Toronto - Jääkiekon kotikaupunki


Ontario-järven rannalla sijaitseva Kanadan suurin kaupunki, kansainvälinen Toronto on aina houkutellut kulkijoita kaikkialta maailmasta. Torontossa voitkin tutustua moniin etnisiin kaupunginosiin - Little India, Koreatown, Little Italy, Little Portugal, Chinatown sekä Greektown. Näistä löydät lukemattomia ravintoloita, joissa nautit eri puolilta maailmaa peräisin olevia herkkuja. Toronton kaupunkikuvassa on myös suomalaisvaikutteita, sillä kaupungintalo on arkkitehti Viljo Revellin käsialaa. Historiallisesta tunnelmasta ja pubikulttuurista nauttivan tie käy Distillery Districtin alueelle, jossa vietät aikaa miellyttävästi niin päivisin kuin iltaisinkin.

Kaupungin siluettia kannattaa käydä ihailemassa myös satamaristeilyllä Ontario-järveltä käsin. Kaupungin lukuisat puistot ja puutarhat taas tarjoavat miellyttäviä ulkoilureittejä ja piknikpaikkoja. Suosittelemme käyntiä keskustan High Parkissa. Voit myös pistäytyä parin minuutin laivanmatkan päässä sijaitsevalla Toronto Islandilla tai siirtolapuutarhamökkien Ward’s Islandilla.

Jääkiekon kotikaupunki
Toronto on jääkiekon kotikaupunki ja täällä sijaitsee kuuluisa Hockey Hall of Fame. Galleria esittelee jääkiekon historiaa, kuuluisia pelaajia ja lajin vaikuttajia.

Jos vierailet Torontossa NHL-kauden aikana, kannattaa kanadalaista jääkiekkotunnelmaa käydä aistimassa myös Toronto Maple Leafsin kotiottelussa.

Taidetta ja museoita
Taiteen ystäville on Frank Gehryn suunnittelemassa Art Gallery of Ontariossa esillä kansainvälisesti korkeatasoista taidetta. Eskimotaidetta voit ihailla Queen´s Quay Terminalissa, Royal Ontario Museum puolestaan esittelee kulttuuri- ja luonnonhistoriaa. Myös Bata -kenkämuseo on näkemisen arvoinen. Iltaisin Toronto houkuttelee monipuolisilla ja korkeatasoisilla kulttuuriohjelmillaan aina oopperoista ja musikaaleista konsertteihin sekä näytelmistä komediaklubien esityksiin. Yksi suosituimmista teattereista on historiallinen Elgin and Winter Garden.

Ostoksia
Torontossa on niin mainiot ostosmahdollisuudet, että voit helposti viettää koko päivän ostoksia tehden. Ehkä suunnistat Toronton suurimpaan ostoskeskukseen Eaton Centreen. Sen 230 liikettä, ravintolaa ja kahvilaa saavat shoppailijan hymyilemään. Amerikan suurin maanalainen ostoskeskus Path hämmästyttää sekin mittasuhteillaan ja on sadepäivien varalle oiva vaihtoehto. Muista myös tutkia pienempien vintage-liikkeiden ja kirpputorien omaleimainen tarjonta.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Icelandairilla on hyvät yhteydet Torontoon Reykjavikin kautta.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

CN Tower Niagaran putoukset Casa Loman linna
1

Aivan Toronton keskustassa sijaitseva huikea tietoliikenne- ja näköalatorni CN Tower on kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä. Se on myös Pohjois-Amerikan korkein rakennus. Tornin korkeus on noin 550 m, ja sen 346 metrissä olevalta näköalatasanteelta avautuvat päätähuimaavat näköalat.

2

Legendaariset Niagaran putoukset sijaitsevat 130 km Torontosta etelään ja kaupungista järjestetään sinne päiväretkiä. Kenties tunnetuin putouksista on Kanadan puolella oleva, noin 700 metriä leveä ja 55 metriä korkeaa hevosenkenkäputous. Hornblower-veneretkellä näet sekä Kanadan ja USA:n puolella sijaitsevat putoukset hätkähdyttävän läheltä – veden pauhu ja vesisumu tekevät tästä elämyksestä unohtumattoman.

3

Satumaisen Casa Loman linnan rakennutti eurooppalaisiin linnoihin mieltynyt teollisuuspohatta Sir Henry Mill Pellatt 1900-luvun alussa. Nykyään se toimii museona ja sitä on käytetty myös useiden elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikkana. Linnakierroksella pääset tutustumaan linnan 98 huoneeseen, viinikellariin sekä maanalaiseen käytävään.