Barbados - Postikorttimaisemia ja karibialaisia rytmejä


Barbados on yksi Karibian suosituimmista lomasaarista. Turkoosi meri, pehmeät valkohiekkaiset rannat ja huojuvat palmupuut luovat häkellyttävän upeat puitteet unelmiesi lomalle.

Saaren etelärannikko on suosituinta turistialuetta ja sieltä löytyy kaiken tasoisia hotelleja. Länsirannikko sopii tasokkaampaa majoitusta ja rauhallisia rantoja etsivälle. Itärannikko korkeine aaltoineen ja jylhine rantoineen on erityisesti surffaajien suosiossa. Iltaelämää voit viettää etelärannikon St Lawrence Gapissa tai länsirannikon Holetownissa. Karibialaisista rytmeistä, saaren rennosta tunnelmasta ja rikkaasta ruokakulttuurista nautit kaikkialla. Entisenä Britannian siirtomaana Barbadoksen ruokakulttuurissa on niin englantilaisia, irlantilaisia, länsiafrikkalaisia, kaakkoisaasialaisia kuin karibialaisia vaikutteita - maista ainakin makaronipiirakkaa ja lentokalaa.

Barbadoksen värikäs pääkaupunki, siirtomaatyylisistä rakennuksistaan tunnettu Bridgetown on paras paikka tuliaisostosten tekoon.

Broad Street ja Swan Street -ostoskaduilta löydät sekä paikallisia käsitöitä että kansainvälisiä merkkituotteita - ja tietenkin kuuluisaa paikallista rommia.

Rentoa rantalomailua ja vesiurheilua
Barbadoksen rannat tunnetaan yksinä maailman kauneimmista. Saaren yli 80 valkohiekkaisesta rannasta löydät varmasti oman suosikkisi. Myös aktiivisemmasta lomailusta kiinnostuneet löytävät rannoilta tekemistä, kokeile vaikkapa jet ski -ajelua Mullins Beachilla, SUP-lautailua Pebbles Beachilla tai leijalautailua Silver Sandsissa. Etelä- ja länsirannikolta lähtevillä veneretkillä voit uida merikilpikonnien kanssa.

Milloin Barbadokselle kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Barbadokselle on joulukuusta kesäkuuhun. Barbados sijaitsee hurrikaanivyöhykeellä, joten vaikka hurrikaanit iskevät saarelle erittäin harvoin, sää saattaa heinä- ja marraskuun välisenä aikana olla välillä sateinen ja myrskyisä.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Oistinsin kalamarkkinat Vieraile rommitehtaalla Harrison's Cave -tippukiviluolasto
1

Oistinsin kalamarkkinat järjestetään perjantai-iltaisin saaren etelärannikolla. Täällä viihtyvät sekä paikalliset että matkailijat. Markkinoiden kymmenistä ruokakojuista löydät toinen toistaan herkullisempia kalaruokia, joita voit maistella yhdessä rommin kanssa nauttien samalla reggaen rytmeistä.

2

Barbados tunnetaan rommin synnyinpaikkana ja vuonna 1703 perustetun Mount Gay -tislaamon uskotaan valmistavan maailman vanhinta rommia. Tehdasvierailulla pääset tutustumaan rommin historiaan ja valmistukseen sekä maistelemaan erilaisia rommeja. Ethän unohda myöskään tuliaisostoksia.

3

Keskellä saarta sijaitseva Harrison's Cave -tippukiviluolasto kuuluu Barbadoksen suosituimpiin nähtävyyksiin. Luolastossa voit ihailla minijunan kyydissä kauniisti valaistuja stalagmiitteja, stalaktiitteja ja virtaavaa vettä.