Wien - Historiaa ja herkkuja


Wien tunnetaan historiastaan: Mozartista, Sissi-keisarinnasta, Habsburgeista ja tietenkin Sacher kakusta. Monien mielestä Wienin upeinta antia ovat keisarilliset palatsit ja mahtavat kahvilat herkullisine leivoksineen.
Habsburgien suku oli pitkään Euroopan mahtavin hallitsijasuku ja Wien oli heidän kotikaupunkinsa. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Habsburgien valta loppui, mutta palatsit jäivät ja ne tarjoavat vieläkin kiehtovan matkan historiaan. Palatseja Wienistä löytyy useampia, mutta suosituin niistä lienee Schönbrunnin palatsi, jossa Sissi-keisarinna vietti kesänsä.
Ooppera ja Wien kuuluvat myös tiiviisti yhteen.

Näytöksiä on ympäri vuoden ja usein viime hetken paikkoja näytöksiin myydään hyvinkin edullisesti. Talvisin kaupungissa järjestetään myös usein suuria tanssijaisia joissa pääsee vanhaan keisarilliseen tunnelmaan. Joulun aikaan Wienissä järjestetään myös perinteisiä joulutoreja.

Milloin Wieniin kannattaa matkustaa
Wien on kaupunkikohteena ympärivuotinen kohde. Huhtikuusta syyskuuhun ilmat ovat suopeimmillaan. Talvisin Wienissä on pakkasta ja lunta, mutta se luo myös lumoavan tunnelman kaupungin ylle.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Itävaltaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Wienissä peritään kaupunkiveroa, joka on 3,02% majoituksen hinnasta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Hofburgin linna Schönbrunn Bratislava Puhän Tapanin Tuomiokirkko
1 Hofburgin keisarillinen palatsi Wienissä on ollut vuosisatojen ajan Euroopan vallan keskus. Habsburgien hallitsijasuku asui linnassa lähes 650 vuoden ajan ja hallitsi Hofburgista käsin Pyhää saksalais-roomalaista keisarikuntaa ja myöhemmin Itävalta-Unkarin keisarikuntaa. Nykyään palatsissa toimii lukuisia museoita, sekä Itävallan liittopresidentin kanslia. Hofburg on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde jossa Euroopan historia on vahvasti läsnä.
2 Habsburgien kesäpalatsi,  Scönbrunn, sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella ja on Wienin suosituin käyntikohde. Habsburgien elämässä kaikki oli ja suurta näin ollen kesäpalatsissakin on 1400 huonetta. Schönbrunnin kuulisin asukas lienee keisarinna Sissi, josta on tehty lukuisia elokuviakin. Täällä pääsee tutustumaan Sissin asusteisiin ja huoneisiin jotka on pidetty alkuperäisessä asussaan. Schönbrunn on myös Unescon maailmanperintökohde.
Schönbrunnin vieressä sijaitsee myös maailman vanhin vielä samalla paikalla toimiva eläintarha - Tiergarten.
3 Slovakian pääkaupunki Bratislava sijaitsee vain noin 45 minuutin ajomatkan päässä Wienistä. Bratislava onkin erinomainen päiväretkikohde Wienistä. Bratislavassa voi helposti käydä omatoimisesti vuokra-autolla. Wienistä järjestetään myös päiväretkiä jokiristeilijöillä Bratislavaan. Asiakaspalvelumme auttaa varauksissa mielellään.
4 Wienin tuomiokirkko - Stephansdom sijaitsee vanhankaupungin keskustassa. Kirkon rakennustyöt kestivät 1300-luvulta aina 1500-luvulle saakka. Kirkko on ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus upea goottilaisen arkkitehtuurin vuoksi.