Cancun - rantalomailua, aktiviteetteja ja yöelämää


Cancunissa lomailet palmujen reunustamien pitkien valkeiden hiekkarantojen äärellä. Cancunin hotellialue sijaitsee pitkällä, kapealla saarella, jolla on saatavilla kaikki palvelut, joita lomasi aikana tarvitset - ostoskeskuksia, ravintoloita, baareja ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Cancunin keskusta on mantereella muutaman kilometrin päässä. Sieltä löydät mm. pikkukauppoja ja ravintoloita.

Cancun sopii lomakohteeksi matkailijalle, joka kaipaa rantalomailun vastapainoksi myös aktiviteetteja, shoppailua ja yöelämää. Myös perheille löytyy alueelta runsaasti tekemistä. Cancunissa on paljon tasokkaita hotelleja, joilla on upeat allasalueet ja runsaasti muita palveluja.

Harrastusmahdollisuudet
Cancunissa lomaillessasi harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Voit esimerkiksi snorklata maailman toiseksi pisimmällä koralliriutalla, sukeltaa, surffata, ajella vesijetillä, SUP-lautailla tai golfata yhdellä alueen yli kymmenestä golf-kentästä.

Ostokset ja yöelämä
Cancunissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Kaupungin suurimmista ostoskeskuksista, Plaza las Américasista, La Islasta ja Plaza Kukulcanista löydät niin kansainvälisten ketjujen kuin paikallisten merkkien tuotteita.

Suosittuja tuliaisia ovat paikalliset käsityöt. Myös yöelämä on erittäin vilkasta - Cancunista löytyy baareja ja yökerhoja jokaiseen makuun.

Nähtävää Cancunin ulkopuolella
Jos haluat nähdä aidompaa Meksikoa, lähde päiväksi lähistöllä sijaitseville Maya-raunioille Chichen Itzaan tai Tulumiin. Myös läheiset saaret Isla Mujeres ja Cozumel ovat loistavia päiväretkikohteita. Vaihtelua meressä uimiseen tuovat Cancunin lähistöltä löytvät monet cenotet eli kauniit maanalaiset luolia tai lähteet, joissa on mahdollista uida.

Suosituin matkustusajankohta on talvi. Karibian hurrikaanikausi on kesä-lokakuussa, jolloin on myös sateisinta. Amerikkalaisten kevätloman aikaan Cancuniin saapuu runsaasti juhlivaa nuorisoa. Edullisimmat hotellit sijaitsevat Cancunin keskustassa, mutta jos haluat viettää suurimman osan lomastasi rannalla, suosittelemme valitsemaan hotellin Cancunin hotellialueelta, Zona Hoteleralta. Osa hotelleista sijaitsee Isla Mujeresin saarella, jonne pääsee vain lautalla.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi
Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Isla Mujeres

Pieni Isla Mujeresin saari sijaitsee n. 15 minuutin lauttamatkan päässä Cancunista. Lauttoja lähtee n. puolen tunnin välein. Saari on tunnettu häikäisevän kauniista rannoistaan, joilla voi harrastaa monia vesiurheilulajeja. Isla Mujeresia ympäröivä meri soveltuu erinomaisesti sukellukseen ja snorklaukseen. Voit nähdä mm. merikilpikonnia, purjekaloja ja valashaita. Saaren edustalla sijaitsee myös maailman suurin vedenalainen taidemuseo, MUSA. Vain n. 7 kilometriä pitkään ja 800 metriä leveään saareen voit tutustua vaikkapa vuokraamalla polkupyörän tai golfkärryn. Saaren rannoista pohjoiskärjessä sijaitseva Playa Norte on erityisen kaunis. Eteläkärjen Playa Garrafón on erinomainen snorklaamiseen. Saaren värikäs keskusta on aivan lauttarannan vieressä. Sieltä löytyy useita ravintoloita, kahviloita ja pikkukauppoja.

Isla Mujeres
isla Mujeres merikilpikonna


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Chichen Itza Cenotet Tulum
1

Chichen Itzan Mayarauniot ovat yhdet Meksikon upeimmista. Tästä kertoo mm. se että vuonna 2007 ne valittiin maailman uuden seitsemän ihmeen joukkoon. Alueen kiinnostavimpiin nähtävyyksiin kuuluvat 25 metriä korkea Kukulcánin pyramidi,  Juego de Pelota -pallopelikenttä sekä Cenote Sagrado -uhrilähde. Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Cancunista sijaitseville raunioille voit lähteä omatoimisesti bussilla tai vuokra-autolla. Cancunista Chichen Itzaan järjestetään myös kansainvälisiä retkiä.

2

Cancunin läheisyydessä on lukuisia cenoteja eli maanalaisia luolia, joissa voit uida. Joissakin on mahdollista myös snorklata. Useimpiin luolista on pieni pääsymaksu ja suosituimpien cenotejen yhteydessä on ravintoloita, kahviloita ja matkamuistokauppoja. Cenoteihin pääset vuokra-autolla tai kansainvälisillä retkillä.

3

Tulumin Mayakaupungin rauniot sijaitsevat uskomattoman kauniilla paikalla, korkeilla kallioilla aivan turkoosina hohtavan meren rannalla. Siksi ne ovatkin yksi Meksikon vierailluimmista nähtävyyksistä. Alueen mahtavin rakennus on 7,5 metriä korkea El Castillo. Raunioiden lisäksi voit nähdä alueella eläimiä kuten iguaaneja tai nenäkarhuja. Raunioiden edustalla on mahdollista myös pulahtaa mereen. Tulum sijaitsee n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Cancunista ja tänne pääset joko vuokra-autolla, bussilla tai järjestetyllä retkellä.