Tokio


Tokiossa vietät aidosti erilaisen kaupunkiloman. Tämä ihmisiä kuhiseva valtava metropoli häikäisee neonvaloineen, temppeleineen ja puutarhoineen. Trendikkäs Tokio koostuu kymmenistä kaupunginosista, joista jokaisessa on omanlaisensa tunnelma.

Tokion kaupunginosat

Tokion kuuluisimpiin paikkoihin lukeutuu Shibuyan risteys, viidestä eri suunnasta tulevien teiden risteyskohta. Shibuyan aseman vieressä sijaitsevan pilvenpiirtäjien ja valomainosten reunustaman risteyksen ylittää parhaimmillaan tuhannet ihmiset samanaikaisesti. Alue on myös suosittu ostospaikka. Shibuyan alueella sijaitsee myös yksi kaupungin suosituimmista puistoista, Yoyogi. Puisto on parhaimmillaan keväisin kirsikkapuiden kukinta-aikaan sekä syksyllä ruska-aikaan. Puistossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja se on myös suosittu piknik-paikka niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. 

Tokion sydän on Ginzan kaupunginosa, jossa voit tehdä laatulöytöjä alueen lukuisissa tavarataloissa ja kansainvälisissä merkkiliikkeissä. Ginzassa on myös useita tyylikkäitä drinkki- ja sushibaareja. Chuo Dori -pääkatu on rauhoitettu viikonloppuisin jalankulkijoille. 

Elämää sykkivä Harajuku on tunnettu Tokion muotikeskittymänä jo vuosikymmenien ajan. Tämä on nuorisomuodin mekka, jossa kohtaat erikoisimmatkin muotivirtaukset. Alueen keskuspaikka on Takeshita-katu, jonka varrella on runsaasti mitä omintakeisimpia tuotteita myyviä liikkeitä. Omotesando-kadulla puolestaan on tarjolla liikkeitä aikuisempaan makuun. Harajukussa on myös pieniä baareja sekä trendikkäitä kahviloita ja kahviloita sekä upea Meiji Jingu -pyhäkkö.

Asakusan vanhan kaupunginosan ilmapiirissä voit yhä aistia häivähdyksen Edon – modernin Tokion edeltäjän – työläiskaupunginosasta.

Toisin kuin muualla Tokiossa, Asakusassa osa rakennuksista säilyi pystyssä toisessa maailmansodassa, joten siellä on nähtävillä mielenkiintoista arkkitehtuuria. Voit vierailla Edo-museossa, jossa perehdyt eri aikakausien kaupunkielämään Edo-kaudelta nykypäivään.

Koishikawassa sijaitseva Korakuen-puutarha on yksi Tokion vanhimmista ja viehättävimmistä puutarhoista ja peräisin 1600-luvulta. Puutarhassa voit ihailla luumu- ja kirsikkapuita sekä veden, kivien, hiekan ja kasvien muodostamia lumoavia kokonaisuuksia.

Uenon alueella sijaitseva Uenon puisto on erinomaisen virkistäytymispaikan lisäksi myös tärkeä taiteen ja kulttuurin keskus. Puistossa on mm. Tokugawa Ieyasun muistomerkki sekä puiston symbolina pidetty Saigō Takamorin patsas. Puiston kupeessa on useita tärkeitä museoita kuten Tokion Kansallismuseo, Länsimaisen taiteen museo sekä Tiedemuseo. Maaliskuun lopulta huhtikuun alkuun puiston pääkäytävän varrella olevat yli tuhat kirsikkapuuta houkuttelevat matkailijoita ihailemaan vaaleanpunaista kirsikankukkamerta.

Julkinen liikenne
Tokio on valtavan kokoinen kaupunki, mutta liikkuminen on helppoa toimivan julkisen liikenteen ansiosta. Nopein vaihtoehto on yleensä metro, jonka verkosto kattaa lähes koko kaupungin.

Tokioon voit matkustaa ympäri vuoden, mutta talvikuukausina lämpötila saattaa olla vain muutamia asteita plussan puolella. Kesällä lämpötila on useimmiten 20-30 asteen välillä. Suosituimpia matkustusajankohtia ovat kevät ja syksy.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Fuji-vuori Tokio yläilmoista
1

Mystinen Fuji-vuori sijaitsee noin 2,5 tunnin matkan päässä Tokiosta. Tämä sammunut tulivuori on 3 776 metriä korkea ja lähes täydellisen kartion muotoinen. Voit lähteä Fuji-vuorelle omatoimisesti bussilla tai junalla tai osallistua retkelle, joita Tokiosta järjestetään päivittäin useita.

2

Jos haluat ihailla Tokiota yläilmoista, suuntaa Tokyo Toweriin tai Tokyo Skytree -torniin. 333 metriä korkean Tokyo Towerin näköalakerros sijaitsee 250 metrissä. Väritykseltään puna-valkoinen torni muistuttaa muuten erehdyttävästi Pariisin Eiffel-tornia. Asakusassa sijaitseva Tokyo Skytree on Japanin korkein rakennus. Vuonna 2012 avatun 634 metriä korkean tornin näköalatasanteet sijaitsevat 350 ja 450 metrin korkeudessa ja niiltä Tokion yli avautuva maisema on häkellyttävän upea.