Verona


Adige-joen varrella sijaitseva viehättävä Verona tunnetaan Romeon ja Julian kaupunkina sekä jokakesäisten oopperajuhlien pitopaikkana. Verona on Pohjois-Italian kolmanneksi suurin kaupunki, mutta sen keskusta-alue on helppo ottaa haltuun jalkaisin. Matkailullisia valttikortteja Veronalla riittää – onhan sen Vanhakaupunki yksi Italian parhaiten säilyneistä. Antiikki, keskiaika ja renessanssi kietoutuvat kaupungin sydämessä yhteen häkellyttävällä tavalla.

Nähtävyydet
Veronan upeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Rooman valtakunnan ajasta muistuttavat amfiteatteri L´Arena Piazza Bràlla sekä Adige-joen yli kulkeva roomalaisten rakentama silta, Ponte romana. Piazza Signori -aukiolla sijaitsevat Veronaa keskiajalla hallinneen Scala-suvun asuin- ja hallintorakennukset sekä suvun pieni kotikirkko Santa Maria Antica. Piazza dei Signorin ja viereisen Piazza delle Erben ympäristössä on myös paljon muita nähtävyyksiä. 84-metrinen Torre dei Lamberti on kaupungin korkein rakennus ja sieltä voit ihailla kaupunkiin avautuvaa näköalaa. Keskiajalla Veronassa käydyt sukuriidat saivat Shakespearen sijoittamaan Romeon ja Julian surullisen rakkaustarinan juuri Veronaan. Täällä voit nähdä mm. Romeon kotitalon sekä Julian parvekkeen. Kaupungin tunnetuimpiin ja kauneimpiin kirkkoihin kuuluvat Tuomiokirkko Cattedrale Santa Maria Matricolare sekä Basilica di San Zeno Maggiore.

Ravintolat
Piazza Brà -aukiolta löytyy lukuisia katukahviloita ja -ravintoloita, joihin on mukava istahtaa lounaalle tai kahville.

Myös Piazza delle Erbe - ja Piazza dei Signori -aukioiden läheisyydessä on paljon mukavia ravintoloita. Nautitpa sitten pitsan, risottoa, pasta-annoksen tai paikallista erikoisuutta hevosenlihamuhennosta, on onnistunut makuelämyksesi taattu.

Ostokset
Piazza Bràn pohjoispäästä pääset Veronan pääostoskadulle Via Mazzinille. Katua reunustavat lukuisat huippumuotitalojen liikkeet. Monet tyytyvät Via Mazzinilla pelkkiin ikkunaostoksiin, mikä on mukavaa sekin. Hieman sivummalla voit sen sijaan tehdä erinomaisia löytöjä maltillisemmalla budjetilla. Jos kaipaat esimerkiksi uusia laadukkaita kenkiä, Veronasta ne on helppo löytää. Äläkä unohda paikallista gastronomiaa – täältä saat arvostettuja ruokatuliaisia, joiden myötä läheisesikin pääsevät makumatkalle Pohjois-Italiaan.

Nähtävää Veronan ympäristössä
Veronan luoteispuolella, Alppien juurella sijaitseva Gardajärvi on Italian suurin järvi ja tunnettu paitsi upeista ja romanttisista maisemistaan myös miellyttävästä ilmastosta. Järven etelärannalle on Veronasta vain n. 30 kilometriä. Moniin järven rannalla sijaitseviin kyliin pääset Veronasta joko vuokra-autolla, junalla tai bussilla. Gardajärven läheisyydessä on myös paljon viinitiloja, joilla voit käydä maistelemassa viinejä.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa
Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Italiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Veronassa peritään kaupunkiveroa, joka on 3 €/hlö/yö majoituttaessa 5 tähden hotellissa, 2 €/hlö/yö majoituttaessa 4 tähden hotellissa ja 1,50 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa. Veroa ei peritä alle 18-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista