Vancouver - kaupunkielämää ja huikeita luonnonmaisemia


Kanadan länsirannikolla sijaitseva sympaattinen Vancouver on huikeiden luonnonmaisemien ympäröimä. Persoonalliset kaupunginosat ja laajat viherkeitaat sykkivät hyväntuulista kaupunkielämää. Canada Place -kongressikeskus valkoisia purjeita muistuttavine kattoineen on Vancouverin tunnus. Keskustaa hallitsevat pilvenpiirtäjät, Gastown taas henkii vanhankaupungin tunnelmaa. Aivan meren rannassa sijaitseva Coal Harbour on rennon ilmapiirinsä sekä viihtyisien kahviloidensa ja ravintoloidensa ansiosta mainio vierailukohde niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. Vancouver Lookout -näkötornista ihailet kaikkialle kaupunkiin avautuvia mykistäviä näkymiä 168 metrin korkeudesta.

Museoita, kulttuuria ja urheilua
Kaupungin lukuisista museoista suosittelemme erinomaista, UBC-yliopistocampuksella sijaitsevaa Antropologian museota. Se luotsaa sinut unohtumattomalla tavalla mm. Kanadan alkuperäiskansojen vaiheisiin, joita nykypäivän Vancouver kunnioittaa. Osaltaan tästä kertovat myös kaupungissa nähtävät intiaanien tekemät taideteokset. Tiedemaailman ihmeisiin tutustut False Creekin Science World -museon hämmästyttävissä näyttelyissä. Pikkuinen Roedde-kotimuseo West Endissä avaa 1800-1900-lukujen vaihteen siirtolaisperheen elämää.

Miljoonametropolien tapaan Vancouverin kulttuuritarjonta on rikas. Downtownissa sijaitsevat Queen Elisabeth -teatteri, Orpheum-konserttisali, Playhouse-teatteri kuuluvat kaupungin eturivin konserttinäyttämöihin. Laaja ohjelmisto ulottuu klassisesta moderniin musiikkiin ja pienimuotoisista esityksistä spektaakkelimaisiin Broadway-musikaaleihin.

Vuoden 2010 talviolympialaisten isäntäkaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet urheiluun. Vancouverin ympäristöstä löydät huikeita maisemia kesäisin patikointiin tai talvisin lasketteluun. Penkkiurheilijat puolestaan suuntaavat Vancouver Canucksin NHL-otteluihin.

Ostoksia
Ostosten ystävä saattaa löytää itsensä keskustan Robson Street -kadulta, jossa lahjatavara- ja matkamuistomyymälöiden ohella Pohjois-Amerikan tunnetut muotiliikkeet ovat hyvin edustettuina.

Toinen suosittu ostoskatu on Granville Street, josta voit poiketa mm. Pacific Centre -ostoskeskukseen.

Stanley Park
Stanley Park -puistosta on muodostunut yksi Vancouverin suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista. 1880-luvulla avattu valtava puisto on jopa New Yorkin Central Parkia laajempi. Puiston arviolta puolesta miljoonasta puusta suuri osa on saavuttanut yli sadan vuoden iän. Rauhallisen metsän tunnelmaa tavoitat kulkiessasi alueen sisäosissa ikiaikaisten puiden lomassa. Meren äärelle pääset koko puistoa ympäröivällä, noin yhdeksän kilometrin pituisella rantavallilla, joka on yksi Stanley Parkin vetonauloista. Helpot reitit mahdollistavat miellyttävän puistopäivän liikutpa sitten kävellen tai pyöräillen. Myös rullaluistimia on vuokrattavissa, ja mikäli haluat välillä levähtää, hyppää romanttisten hevosvankkureiden tai pienen puistojunan kyytiin.

Beaver Lake -järvi ja Lost Lagoon muodostavat vesilintujen paratiisiin. Alueen alkuperäisväestöstä muistuttavat Totem Parkin menneitä intiaanisukupolvia kunnioittavat toteemipaalut. Stanley Parkin hyvin hoidettujen puutarhojen kukkaloistosta vastaavat mm. ruusut ja rhododendronit sekä monet muut lajit. Shakespearen hengessä voit liikkua hänen nimeään kantavassa puutarhassa, johon on koottu kirjailijan näytelmissä ja runoissa esiintyviä puita ja kasveja. Kannattaa varata mukaan omat eväät ja nauttia piknikistä paikallisten tapaan.

Nähtävää Vancouverin ulkopuolella
Vancouveria ympäröi huikaisevan kaunis luonto. Lähde vaikkapa päiväretkelle Sea-to-Sky -maisemareittiä pitkin Squamishiin, jossa voit nousta gondolivaunulla n. 885 metrin korkeuteen. Grouse Mountainin laskettelukeskus, jossa voit kesäaikaan myös patikoida, on n. 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kuuluisa Capilanon riippusilta vieläkin lähempänä.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Gastown

Monimuotoinen kaupunkielämä kukoistaa Vancouverin persoonallisissa kaupunginosissa eloisana ja suvaitsevana houkutellen myös kaupunkimatkaajaa viivähtämään kahviloissaan, toreillaan ja bulevardeillaan. Vanhankaupungin tunnelmaa etsivälle suosittelemme hienostunutta Gastownia, joka valloittaa historiallisella olemuksellaan. Viktoriaanisten rakennusten, mukulakivikatujen, taidegallerioiden, ja pienten putiikkien luoma atmosfääri on kerrassaan ihastuttava. Siksipä Gastown on myös kaupunkilaisten suosima kokoontumispaikka. Gastownin tunnetuin nähtävyys, höyrykello puhaltaa noin vartin välein höyryä ja soittelee samalla erilaisia säveliä. Vancouverin parhaisiin lukeutuvat ravintolat tarjoilevat kaikkea mahdollista perinteisen eurooppalaisen keittiön herkuista aina aasialaisvaikutteisen molekyyligastronomian erikoisuuksiin.

Gastown
Gastown

Granville Island
Granville Island

Granville Island

Granville Island ei nimestään huolimatta ole saari. 1900-luvun alun tehtaiden ja sahojen täyttämä alue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Nykyisin se tunnetaan erityisesti suuresta kauppahallistaan – kojujen tiskit notkuvat paikallisia, tuoreita raaka-aineita, juustoja, leikkeleitä ja gourmet-annoksia. Granville Island on myös erinomainen ja omaleimainen ostospaikka, joten ainakin osa tuliaisostoksista kannattaa tehdä täällä. Gallerioiden, artesaaniliikkeiden ja herkkupuotien valikoima on runsas. Net Loft -keskukseen on koottu alkuperäisväestön käsityötuotteita. Railspur Alley -kadun lasinpuhaltajien, keraamikkojen, kultaseppien ja jopa luudantekijöiden työskentelyä on mukava seurata.


Chinatown

Värikäs, eksoottisten tuoksujen ja makujen sekä vahvojen traditioiden Chinatown levittäytyy kuuden korttelin alueelle. Vilkkaiden ostoskatujen pikkuputiikeissa on hauska viivähtää vaikka et mitään ostaisikaan. Kortteliravintolassa teen kera nautittu dim sum -ateria sopii mainiosti lounasvaihtoehdoksi. Ethän poistu Chinatownista ennen kuin vierailet Dr. Sun Yat-Senin kiinalaisessa puutarhassa. Mieltä herkistävän kaunis ja harmoninen kokonaisuus vie sinut kiinalaisen kulttuurin ja symboliikan lähteille.

Chinatown
Chinatown

Yaletown
Yaletown

Yaletown

Jos haluat ulkoilla meren äärellä, suunnista merenrantapuistojen Yaletowniin. Kaupungin ympäri kulkeva kävely- ja pyöräilytie Seawall myötäilee rantaviivaa yhdistäen Yaletownissa kaksi suosittua ulkoilualuetta, David Lam- ja George Wainborn -puiston. Yaletown oli aikanaan Canadian Pacific -rautatien läntinen pääteasema. Vanhoissa punatiilisissä varastorakennuksissa nykyisin toimivat ravintolat ja bistrot sekä olohuonemaiset kaupunkipatiot ovat herättäneet alueen uuteen kukoistukseen. Shoppailijakaan ei pety Yaletownissa, jonka boutique-liikkeet tarjoavat yksilöllisiä tuotteita ystävällisen palvelun kera.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Capilanon riippusilta Grouse Mountain
1

n. 10 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva 137 metriä pitkä Capilanon riippusilta on yksi Vancouverin suosituimmista nähtävyyksistä. Kanjonin ja Capilano-joen 70 metrin korkeudessa vehreissä maisemissa ylittävän riippusillan ylittäminen on elämys. Silta sijaitsee Capilano Suspension Bridge Park -puistossa, jonka muihin aktiviteetteihin kuuluvat huikea yli 200 metriä pitkä Cliffwalk sekä lyhyemmistä riippusilloista koostuva Treetops Adventure.

2

Vain 15 kilometrin päässä Vancouverin keskustassa sijaitsevalla Grouse Mountain -vuorella laskettelet tai lumikenkäilet talvella ja patikoit muina vuodenaikoina. Vuorelle nouset joko kävellen tai köysiradan kyydissä. Huipulta avautuu huikea näköala yli kaupungin.