Venetsia - Kaupunki veden päällä


Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista matkakohteista. Tämä autoton kanavakaupunki on romanttinen matkakohde Pohjois-Italiassa, Adrianmeren rannalla. Venetsiassa voit viettää helposti tarunhohtoisen, hieman perinteisestä poikkeavan kaupunkiloman.

Nähtävää ja koettavaa
Kapeat, labyrintteina kiemurtelevat kadut ja kanaalit levittyvät yli sadalle saarelle ja muodostavat ainutlaatuisen tunnelman, jota et löydä mistään muualta maailmasta. Venetsian keskusta ja sitä ympäröivä laguuni ovat olleet Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1987 saakka. Rakennuskanta on osin jopa yli tuhat vuotta vanhaa.

Tunnetuimmat nähtävyydet ovat Rialton silta ja Pyhän Markuksen aukio. Erityistä koettavaa kaupungissa luo kuitenkin nimenomaan ainutlaatuinen tunnelma ja suosittua on vain kävely ympäriinsä tai tunnelman aistiminen gondolin kyydistä käsin.

Venetsian ruokakulttuuri on monipuolinen ja kulinaristi viihtyy täällä varmasti.

Veneton alue on tunnettu viineistään, ja illallisen seuraksi kannattaakin nauttia lasillinen paikallista kuohuviiniä Proseccoa.

Kesällä Venetsiassa voi olla varsin kuuma, joten parhaat ajat matkustaa ajoittuvat monen mielestä kevääseen ja syksyyn. Helmikuussa kaupungissa järjestetään kuuluisat karnevaalit, jolloin koko Venetsia pukeutuu upeaan karnevaalitunnelmaan ja kaduilla järjestetään paljon musiikkiesityksiä, teatteria ja akrobatiaa. Tuliaisena kotiin voi ostaa kauniin käsintehdyn karnevaalinaamion. Myös Muranon lasista valmistetut esineet ovat suosittuja tuliaisia.

Venetsia on ainutlaatuinen matkakohde myös siksi, että sen kohtalo on uhattuna. Suon päälle rakennettu kaupunki vajoaa hiljalleen, eikä ole varmuutta siitä, voidaanko vajoamista pysäyttää tulevaisuudessa.

Huom! Venetsiassa peritään turistiveroa, joka on muutamia euroja jokaista matkustajaa ja kaupungissa vietettyä yötä kohden. Kaupungissa on paljon korkeuseroja ja portaita, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuminen saattaa olla haastavaa.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää Helsingistä suorilla lennoilla Venetsian lentokentälle 4.6.2022-29.10.2022.

Lennot lennetään molempiin suuntiin 6.8.2022 asti keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä 7.8-29.10.2022 vain lauantaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Italiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Venetsiassa peritään kaupunkiveroa, joka on 5 €/hlö/yö majoituttaessa 5 tähden hotellissa, 4,50 €/hlö/yö majoituttaessa 4 tähden hotellissa ja 3,50 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa. Veroa ei peritä alle 10-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista