Islanti - Tarujen maa


Tarujen maan Islannin pääkaupunki Reykjavík on ainutlaatuinen kaupunkilomakohde, jossa luonto on vahvasti läsnä. Viehättävien eri väristen talojen täplittämässä Reykjavíkin keskustassa sekoittuu kiehtovalla tavalla pienen kylän ja suuren kaupungin tunnelma. Vanhaa keskustaa halkovalta Laugavegur-pääkadulta löydät useita kahviloita, gallerioita, design-liikkeitä.

Reykjavíkin nähtävyydet
Islannin korkein rakennus, Hallgrímskirkja-kirkko sijaitsee kukkulalla Reykjavíkin keskustassa. Sen tornista ihailet kaunista näköalaa yli kaupungin. Toinen upea näköalapaikka on futuristisen näköinen Perlan, jonka lasikuvulta aukeavat vaikuttavat näkymät niin Reykjavíkin kaupunkiin kuin sitä ympäröivään luontoon. Vierailemisen arvoinen on myös musiikki- ja konserttitalo Harpa, jonka sisätilat henkivät tulivuorimaista tunnelmaa. Kuumien lähteiden vedellä lämmitetyt maauimalat ovat suosittuja kaupunkilaisten keskuudessa ja ne ovat avoinna ympäri vuoden. Reykjavíkin keskustan maauimaloista suosituin on Sundlaugavegur-kadulla sijaitseva Laugardalslaug.

Reykjavíkin satama-alue Grandi
Grandin satama-alueelta löytyy monia museoita ja muita nähtävyyksiä sekä laadukkaita ravintoloita. Merimuseossa opit Islannin kalastuksen historiasta ja Saga-museossa vahanuket kertovat Islannin historian tärkeimmät tapahtumat.

Whales of Iceland esittelee valaita luonnollisessa koossaan ja Aurora Reykjavikin interaktiivisessa näyttelyssä tutustut revontulten historiaan ja salaisuuksiin. FlyOver Iceland tarjoaa virtuaalisen lentomatkan Islannin kiehtovien luonnonmaisemien yli.

Ravintolat
Illallisravintolan löydät helposti kaupungin monipuolisesta valikoimasta. Vaihtoehtoja on tasokkaista ruokaravintoloista moderneihin fine dining -paikkoihin. Islantilaisen ruokakulttuurin perusraaka-aine on kala ja Fish & chips -annoksia löytyykin lähes jokaisen ravintolan listalta. Kannattaa maistaa myös herkullisia lammas-aterioita. Jos olet oikein rohkea, kokeile perinteistä ruokalajia hákarlia, pitkään kuivunutta kalaa. Illallisen jälkeen voit jatkaa iltaa vielä jossakin niistä monista kahviloista, jotka kuin taikaiskusta muuttuvat iltaisin tanssipaikoiksi.

Luonnonihmeiden Islanti
Reykjavíkista käsin tutustut helposti saaren nähtävyyksiin. Suosituimpiin päiväretkiin kuuluu Kultainen kolmio: hämmästyttävä Gullfossin vesiputous, Islannin tunnetuin kuumaa vettä suihkuttava lähde Geysir sekä Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitseva Þingvellirin luonnonpuisto.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Icelandair lentää Helsingistä suorilla lennoilla Reykjavikiin päivittäin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Sininen laguuni Valasristeilyt
1

Sininen laguuni sijaitsee keskellä mustaa laavakenttää lähellä Keflavikin lentoasemaa. Kylpeminen turkoosinsinisessä 35-asteisessa mineraalipitoisessa vedessä on unohtumaton elämys, joka jokaisen Reykjavíkissa vierailevan kannattaa kokea. Laguunin vesi saa upean värinsä erilaisista mineraaleista, levistä ja kvartsista. Reykjavíkista Siniselle laguunille on n. 45 minuutin matka ja sinne järjestetään bussikuljetuksia.

2

Valasristeily Islannissa on unohtumaton kokemus! Risteilyllä Atlantin valtamerellä voit bongata upeita merinisäkkäitä ja -lintuja. Voit nähdä mm. ryhävalaan, lahtivalaan, pyöriäsen tai pullonokkadelfiinin. Risteilyn aikana meribiologiaan erikoistunut opas kertoo mielenkiintoisia asioita merestä ja sen eläimistöstä. Risteilyjä järjestetään yleensä sekä aamu- että iltapäivällä.