Abu Dhabi


Arabiemiraattien pääkaupunki Abu Dhabi tarjoaa matkailijalle huikeita pilvenpiirtäjiä, ylellistä shoppailua, maailmanluokan nähtävyyksiä sekä auringonpaistetta ja hiekkarantoja. Vaikka Abu Dhabi on viime vuosikymmeninä kasvanut pienestä kalastajakylästä moderniksi suurkaupungiksi, löydät täältä yhä myös arabialaista kulttuuria ja perinteitä.

Ostokset
Abu Dhabi on erinomainen shoppailukaupunki. Suurimmista kauppakeskuksista, Abu Dhabi Mallista ja Marina Mallista löydät kaikki kansainväliset ja paikalliset huippumerkit. Perinteisistä soukeista puolestaan ostat tuliaisiksi käsitöitä, mausteita ja kultakoruja.

Yas Island
Yas Island sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Abu Dhabista. Saarelta löytyy useita teemapuistoja, kuten Ferrari World, Yas Waterworld -vesipuisto sekä elokuvateemainen Warner Bros World. Yas Islandilla on myös Abu Dhabin formularata Yas Marina Circuit, johon pääset tutustumaan opastetulla kierroksella.

Arabialaista kulttuuria
Zayed-keskuksessa tutustut sekä Abu Dhabin hallitsijana että Arabiemiraattien presidenttinä pitkään toimineen Sheikki Zayedin elämään.

Vanhaa kalastajakylää ja aavikkoleiriä muistuttamaan rakennettu Heritage village -perinnekylä esittelee Arabiemiraattien käsityöperinteitä ja historiaa. Loistelias Sheikh Zayed -moskeija on kaupungin upeimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä.

Makuelämyksiä kaikkialta maailmasta
Abu Dhabin ravintolatarjonta on huikea. Kaupungista löytyy sekä erittäin tasokkaita että kohtuuhintaisia ravintoloita ja tarjolla on makuja lähes kaikista maailman keittiöistä. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa.

Golfia ja vesiurheilua
Abu Dhabissa on kolme korkeatasoista golfkenttää, European Touria vuosittain isännöivä Abu Dhabi Golf Club, joka on tunnettu myös haukan muotoisesta klubitalostaan, Yas Links Yas Islandilla sekä upeissa maisemissa Persianlahden rannalla sijaitseva Saadiyat Beach Golf Club. Abu Dhabissa voit myös sukeltaa, meloa tai SUP-lautailla.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Sheik Zayed -moskeija Louvre Abu Dhabi Emirates Palace -hotelli
1

Sheikh Zayed -moskeija on yksi maailman kauneimmista. Sen arkkitehtuuri ja sisustus ovat ainutlaatuisia. Valkoisena hohtavan häkellyttävän kauniin rakennuksen minareetit kohoavat 107 metrin korkeuteen. Moskeijassa on kymmeniä kupoleja, sisäpihaa koristaa upea kukkakuvioinen marmorilattia ja pääsalia valtava kristallinen kattokruunu.

2

Louvre Abu Dhabi sijaitsee Saadiyatin saarella. Palkitun ranskalaisen arkkitehdin Jean Nouvelin suunnittelema museo on osa Arabiemiraattien ja Ranskan välistä yhteistyötä. Museossa on näytteillä niin itämaisia kuin länsimaisia taideteoksia, joista osa on lainassa Pariisin Louvresta ja muista ranskalaisista museoista. Museon vaihtuvissa näyttelyissä voit nähdä mm. van Goghin, Rembrandtin, da Vincin ja Picasson teoksia.

3

Emirates Palace on Abu Dhabin ylellisin hotelli. Jos et tällä kertaa asu Emirates Palacessa, pääset kuitenkin tutustumaan hotelliin vaikkapa iltapäiväteen merkeissä. Hotellissa järjestetään myös mm. konsertteja.