Galle - siirtomaa-ajan historiaa ja rantapäiviä


Linnoituksestaan tunnettu Sri Lankan lounaisrannikolla sijaitseva Galle on kerrassaan kaunis. Sen vanhakaupunki kuuluu Aasian parhaiten säilyneisiin. Koko vanha keskusta näyttää yhä samalta kuin Hollannin siirtomaa-aikana ja sitä ympäröi jykevät muurit. Vanhakaupunki kuuluu oikeutetusti Unescon maailmanperintölistalle. Gallen vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla on paljon ravintoloita, viehättäviä boutique-hotelleja ja pikkuputiikkeja sekä muutama museo.

Linnoituksen muurien ulkopuolella kohtaat erilaisen Gallen. Sen kadut täyttyvät aidosta srilankalaisesta elämänmenosta markkinoineen, tuoksuineen ja väreineen.

Galle ei ole varsinaisesti rantakohde, mutta rantapäivistä voit nauttia upealla Unawatunan rannalla, jonne pääset helposti ja nopeasti tuktukilla.

Matkaa on n. 7 kilometriä. Unawatunan rantaa pidetään yhtenä koko Sri Lankan parhaista ja siellä on myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Voit kokeilla vaikka snorklausta, sukellusta, surffausta tai melontaa. Lähistöltä löytyy myös muita kauniita rantoja. Koggala Beach tunnetaan paalujen päällä istuvista kalastajistaan. Kaunis kultahiekkainen ja kirkasvetinen ranta on kuitenkin erinomainen myös rentojen rantapäivien viettoon.

Gallesta järjestetään kansainvälisiä päiväretkiä muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitseviin Udawalawen ja Yalan kansallispuistoihin. Udawalawe on tunnettu erityisesti elefanteista ja Yala leopardeista ja linnuista.

Gallessa on lämmintä ympäri vuoden. Sadekausi on touko-heinäkuussa, talvi on suosituinta matkustusaikaa.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.