Antalya - kaupunki- ja rantalomaa suomalaisten suosikkikohteessa


Turkin suosituimpiin lomakaupunkeihin kuuluvassa Antalyassa voit yhdistää kaupunkiloman rentoon rantalomaan. Upealla paikalla korkeana kohoavan vuoriston ja turkoosina hohtavan Välimeren välissä sijaitsevasta Antalyasta löydät niin upeita, pitkiä hiekkarantoja, historiallisia nähtävyyksiä, kuin loistavia ostosmahdollisuuksia.

Antalyassa voit myös harrastaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten sukellusta tai riippuliitoa. N. 40 kilometrin päässä sijaitsevassa Belekissä on useita tasokkaita golfkenttiä. Lähistöllä on myös upeita luontokohteita. Suosittua on myös turkkilaisessa kylpylässä eli hamamissa käynti.

Antalyan pitkät hiekkarannat kutsuvat rantapäivän viettoon. Konyaalti Plaji sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Alueen rannoista kenties suosituin on n. 10 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Lara Plaji, jonka läheisyydessä on useita tasokkaita hotelleja ja hyvät palvelut.

Antalyan rantabulevardilla voit lenkkeillä tai pyöräillä. Sen varrella on myös paljon ravintoloita ja kahviloita. Atatürkin puistosta ihailet kaunista merinäköalaa.

Antalya on erinomainen shoppailukohde. Ostoksia voit tehdä niin vanhankaupungin kujilla kuin suurissa ostoskeskuksissa ja basaareissa.

Antalyassa on useita kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä. Vanhaankaupunkiin, Kaleiçiin saavut läpi kolmekaarisen Keisari Hadrianuksen kaupunginportin. Kaleiçi kätkee sisäänsä mutkittelevia pikkukujia, moskeijoita, kahviloita, gallerioita ja pieniä putiikkeja. Antalyan arkeologinen museo on Turkin parhaita.

Kiinnostavimpiin luontokohteisiin vähän Antalyan ulkopuolella kuuluvat mm. Taurusvuoristo sekä Kurşunlun vesiputoukset.

Antalyan alueella liikut helposti paikallisbusseilla. Myös taksilla kulkeminen on suhteellisen edullista. Paras matkustusajankohta on toukokuusta lokakuuhun.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Turkish Airlines lentää Antalyaan suorilla lennoilla kesällä sunnuntaisin.
Finnair lentää Antalyaan suorilla lennoilla kesällä to, pe, la ja su.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Turkkiin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Antalyassa peritään kaupunkiveroa, joka on noin 1,16 €/hlö/yö (18 Turkin liiraa) majoituttaessa 5 tähden hotellissa, noin 0,78 €/hlö/yö (12 Turkin liiraa) majoituttaessa 4 tähden hotellissa, noin 0,58 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa (9 Turkin liiraa) ja noin 0,39 €/hlö/yö (6 Turkin liiraa) majoituttaessa 2 ja 1 tähden hotellissa. Vero peritään kaikilta yli 12-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista
Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista