Praha - Keskellä Eurooppaa


Praha on aina loistava matkakohde ja sinne voi matkustaa koska tahansa. Prahassa on loputon valikoima ravintoloita ja kahviloita ja kaupunki tarjoaa myös erinomaiset ostosmahdollisuudet sekä paljon nähtävää ja koettavaa.

Voit tuosta noin vaan päätyä vaikkapa tasokkaaseen konserttiin tai teatteriesitykseen, sillä taiteella on Prahassa oma erityinen asemansa. Kaupungissa on myös monia mielenkiintoisia museoita. Kannattaa myös poiketa tunnelmallisessa pivnicessa, paikallisessa oluttuvassa, sillä tsekkiläiset oluet arvostetaan laajalti maailman parhaiksi. Ravintolatarjonta on todella runsasta ja perinteisten tsekkiläisten lisäksi löytyy myös paljon kansainvälisiä ravintoloita

Tekemistä Prahassa
Tee kävelykierros Prahan vanhankaupungin alueella, jossa sijaitsevat mm.

Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine nukkeineen, astronominen kello, kansallissankari Jan Hussin patsas, Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko sekä muut upeat rakennukset. Läheisissä juutalaiskortteleissa voit tutustua alueen historiaan ja arkkitehtuuriin. Käy myös Vltava-joen ylittävällä viisisataa metriä pitkällä Kaarlen sillalla, jota koristavat 30 pyhimyksen patsaat. 

Koska Prahaan kannattaa matkustaa?
Aina kun on mahdollista! Toisin sanoen Praha on ympärivuotinen kohde. Kesät ovat mannermaisen lämpimiä ja talvella puolestaan ilma on viileää ja jopa pakkasen puolella.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tšekkiin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Prahassa peritään kaupunkiveroa, joka on noin 1 €/hlö/yö. Veroa ei peritä alle 18-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Petřínin kukkula Prahan eläintarha Žižkovin TV-torni
1

Prahan kauniita maisemia pääsee ihailemaan Petřínin kukkulalle funikulaarilla (lanovka), johon käy julkisen liikenteen liput. Ylhäällä on 60 m korkea Petřínin torni, joka on kuin Eiffel! Kukkulalta voi kävellä Strahovin luostarille ja Prahan linnalle. Funikulaarin puolivälin pysäkiltä löytyy Nebozízek ravintola, jonka talvipuutarhan puolelta on kaunis näkymä Prahan ylle – mainio paikka nauttia lounas!

2

Prahan eläintarha on listattu yhdeksi maailman parhaista eläintarhoista, jossa elämille pyritään antamaan mahdollisimman luonnonmukainen ja riittävä tila. Eläintarha on avoinna ympäri vuoden ja sinne on bussiyhteys C metsoasemalta Nadrazi Holešovice. Kesäaikaan eläintarhaan on mukava mennä Prahan keskustasta Vltava jokea pitkin jokilaivalla.

3

Prahan maisemia voi ihailla myös Žižkovin TV-tornista, joka on Prahan korkein rakennus. Torni sijaitsee keskellä kerrostalokaupunginosaa Žižkovissa. Kokonaisuudessaan torni on 216 m korkea, ja sen näköalatasanne on 100 metrin korkeudessa.  Tornissa on myös maailman pienimpiin kuuluva hotelli – One Room - vain yksi huone, josta saattaa joutua maksamaan jopa tuhat euroa yöltä.