Soul - Pilvenpiirtäjiä ja palatseja


Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kaupunkikuvaa värittävät niin pilvenpiirtäjät kuin satoja vuosia vanhat kuninkaalliset palatsit. Han-joen molemmille puolille levittäytyvä Soul on yksi maailman suurimmista metropoleista. Vaikka lähes puolet koko Etelä-Korean asukkaista asuu suur-Soulin alueella, kaupungissa on helppo liikkua toimivan julkisen liikenteen ansiosta. Ydinkeskustassa liikut kätevästi jalkaisinkin, ja suurkaupungin vilinästä voit helposti siirtyä hanokien rauhalliseen tunnelmaan. Ostosten ystävää Soul hemmottelee moderneilla ostoskeskuksillaan ja perinteisillä katumarkkinoillaan.

Temppeleiden loistoa
Kuninkaallinen Gyeongbokgung on merkittävin Soulin viidestä palatsista. Voit osallistua palatsikierrokselle, jolla kuulet hallitsijoiden värikkäistä vaiheista sekä näet kuninkaan ja kuningattaren huoneistot. Palatsin alueella sijaitsee myös korealaista kansanperinnettä esittelevä museo. Bongeunsa on Korean vanhin ja tunnetuin temppeli. Yli tuhannen vuoden tyyneydellä temppelin 23 metriä korkea Buddha-patsas tarkkailee kaupungin kiihkeää rytmiä ja tähyilee vastapäätä kohoavia pilvenpiirtäjiä. Täälläkin uusi ja vanha kohtaavat sopuisasti, kuten kaikkialla Soulissa

Korealainen ruokakulttuuri
Korealainen keittiö kutsuu sinua värikkäälle matkalle erilaisiin makuelämyksiin. Maistele maukkaita bindtaetteok-lettuja tai tulisia tteokbokki-riisikakkuja.

Ehdottomasti pitää kokeilla korealaista kansallisruokaa kimchiä, chilillä ja soijalla maustettua hapankaalia. Entä miltä kuulostaisi bibimpap tai bulgogi? Niin tai näin, korealainen ruoka saa makuhermosi taatusti hereille. Iltaisin Myeongdongin kadut täyttyvät myyntikärryistä, joista voit maistella mitä mielikuvituksellisempia paikallisia herkkuja. Itaewonissa voit katsastaa kansainvälisen ruokakadun häkellyttävää ravintolatarjontaa.

Ostokset
Soul on loistava shoppailukaupunki. Aitoa markkinatunnelmaa on tarjolla Namdaemunin markkinoilla, jotka ovat Korean suurimmat ja vanhimmat. Modernimpaan makuun sopivat Myeongdongin merkkiliikkeet sekä tavaratalot, kuten Lotte- ja Shinsegae-ketjut. Myeongdongista löytyy myös häkellyttävä valikoima korealaisia kosmetiikkaliikkeitä. Itaewonissa on puolestaan mm. lukuisia pop-up design-liikkeitä.

Puistoja suurkaupungin keskellä
Vuoden 1988 olympialaisia varten rakennettu valtava Olympiapuisto pitää sisällään viheralueita, Olympia-museon, taidegallerioita ja yli 200 veistosta käsittävän patsaspuiston. Soulia halkovan Han-joen etelärannalla puolestaan on suuri, joen rantaa myötäilevä Yeouido Hangang -puisto, jossa vierähtää helposti koko iltapäivä. Jos satut vierailemaan Soulissa kevään kirsikankukka-aikaan, suuntaa Yeouido-puistoon, jossa vaaleanpunaisina kukkivia puita on silmänkantamattomiin. Puistossa järjestetään keväällä myös Kevätkukkafestivaali.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

DMZ N Seoul Tower Bukchon Hanok -kylä
1

Yksi maailman tarkimmin vartioiduista raja-alueista sijaitsee Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä. Voit vierailla n. 60 km päässä Soulista sijaitsevalla demilitarisoidulla vyöhykkeella (DMZ). Dorasanin observatoriolta katselet Pohjois-Korean suuntaan avautuvaa näköalaa ja voit käydä myös ns. Kolmannessa tunnelissa, jossa matka taittuu monorail-avojunan kyydissä.

2

Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuu Namsan-kukkulalla 237 metrin korkeuteen kohoava N Seoul Tower. Korealaiset ovat tornistaan erittäin ylpeitä ja käyvät mielellään sen näköalaravintolassa, joka pyörähtää täyden kierroksen joka 48. minuutti. Ylhäältä tornista ihailet Souliin avautuvaa kaupunkinäkymää.

3

Lyhyen kävelymatkan päästä Myeongdongista sijaitseva Bukchon Hanok -kylä henkii vanhanajan tunnelmaa. Siistien kävelykujien varrella on mm. artesaanien työpajoja ja idyllisiä teehuoneita.