Dubrovnik - Adrianmeren helmi


Kroatian eteläkärjessä, turkoosin Adrianmeren rannalla sijaitseva Dubrovnik henkii keskiaikaista harmoniaa. Kaupungin historialliset nähtävyydet, kristallinkirkas meri ja kaunis vuoristoinen luonto luovat erinomaiset puitteet loman viettoon.

Vanhankaupungin ikivanhat muurit kätkevät sisälleen kauniita kirkkoja, viehättäviä palatseja, suihkulähteitä sekä Vanhankaupungin sydämen, kalkkikivellä päällystetyn pääkadun, Stradunin. Kun malttaa astua matkailijoiden täyttämiltä ostoskaduilta hieman sivuun, löytää edelleen aitoa paikallista elämää, kukkien täyttämiä parvekkeita pyykkeineen, murattien peittämiä kiviseiniä sekä pienten kujien perälle piiloutuvia ravintoloita.

Muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevalla Lapadin niemimaalla on monia mukavia hotelleja sekä Dubrovnikin suosituin ranta, Copacabana.

Myös aivan Vanhankaupungin tuntumassa pääset nauttimaan rantaelämästä pienillä kivisillä rannoilla, joilta avautuu kaunis näkymä merelle ja kaupunkiin.

Satamastaan tunnetussa Gružin kaupunginosassa pääset kurkistamaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja arkeen vierailemalla torilla, joka on erityisen kuuluisa kalastajien pyytämistä meren herkuista. Kaupungin parhaisiin ostospaikkoihin kuuluvat vanhankaupungin pikkuliikkeet ja myymälät, joista löydät tuliaisiksi mm. hopea- ja kultakoruja, filigraanitöitä sekä paikallisia nahkatuotteita sekä Gružin sataman ostoskeskukset ja Lapadin tori ja kauppakeskus.

Iltaelämä on Dubrovnikissa rauhallista ja se on keskittynyt vanhankaupungin kahviloihin, terasseille ja musiikkibaareihin.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Dubrovnikin lentokentälle 7.5.2022 - 29.10.2022.

Lennot lennetään Helsingistä toukokuussa lauantaisin ja kesäkuusta eteenpäin tiistaisin ja lauantaisin.

Paluu Dubrovnikin lentokentältä Helsinkiin on toukokuussa lauantaisin ja kesäkuusta eteenpäin tiistaisin ja lauantaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Kroatiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Dubrovnikissa peritään kaupunkiveroa, joka on 1,33 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Game of Thrones Cavtat Kaupungin muuri
1 Dubrovnik on Game of Thrones fanin ehdoton käyntikohde. Sarjasta tuttu Kuninkaansatama on hyvin saman näköinen kuin Dubrovnik, sillä suurin osa Kuninkaansataman kohtauksista on kuvattu juurikin täällä. Dubrovnikissa järjestetään monia erilaisia Game of Thrones teemaisia opastettuja kierroksia. Jos haluat varata matkallesi Game of Thrones teemaista tekemistä, asiakaspalvelumme auttaa varauksissa mielellään.
2 Cavtat on viehättävä pikkukaupunki noin 45 minuutin venematkan päässä Dubrovnikista. Cavtat onkin ihanteellinen päiväretkikohde Dubrovnikin vierailulla. Mikäli haluat varata retken lomallesi, asiakaspalvelumme auttaa varauksissa mielellään.
3 Dubrovnikin vanhankaupungin muurilta on upeat näkymät kaupunkiin ja Adrianmerelle. Muurille on noin 30€ pääsymaksu, mutta kävelykierros muurilla on hintansa väärti.4