Alicante


Alicante on helppo ja erinomainen lomakohde jossa voit yhdistää rennon kaupunkilomailun leppoisaan rantalomailuun. Alicante sijaitsee Espanjan Costa Blancalla, joka on nimensä mukaisesti valkoinen rannikko pitkine hiekkarantoineen. Alicantessa asuu noin 300 000 asukasta, joten kaupungin palvelut ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät.

Alicanten kaupunkimaisemaa hallitsee Santa Barbaran linnoitus joka kohoaa Banacantil-vuorella kaupungin kupeessa. Santa Barbara on alun perin maurien 800-luvulla rakentama linnoitus joka on Euroopan suurimpia lajissaan. Linnoitukselle kannattaa kiivetä ihastelemaan sieltä avautuvaa upeaa näkymää kaupungin yli Välimerelle. Sisäänpääsy linnaan on ilmainen, mutta jos haluat kävelemisen sijasta nousta kukkulalle hissillä, se maksaa muutaman Euron.

Alicanten on pullollaan viihtyisiä ravintoloita ja bodegoita joissa voit siemailla paikallisia viinejä ja nauttia tapaksista.

Iltaisin vanhankaupungin baareissa on loistava tunnelma ja niissä aika kuluu kuin siivillä.
Alicante sopii hyvin myös rantalomailuun, Kaupungin edustalla sijaitsevat rannat saattavat olla kesäkuukausina melko ruuhkaisia, mutta Costa Blancalla riittää rantaviivaa kymmeniä ja taas kymmeniä kilometrejä, joten rauhallisempaankin rantapäivään löytyy varmasti sopiva paikka.

Milloin Alicanteen kannattaa matkustaa?
Paras aika matkustaa Alicanteen on keväästä loppusyksyyn. Keväällä ja syksyllä ilmasto on mukavan lempeä ja keskikesällä ilmasto on puolestaan hyvin lämmin, joten silloin Alicanten on enemmänkin rantalomakohde.


Tabarcan aari
Tabarcan aari

Tabarcan aari

Tabarcan saari sijaitsee Alicanten edustalla ja on erinomainen päiväretkikohde. Tabarcan saari tunnettiin ennen 1700-lukua St Paulin saarena pyhän Pietarin mukaan, sillä hänen uskottiin nousseen aikanaan saarella maihin. Saarella on värikäs historia se toimi 1800-luvulla merirosvojen tukikohtana josta käsin he tekivät ryöstöretkiä rannikolle.

Saaren luonto on hyvin moninainen ja suojeltu. Vierailu saarella sijaitsevaan kaupunkiin on kuin matka menneisyyteen, sillä kaupungissa ei ole lainkaan autoja, kauppaketjuja eikä muuten myöskään pankkiautomaatteja, joten kannattaa varata varmuuden vuoksi käteistä mukaan vierailulle.
Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita joissa voi nauttia erinomaisen merellisen aterian. Saarella on myös uimarantoja, joten täällä vietät antoisan päivän.

Saarelle pääsee Alicantesta laivayhteydellä ja liput maksavat noin 20€.

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Finnair ja Norwegian lentävät Helsingistä Alicanteen kesäkaudella suorilla lennoilla päivittäin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.
Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Alicanten hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.