Riika – Baltian Pariisi


Riika on varmasti Latvian suosituin matkakohde. Eikä ihme, sillä noin 640 000 asukkaan Riika on suurkaupunki, joka on kuitenkin helppo ottaa haltuun lyhyemmälläkin lomalla.
Etenkin ihanan Vanhankaupungin alueella välimatkat ovat lyhyitä ja katseltavaa riittää. Vanhan hansakaupungin keskiaikaiset kujat kulkevat mutkitellen upeiden jugendtalojen välissä ja romanttiset kahvilat ja terassit suorastaan kutsuvat levähtämään rauhallisen vaeltelun lomassa. Riiasta löytyy myös kenties eniten maailmassa loistokkaita jugend-tyylisiä rakennuksia. Jugendia on kaikkialla Riiassa, mutta erityisesti Alberts-kadulla sekä sen lähellä olevalla suurlähetystöjen alueella. Riialla on vanha sielu, kuten paljon kokeneella ihmisellä, sillä puhuttelevan vastakohdan keskustan kauneudelle tarjoaa laitakaupungin ränsistynyt neuvostoarkkitehtuuri, jota pääsee katselemaan vaikkapa raitiovaunulenkillä.

Lukemattomat terassit, houkuttelevat kahvilat ja ravintolat ja vehreät puistot varmistavat sen, että Riikaa voi todella kutsua Baltian Pariisiksi. Riikaan houkuttelee paitsi lyhyt matka, myös edullinen hintataso. Etenkin Vanhan kaupungin ulkopuolella ero Suomen hintatasoon on jo huomattava.

Nähtävää ja koettavaa Riiassa
Riika tunnetaan mukulakivikaduista, upeasta vanhasta kaupungista, jugend-tyylisestä arkkitehtuurista ja vilkkaasta kaupunkielämästä. Riika on suurkaupunki, johon on kuitenkin helppo tutustua jo parissa päivässä. Tunnelmallinen vanhakaupunki keskiaikaisine kujineen ja upeine rakennuksineen on nähtävyys sinänsä. Sotien aikana tuhoutuneita rakennuksia on entisöity huolellisesti.

Raatihuoneen torilla sijaitseva Mustapäiden talo on siitä yksi esimerkki. Pietarinkirkon tornista taas voi ihailla kaupungin silhuettia yläilmoista käsin. Riian vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Kauniit jugendtalot on rakennettu enimmäkseen 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa ja ne säästyivät kuin ihmeen kaupalla maailmansodan pommeilta. Rakennuksien julkisivut ovat täynnä koristeellisia obeliskeja, sfinksejä, maljakoita ja kukkia, jotka kaikki kuvaavat runsautta ja elämän juhlimista.

Latvian Miehitysmuseo Raatihuoneentorin kupeessa kertoo karusti pitkästä miehitysajasta vuosina 1940-1991. Latvia itsenäistyi vuonna 1991. Miehitysvuodet koettelivat latvialaisia monin tavoin. Museossa pääsee esimerkiksi konkreettisesti tutustumaan Neuvostoliiton vankileirien olosuhteisiin.

Riian Keskustori on jännittävä ostospaikka ja ruokahifistelijöiden ykköskohde. Zeppelin-halleissa eli entisissä ilmalaivahalleissa on yli kolmetuhatta kauppapaikkaa ja täältä paikalliset ostavat päivittäistavaransa. Halleista löytyy myös vaatteita, erilaista käyttötavaraa, rihkamaa ja kelloja. Trendikkäämmät markkinat löytyvät lauantaisin Kalnciems Kavartalsin kaupunginosasta. Kauniita, vanhoja puurakennuksia on vähitellen restauroitu upeaan kuntoon. Täällä paikalliset tuottajat myyvät lauantaimarkkinoillaan muun muassa valmistamiaan hilloja, perinneleivonnaisia ja latvialaista katuruokaa. Suklaanystäville ohittamaton paikka on Laima-suklaamuseo. Laima on Baltian alueen tunnetuin suklaavalmistaja, jonka tuotteisiin ja tuotantoon pääsee tutustumaan mitä makeimmin.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Latviaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Riikan hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Vanha kaupunki
1 Riikan vanhassa kaupungissa on runsaasti edullisia ja laadukkaita ravintoloita ja baareja. Täällä lomabudjetti riittää hyvin pitkillä illallisilla ja runsailla brunsseilla.