Rooma - Ikuinen kaupunki


Rooman kaduilla kävellessäsi aistit historian jokaisella askeleella. Colosseum, Forum Romanum, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Pantheonin temppeli - Rooman keskusta on täynnä nähtävyyksiä. Rooma on myös erinomainen ostoskaupunki. Muoti, kengät, laukut, sisustustarvikkeet, lasi, keramiikka ja tietenkin italialaiset herkut ja laadukkaat viinit ovat suosittuja tuliaisia. Via del Corsolta ja sen sivukaduilta sekä Piazza di Spagnan ympäristöstä löytyy lukemattomia liikkeitä. Valitse keskustahotelli ja kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja ostoskadut ovat kävelyetäisyydellä.

Ostosten teon ja nähtävyyksien katselun lomassa kannattaa istahtaa johonkin kaupungin lukemattomista ravintoloista, kahviloista tai gelaterioista levähtämään ja nauttimaan italialaisesta ruokakulttuurista parhaimmillaan.

Iltaisin Rooma näyttäytyy kauniina upeasti valaistuine nähtävyyksineen. Kaupungin iltaelämän keskuksia ovat Campo de' Fiorin tori sekä Navona-aukio. Jos illallisen jälkeen haluat vielä jatkaa iltaelämää, Trasteveren kaupunginosa Tiber-joen toisella puolella tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet.

Roomassa vieraillessa kannattaa myös piipahtaa keskellä kaupunkia sijaitsevassa Vatikaanissa, joka on jokaisen arkkitehtuurin ja taidehistorian ystävän aarreaitta. Mielenkiintoisia museoita löydät myös mm. Capitolium-kukkulalta, jonne voit nousta Michelangelon suunnittelemia portaita pitkin ja upeasta Villa Borghese -puistosta.

Liikkuminen Roomassa on helppoa, useimpiin paikkoihin pääset kävellen ja pidemmät matkat kuljet metrolla, raitiovaunulla tai bussilla.

Kulttuuria, muotia ja italialaisia herkkuja


Vatikaani
Vatikaani

Vatikaani

Maailman pienin itsenäinen valtio ja roomalaiskatolisen kirkon keskus Vatikaani on täynnä historiaa, mittaamattoman arvokkaita taideaarteita ja upeaa arkkitehtuuria. Alun perin paavien palatseina toimineet Vatikaanin museorakennukset kätkevät sisälleen marmoreilla ja mosaiikeilla koristeltuja saleja, joissa on antiikin aikaisia veistoksia sekä mielenkiintoisia kartta- ja gobeliinikokoelmia. Sikstuksen kappelissa voit ihailla massiivisia seiniä koristavia renessanssimestareiden freskoja. Pääalttari ja katto ovat itse Michelangelon käsialaa. 1600-luvulla valmistunut Pietarinkirkko on maailman suurimpia kirkkoja ja se on täynnä kuuluisien taiteilijoiden töitä. Kirkon edustalla olevaa Pietarinaukiota reunustaa 284 pylvästä käsittävä nelirivinen pylväskäytävä sekä 140 pyhimyspatsasta. Vatikaani sijaitsee Rooman keskustasta katsottuna Tiber-joen toisella puolella ja sinne pääset helposti metrolla.


Rooman historiallinen keskusta

Rooman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Se on täynnä toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä, joihin tutustut parhaiten kävellen. Antiikin Rooman aikainen amfiteatteri Colosseum, jolla aikanaan käytiin mm. gladiaattoritaisteluja, kuuluu kaupungin ja koko maailman tunnetuimpiin rakennuksiin. Colosseumilta voit jatkaa Konstantinuksen riemukaaren kautta historiallisen Rooman keskukseen Forum Romanumiin. Kiipeä vielä Capitolium-kukkulalle, jolla sijaitsee Michelangelon suunnittelema aukio ja kolme palatsia. Näissä sijaitsevat nykyään Capitoliumin museot. Seuraavan päivän käyntikohteiksi voit valita vaikkapa Piazza Navonan, jota koristavat kolme kaunista suihkulähdettä, upean antiikin ajan temppelin Pantheonin sekä kaupungin tunnetuimman suihkulähteen, 26 metriä korkean ja 20 metriä leveän Fontana di Trevin. Voit jatkaa vielä Espanjalaisille portaille, jonka läheltä löydät lukuisia pikkuliikkeitä tuliaisostosten tekoon. Muoti, kengät, laukut, sisustustarvikkeet, lasi, keramiikka ja tietenkin italialaiset herkut ja laadukkaat viinit ovat suosittuja tuliaisia.

Rooman historiallinen keskusta
Rooman historiallinen keskusta

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Roomassa peritään kaupunkiveroa, joka on 7 €/hlö/yö majoituttaessa 5 tähden hotellissa, 6 €/hlö/yö majoituttaessa 4 tähden hotellissa ja 4 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa. Veroa ei peritä alle 10-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Eataly Forum Romanum Pietarin kirkon aukio Pantheon
1

Ruokatavaratalo Eataly on todellinen kulinaristin taivas. Garbatellan kaupunginosassa sijaitsevassa Eatalyssa ovat edustettuina kaikki Italian maakunnat omine erikoisuuksineen. Lisäksi voit herkutella lukemattomissa pienissä ruokapisteissä ja ravintoloissa tavaratalon sisällä. Samalla kertaa voit hankkia itsellesi laadukkaita keittiötarvikkeita, ihailla kahvikupeista tehtyä lampunvarjostinta, nappailla mukaasi ruokaohjeita tai vaikkapa osallistua kokkikurssille. Eatalyyn pääset metrolla (B-linja, jää pois Piramide-asemalla).


2 Forum Romanum ja Largo di Torre muodostavat yhdessä Rooman suurimman arkeologisen alueen. Täällä vietät helposti puolikin päivää raunioita kierrellen. Largo di Torren alue löytyi vasta 1920-luvulla kun paikalle oltiin rakentamassa liikekeskusta. Hyvä, että löytyi, sillä juuri täällä Julius Caesar murhattiin vuonna 44 eaa. Pääset kävelemään nyt samoilla paikoilla missä historiaa tehtiin.
3 Rooman keskellä sijaitseva Vatikaani ja sen keskus Pietarin kirkko on ehdottomasti maailman merkittävimpiä paikkoja maailman suurimman uskonnon keskuspaikkana. Käy tutustumassa Sikstuksen kappeliin tai aistimassa tunnelmaa Vatikaanin aukiolla.
4 Pantheon on parhaiten säilynyt Rooman antiikkisista rakennuksista. Pantheon rakennettiin alun perin pyhätöksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille keisari Hadrianuksen toimesta vuosina 120-124. Pantheonin kupoli on maailman suurin raudoittamattomasta betonista rakennettu kupoli jota arkkitehdit ympäri maailmaa käyvät vielä tänäkin päivänä ihailemassa. Nykyään Pantheon toimii katolisena kirkkona.