Bali


Kaunista luontoa, reheviä sademetsiä, riisiterasseja, tulivuoria, vesiputouksia, upeita rantoja, huikeita auringonlaskuja sekä viehättäviä kyliä ja värikästä kulttuuria - kaiken tämän löydät Balilta. Balilla voit nauttia myös vilkkaasta yöelämästä, eksoottisesta ruuasta ja rentouttavista hemmotteluhoidoista. Bali sopii lomakohteeksi niin rantalomailusta kuin aktiivisemmasta luontolomailusta nauttiville.

Alueet
Saaren parhaat rannat ovat etelä- ja länsirannikolla. Kuta Beach on Balin suurin turistikohde ja se onkin tunnettu vilkkaasta yöelämästä. Täältä löydät hiekkarantojen lisäksi lukuisia ravintoloita, baareja ja klubeja sekä kauppoja ja pari ostoskeskusta. Kutan rannat ovat myös surffareiden suosiossa. Läheinen Tubanin alue on rauhallisempi kuin Kuta Beach ja vähän etelämpänä sijaitsevasta Jimbaranista löytyy alueen paras ranta.

Suosittuja ovat myös trendikäs Seminyak sekä hipsterihenkinen Canggu. Seminyakissa on paljon muodikkaita putiikkeja, tyylikkäitä ravintoloita ja kahviloita sekä tunnettuja rantaklubeja. Canggussa taas viihtyvät erityisesti surffarit, joogaajat sekä reppureissaajat. Kutan ja Seminyakin välissä sijaitseva Legian Beach on rauhallinen lomakohde, jossa on paljon boutique-hotelleja sekä hyvä ravintolatarjonta sekä useita kauppoja.

Saaren ylellisimpänä kohteena pidetään Nusa Duaa, josta löytyy upea ranta ja useita tasokkaita hotelleja. Kohde on rauhallinen ja sopii rentouttavan loman viettoon.

Sanur on erittäin rauhallinen kohde ja sopii hyvin lapsiperheille sekä iäkkäämmille matkailijoille. Täälläkin on kuitenkin jonkin verran ravintoloita, baareja ja kauppoja. Rannan edustalla oleva koralliriutta sopii hyvin snorklaamiseen ja rannalla on muutenkin hyvät vesiurheilumahdollisuudet.

Uluwatu tunnetaan temppelistään ja legendaarisesta surffirannastaan. Uluwatun ja sitä ympäröivän Bukitin niemimaan rannoilla ei juurikaan ole hotelleja, koska rantoja reunustavat jyrkkäreunaiset kalliot ja rannoille laskeudutaan portaita pitkin. Ylhäällä kallioiden päällä on kuitenkin hotelleja ja ravintoloita, joista aukeaa upeat näköalat merelle.

Jos lomailet mielummin vehreän luonnon keskellä kuin rannalla, valitse hotelli saaren taiteen ja kulttuurin keskuksena tunnetusta Ubudista.

Upeiden riisiterassien ympäröimässä Ubudissa on lukuisia hyviä ravintoloita, joogastudioita ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Täällä voit myös katsella tanssiesityksiä, hemmotella itseäsi hieronnoilla sekä vierailla temppeleissä ja taidemuseoissa.

Rannat
Balin upeimmat rannat löytyvät Bukitin niemimaalta saaren eteläosasta. Rannoilla ei juurikaan ole hotelleja, mutta niille on helppo tehdä päiväretkiä esimerkiksi Kultalta tai Seminyakista. Rauhallinen Nusa Dua sopii parhaiten rantalomailuun, sen rannat ovat pitkiä ja meri turkoosia. Balin kuuluisin ranta Kuta on pitkä ja leveä, mutta sen hiekka on harmaansävyistä ja aallot ovat usein korkeita. Seminyakin kultahiekkaiset rannat sopivat erinomaisesti auringonlaskujen katseluun.

Balin rannoilla on usein korkeita aaltoja, joten parhaita paikkoja uimiseen saattavat olla hotellien uima-altaat. Balilla hotellitarjonta on huikea ja monissa hotelleissa on upeita uima-allasalueita.

Harrastukset
Bali on surffaajien suosikkikohteita koko maailmassa. Täällä voit kokeilla myös vaikkapa koskenlaskua, sukellusta, snorklausta, SUP-lautailua tai varjoliitoa. Vesiurheiluaktiviteettien lisäksi saaren vehreä luonto tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Lähde vaikkapa vaeltamaan tulivuorille ja vesiputouksille.

Nähtävyydet
Balilla on lukemattomia kauniita temppeleitä, joista tunnetuimpiin kuuluvat kaunis Ulun Danu Baratan-järven rannalla, pienellä kalliosaarella sijaitseva Tanah Lot sekä rantakalliolla 70 metriä meren pinnan yläpuolella kohoava Uluwatun temppeli. Myös Ubudin apinametsä temppeleineen ja apinoineen on suosittu käyntikohde. Bali on tunnettu kauniista riisiterasseistaan, niistä vierailluin on Tegallalang lähellä Ubudia.

Ostokset

Tuliaisostoksia voit tehdä ostoskeskuksissa, trendikkäissä putiikeissa tai saaren värikkäillä markkinoilla. Balin paras ostoskatu on Seminyakissa sijaitseva Jalan Kayu Aya.

Milloin matkustaa Balille?
Balille voit matkustaa ympäri vuoden, mutta sää on parhaimmillaan huhti- ja lokakuun välisenä aikana. Joulu-helmikuussa on sateisinta, tosin silloinkin lämpötila on yleensä n. 25-30 astetta.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Edullisin lentovaihtoehto ei yleensä sisällä ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.