Valencia - Arkkitehtuuria ja paellaa


Arkkitehtuuristaan tunnetussa Valenciassa yhdistät helposti kaupunki- ja rantaloman. Täältä löydät kaiken mitä voit lomakohteelta toivoa: idyllinen vanhakaupunki ravintoloineen, ainutlaatuisen arkkitehtuurin tiedepuisto Ciudad de las Artes y las Cienciasis, vehreät puistot ja pitkä hiekkaranta - espanjalaista ruokakulttuuria tietenkään unohtamatta.

Valenciassa nähtävyyksiä on jokaiseen makuun. Näistä tunnetuin on uskomaton modernin arkkitehtuurin taidonnäyte, tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias, joka sijaitsee kaupunkia halkovassa peräti yhdeksän kilometriä pitkässä Turia-puistossa. Alueelta löytyy mm. Euroopan suurin akvaario Oceanográfic, tiedemuseo, planetaario, IMAX-teatteri sekä oopperatalo. Kannattaa vierailla myös kaupungin upeissa kauppahalleissa sekä vanhassa silkin tukkukauppaa varten rakennetussa Lonja de la Sedassa. Vanhankaupungin upeimmat rakennukset löydät Plaza de la Virgen -aukion ympäristöstä.

Kun väsyt nähtävyyksien katseluun, vanhankaupungin idylliset kujat ja aukiot terassiravintoloineen tarjoavat levähdyspaikan. Maistaa kannattaa erityisesti paellaa - onhan se juuri Valenciasta kotoisin.

Rentoa rantapäivää voit viettää lähellä kaupungin keskustaa sijaitsevalla Valencian suosituimmalla rannalla La Malvarrosalla. Palmupuiden reunustaman rantakadun varrelta löytyy lukuisia ravintoloita ja baareja virkistäytymiseen auringonoton lomassa. Ostosmahdollisuudet kaupungissa ovat erinomaiset ostoskeskuksista pikkuputiikkeihin ja huippumuodista paikallisiin käsitöihin.

Koska Valenciaan kannattaa matkustaa?
Valencia on ympärivuotinen kaupunkilomakohde. Mikäli mielit viettää myös rantapäiviä lomasi yhteydessä, silloin paras aika matkustaa on kesäkuusta lokakuuhun. Jos rantaelämä ei ole lomasi ohjelmassa, voi Valenciaa matkustaa ympäri vuoden.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Valencian hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

La Malvarrosa Torres de Serranos Paella Mercado Central
1 Valenciassa voit yhdistää mukavasti kaupunkiloman ja rantaloman. Kaupungin keskustassa on kaksi pitkää hiekkarantaa: La Malvarrosa ja Las Arenas. Molempien rantojen pituus on yli kilometrin verran ja peruspalvelut ovat kunnossa, joten täällä vietät onnistuneen rantapäivän jos toisenkin.
2 Valencian yksi kuvatuimmista nähtävyyksistä on Torres de Serranon kaksoistornit. Tornit ovat jäänne Valenciaa aikoinaan ympäröineestä kaupungin muurista joka rakennettiin 1300-luvulla. Torneihin pääsee vierailemaan muutaman euron pääsymaksua vastaan ja tornien huipulta onkin huikeat näkymät kaupungin ylle.
3 Espanja on tunnettu Paellastaan jota tarjoillaankin ympäri maata. Voisi sanoa, että Paella on Espanjan kansallisruoka. PAella on kotoisin alun perin Valencia alueelta ja sitä saakin monessa eri muodossa kaupungin ravintoloista.
4 Valencian suurin kauppahalli, Mercado Central, on rakennettu 1900-luvun alussa. Kauppahallista löytyy yli tuhat kojua joista voi ostaa paikallisia herkkuja ja tuliaisia. Täältä löytyy myös aitoa paellaa.