Vilna


Liettuan viehättävä pääkaupunki Vilna on mukava kaupunkilomakohde lyhyen lentomatkan päässä. Kaupunki perustettiin vuonna 1323, ja se sai nimensä Vilnian, Neris-joen sivuhaaran, mukaan. Historiallinen Vanhakaupunki on sekoitus useita eri tyylisuuntia barokista gotiikkaan ja renessanssiin. Ihastut varmasti sen mutkitteleviin pikkukujiin, kauniisiin aukioihin, moniin kirkkoihin sekä vehreisiin puistoihin. Joenrannan varrella kohoaa uusi, modernimpi osa kaupunkia.

Nähtävyydet
Vilnan tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupunki on täynnä mielenkiintoista historiaa, toinen toistaan upeampia kirkkoja, arkkitehtuuria ja taidetta sekä laadukkaita ravintoloita ja kahviloita. Myöhäisgoottilainen Pyhän Annan kirkko on nykyisin yksi Vilnan symboleista. Vanhassakaupungissa näet majesteettisen katedraalin kellotorneineen, kauniisti restauroidun suuriruhtinaiden palatsin, Gediminas-puistokadun, Presidentin palatsin sekä Aamunkoiton portin, entisen kaupunginmuurin kymmenestä portista ainoan, joka on säilynyt nykypäiviin saakka. Jos haluat nähdä kaupungin yläilmoista, kiipeä Vilnan yliopiston vieressä sijaitsevaan Pyhän Johanneksen kirkon kellotorniin.

Sen 193 puuporrasta vievät 68 metrin korkeuteen, josta avautuu upea näköala. Vilna-joen toisella puolella sijaitsee Užupisin taiteilijakaupunginosa. Sen kapeilta kujilta löydät toinen toistaan boheemimpia kahviloita, gallerioita ja koruseppien pajoja.

Ostokset
Ostosten ystävän kannattaa suunnata Gediminas-puistokadulle, jolta löytyvät kaikki kansainvälisten ja paikallisten vaatemerkkien liikkeet. Neris-joen toisella puolella on kaksi suurta kauppakeskusta, Europa ja Akropolis, joista löytyy kymmenien liikkeiden lisäksi myös paljon ravintoloita ja kahviloita. Yksi Liettuan suosituimmista tuliaisista on meripihka, jota myyvätkin monet liikkeet Vanhassakaupungissa. Käsitöistä pellavaliinat ja -tekstiilit sekä taidelasi ja -keramiikka ovat suosittuja tuliaisia.

Ravintolat
Vilnassa hintataso on yhä suhteellisen edullinen ja ravintolavalikoima on monipuolinen. Liettualaisen keittiön perusraaka-aineisiin kuuluu peruna. Myös kalaruuat, lihat ja letut ovat suosittuja. Paikallisen ruuan lisäksi Vilnasta löytyy myös lukuisia ravintoloita, joissa on tarjolla makuja maailman kaikista kolkista.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Liettuaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti

Vilnassa peritään kaupunkiveroa, joka on 1 €/hlö/yö. Veroa ei peritä alle 18-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Trakai
1

Vilnan lähistöllä sijaitseva Trakain kylä toimi aikoinaan Liettuan pääkaupunkina. Kylän kauniit, kirkkain värein maalatut puutalot kätkevät sisäänsä viehättäviä pikkukauppoja ja perinteisiä karaiimiruokia tarjoavia ravintoloita. Trakain edustalla, pienellä saarella sijaitseva Trakain linna on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Se rakennettiin 1400-luvulla puolustuslinnaksi. Nykyisin siellä toimii Liettuan historian museo, jossa on näytteillä linnassa eläneiden suuriruhtinaiden ja muiden liettualaisten aatelisten elämästä kertovaa esineistöä.