Hvar - Adrianmeren helmi


Hvarin saari sijaitsee Adrianmerellä, noin tunnin laivamatkan päässä Splitistä. Hvaria sanotaan Adrianmeren St Tropeziksi, sillä se on ollut jo pitkään kuuluisuuksien suosiossa, eikä ihme. Hvar on kuvankaunis saari jonka viehättävä Hvarin kaupunki kruunaa koko komeudessaan. Hvarin kaupunki on suosittu pysähdyspaikka Adrianmeren purjehtijoille ja kaupungin edusta onkin kesäkuukausina täynnä huviveneitä.

Hvarin kaupunki
Hvarin kaupunkia suojelee vanha Fortica-linnoitus joka on rakennettu vuonna 1579. Napoleon rakennutti vuonna 1811 Spanjolan-linnoituksen vielä ylemmälle kukkulalle. Spanjolasta onkin henkeä salpaavat maisemat Hvarin kaupungin yli Adrianmerelle. Hvarin kaupunki on kesäkuukausina juhlijoiden suosiossa ja saarella järjestetään muun muassa konemusiikin festivaaleja. Satama-alueella on paljon erilaisia baareja ja klubeja. Alku ja loppukesästä meno Hvarilla on hillitympää.

Jelsa
Toinen viehättävä kaupunki Hvarin saarella on Jelsa. Jelsa on tunnelmaltaan rauhallisempi Hvarin kaupunkia rauhallisempi ja kaupunki on viininviljelyksien ympäröimä.

Jelsasta onkin hellpo vierailla lähistön viinitiloilla ja käydä maistamassa Hvarin kuuluisaa jälkiruokaviiniä Prosekia. Viiniä on viljelty näillä mailla jo 2400 vuoden ajan, joten perinteitä riittää. Majoitus Jelsassa on yleensä Hvarin kaupunkiin verrattuna edullisempaa.

Stari Grad
Kolmas merkittävä kaupunki Hvarin saarella on Stari Grad, minne myös laivat Splitistä saapuvat. Stari Grad on nimensä mukaisesti vanha jonka kreikkalaiset perustivat jo vuonna 384 eaa. Stari Gradin keskustassa sijaitseva Tvrdaljin linna on näkemisen arvoinen. Stari Gradin lähistöllä levittäytyvät Hvarin kuuluisat laventelipellot joiden lomassa on jopa 2500 vuotta vanhoja kivimuureja kreikkalaisten ajoilta. Laventelipellot ovat kauneimmillaan kesä-heinäkuussa.

Hvarin saarella on helppo liikkua kaupunkien välillä busseilla. Hvarilla suurin osa rannoista on pikkukivirantoja, joten uimatossut kannattaa pakata mukaan. Pikkukivirannoilla merivesi on todella kirkasta, joten kannattaa pakata mukaan myös snorkkeli.

Milloin Hvarille kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Hvarille on toukokuusta syyskuun loppuun.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Splitin lentokentälle viisi kertaa viikossa 1.5.2022-29.10.2022.

Lennot lennetään molempiin suuntiin maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kroatiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Hvarissa peritään kaupunkiveroa, joka on 1,33 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista