San Francisco - Hippien ja teknologian kaupunki


Mutkittelevat serpentiinikadut, kukkulat, Golden Gate, Fisherman’s Wharf ja kolistelevat raitiovaunut – San Francisco on tunnelmallinen ja jopa idyllinen suurkaupunki. Persoonallinen San Francisco on amerikkalaiseksi kaupungiksi harvinainen, sillä tutustut siihen helposti kävellen. Monella tapaa hyvin eurooppalaiselta tuntuva kaupunki on asenteeltaan avoin ja suvaitsevainen. Täältä löydät niin korkeakulttuuria kuin boheemia taiteilija- ja kirjailijaelämääkin. Kymmenien kukkuloiden ympäröimä San Francisco tarjoaa mitä parhaimmat puitteet hienolle kaupunkilomalle. Kolistelevien kaapeliraitiovaunujen kyydissä koet aitoa Friscon tunnelmaa.

Fisherman's Wharf
Fisherman´s Wharfin satama-alue on Disneylandin jälkeen Kalifornian toiseksi suosituin nähtävyys kaupallisine huvituksineen, katusoittajineen ja meren herkkuja tarjoavine ravintoloineen. Todellinen vetonaula ovat kuitenkin Pier 39:n kelluvien puulaiturien päällä laiskottelevat merileijonat, joiden kinastelua on mukava seurata esim. Sea Lion Cafesta käsin. Parhaimmillaan eläimiä voi olla jopa 600 – hiljaisesta yhteiselosta ei ole tietoakaan eläinten selvitellessä arvoasemaansa.

Golden Gate Park
Lähes viisi kilometriä pitkä Golden Gate Park -puistoalue on todellinen keidas, jota suosivat niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin.

Japanilainen puutarha, Modernin taiteen museo, tiedeakatemia, golf-kenttä, Kasvitieteellinen puutarha, Mansikkakukkula, Kiinalainen paviljonki, tuulimyllyt, järvet ja jopa biisonilauma - tässä vain osa suositun puiston nähtävyyksistä.

San Franciscon kaupunginosat
San Franciscon viehätys perustuu osin sen värikkäisiin, etnisiin kortteleihin. Voit suunnistaa Chinatowniin sen kauniin pääportin kautta – teehuoneet, ravintolat ja pikkukaupat luovat paikoin lähes autenttista tunnelmaa. North Beachin kaupunginosassa vallitsee puolestaan aito italialainen ilmapiiri. Kauniiden rakennusten ystävänä piipahdat ehkä Pacific Heightsissä tai Alamo Square –aukiolla, jonka vieri vieressä seisovat viktoriaaniset talot ovat postikorttien vakioaiheina.

Ostokset
San Francisco on shoppailijan paratiisi. Union Squaren ympäristöstä löytyy valtava määrä tavarataloja ja merkkiliikkeitä. Pistäydy myös Ghirardelli Squarella vanhaan tehtaaseen rakennetussa ostoskeskuksessa tai entisessä säilyketehtaassa sijaitsevassa The Canneryssa. Eksoottisempaan ostosnälkään suosittelemme Chinatownin Canton-basaaria.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Finnair lentää San Franciscoon suorilla lennoilla lähes päivittäin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Muir Woods Alcatrazin vankilasaari
1

Noin 20 kilometrin päässä San Franciscosta sijaitsee Muir Woodsin jättiläispunapuumetsä, jonka puut kohoavat jopa sadan metrin korkeuteen. Kävelyretki Muir Woodsin hyvin hoidetuilla poluilla tarjoaa luonnonrauhaa keskellä ikiaikaisia puita, joista vanhimmat ovat tarkkailleet ympäristöään jopa yli tuhannen vuoden ajan. Puistossa on pieni Visitor’s Center, matkamuistomyymälä ja kahvila.

2

Yksi San Franciscon tunnetuimmista käyntikohteista on 12 minuutin laivamatkan päässä sijaitseva pahamaineinen Alcatrazin vankila. Kolkon ja rapistuvan vankilan käytävillä, ruokasalissa ja sellien edessä seisoessasi ei ole vaikeaa kuvitella vankilan olosuhteita. Kuulokkeiden välityksellä voit kuunnella näitä kertomuksia vankilan arkipäivästä. Taustalle on tallennettu sellien ovien pauketta, ampumisia ja vankien huutoja. Englanninkielisessä versiossa on vahva autenttisuuden tuntu kertojien ollessa oikeasti Alcatrazin entisiä vankeja ja vartijoita.