkuu ja elokuu siihen parasta aikaa


Sa Talaia
Näkymä Sa Talailalta Formetorille

Sa Talaia

Sa Talaia on Ibizan korkein huippu joka kohoaa 475 metrin korkeuteen. Sant Josépin kylästä lähtee huipulle hyvä reitti ja kiipeäminen hupuille kestää muutaman tunnin. Sa Talaian hupuilta aukeaa upea näkymä saarelle ja Välimerelle. Kirkkaana päivänä hupuilta näkyy Mallorcalle saakka.  

Hippimarkkinat

Hipit rantautuivat Ibizalle 60-luvulla ja edelleenkin Ibizalla on oma hippikommuuninsa joka viihtyy Cala de Benniras-rannan läheisyydessä. Punta Arabin niemellä järjestetään viikoittain hippimarkkinat. Kannattaa käydä paikan päällä katsastamassa matkamuistoja hippien valmistamista käsitöistä, koruista ja taiteesta.
Hippimarkkinat
Hippimarkkinat

Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Matkahakumme hakee kaikki mahdolliset lentovaihtoehdot Kohteeseen. Ibizalle ei ole Suomesta suoria lentoja ja edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa
Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Ibizan hotelleissa ei peritään kestävän matkailun veroa joka vaihtelee kauden ja hotellin tason mukaan 0,60€ - 4,50€/hlö/yö ja se maksetaan paikan päällä suoraan hotellille kohteessa.
Verojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista