Alanya - Suomalaisten suosikkikohde


Välimeren rannalla sijaitseva Alanya on suomalaisten suosikkikohde Turkissa. Täällä on kaikki mitä voit lomaltasi toivoa - upeita hiekkarantoja, aurinkoa, historiallisia nähtävyyksiä, hyvää ruokaa sekä vilkasta yöelämää. Alanya levittäytyy kahden hiekkarannan ympärille. Näistä suosituin on 2 kilometriä pitkä Kleopatran ranta, jolla on hyvät palvelut. Loiva Keykubat-ranta taas sopii erinomaisesti lapsiperheille.

Rantaloman lisäksi Alanya on erinomainen kohde myös aktiiviloman viettoon. Alanyan rannoilla voi harrastaa monia vesiurheilulajeja kuten polkuveneilyä, snorklausta tai vesiskootteriajelua sekä nousuvarjoliitoa. Vieressä kohoava Taurus-vuoristo taas on erinomainen patikointi- ja pyöräilykohde.

Alanyan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu kukkulan päällä sijaitseva 1200-luvulta peräisin oleva linnoitus, jolle voit nousta köysiradalla, jalkaisin tai bussilla.

Linnakukkulan itäpuolella, satama-alueen vieressä sijaitseva Punainen torni on myös suosittu käytikohde. Kannattaa pistäytyä myös linnakukkulan alaosassa sijaitsevissa Damlatas-tippukiviluolissa. Dimçay-joen vesiputous on seudun upeimpia luontokohteita.

Alanyassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Pääkatu Atatürk Caddesilla on niin paikallisia kuin kansainvälisiä liikkeitä. Edullisia tuliaisostoksia voit tehdä sataman ja pääkadun välissä olevalla basaarialueella. Suuremmat ostoskeskukset sijaitsevat vähän kaupungin ulkopuolella.

Satama-alue on suosittu illanviettopaikka. Täältä löydät paljon ravintoloita, pieniä baareja sekä yökerhoja. Alanyan hotellitarjonta on laaja edullisista hotelleista keskitason huoneistohotelleihin ja tasokkaisiin all inclusive -hotelleihin. Alanyan alueella liikut helposti paikallisbusseilla. Myös taksilla liikkuminen on suhteellisen edullista.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Näin löydät parhaat vaihtoehdot unelmalomallesi

Lennot
Edullisin vaihtoehto on usein vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja veroista

Turkkiin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Alanyassa peritään kaupunkiveroa, joka on noin 1,16 €/hlö/yö (18 Turkin liiraa) majoituttaessa 5 tähden hotellissa, noin 0,78 €/hlö/yö (12 Turkin liiraa) majoituttaessa 4 tähden hotellissa, noin 0,58 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa (9 Turkin liiraa) ja noin 0,39 €/hlö/yö (6 Turkin liiraa) majoituttaessa 2 ja 1 tähden hotellissa. Vero peritään kaikilta yli 12-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja veroista