Pariisi - Aina muodissa


Euroopan kiehtovimpiin suurkaupunkeihin kuuluva Pariisi tunnetaan rakastavaisten ja romantikkojen kaupunkina. Suuria tunteita ei kuitenkaan tarvitse viedä Pariisiin mukanaan. Kuten melkein kaikki, myös ne löytyvät tämän uskomattoman upean kaupungin kaduilta, silloilta ja kujilta. Kulttuurin ja taiteiden ystäville sekä shoppaajille kaupungin tarjonta on lähes ehtymätön. Pariisi toimii kohteena kaikille. Pariskunnille romantiikka on läsnä tässä rakkauden kaupungissa ja perheille puolestaan riittää näkemistä esimerkiksi Disneylandissa. Jos lomasuunnitelmiin kuuluu juhliminen, niin myös siihen Pariisi tarjoaa mahtavat puitteet.Historiaa, kulttuuria ja nähtävääYli kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki on täynnä Louvren, Musée d'Orsayn ja Picasso-museon kaltaisia häikäiseviä taidemuseoita ja kaikkien tuntemia monumentteja, kuten Notre Dame ja Riemukaari.

Kahviloissa maistuvat café au lait ja croissantit, ja maailmankuulu ranskalainen keittiö tekee vaikutuksen vaativimpaankin kulinaristiin. Shoppailija löytää etsimänsä Champs-Élysées'n puistokadulta, hienostuneelta Avenue Montaignelta tai Boulevard Haussmannin tavarataloista. Herkkusuun valinta on Gustave Eiffelin suunnittelema Le Bon Marché -tavaratalo, jonka ruoka-osasto La Grande Épicerie on maailmankuulu. Pariisi on matkailijan runsaudensarvi, missä kerran käytyään haluaa palata aina uudestaan!Kulkeminen PariisissaPariisin metroverkosto on perinteikäs ja vaikuttava, ja sillä on matkailijan helppo liikkua paikasta toiseen. Kävellen pääset näkemään puistot, kirkot ja katukahvilat omin silmin, samoin Seine-joen ylittävät romanttiset sillat, taiteilijat Montmartrella ja niin edelleen.


Cimetière du Père-Lachaise
Cimetière du Père-Lachaise

Cimetière du Père-Lachaise

Pariisissa hautausmaastakin voi tulla suosittu nähtävyys. Cimetière du Père-Lachaise on muodostunut tällaiseksi eikä syyttä. Itse hautausmaa on kaunis ja sijaitsee metsäisellä kukkulalla, mutta suosion taustalla on enemmänkin sinne haudatut kuuluisuudet. Monet Doors fanit käyvät katsomassa Jim Morrisonin hautaa, mutta viimeisen leposijan täältä ovat saaneet monet muutkin suuret nimet kuten Oscar Wilde, Moliére, Chopin ja Edith Piaf. Hautausmaan hautamonumentit ovat kauniita ja taidokkaasti tehtyjä, joten  Cimetière du Père-Lachaise on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Louvre

Louvre on Pariisin museoista suurin ja maailmassakin kolmanneksi suurin. Louvre on entinen kuninkaan linna, missä Ranskan hallitsijat asuivat aina siihen saakka kunnes Ludwig XIV rakennutti Versaillesin palatsin ja muutti hoveineen sinne. Louvre on erittäin suosittu kohde ja siellä saa vietettyä useammankin päivän mikäli haluaa tutustua kaikkeen nähtävään ajan kanssa. Louvre on maailman vierailluin museo, joten matkaan kannattaa ottaa myös mukaan kärsivällisyyttä, sillä jonotusajat saattavat varsinkin kesäisin venyä pitkiksi.
Louvre
Louvre

Sacré-Coeur
Sacré-Coeur

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur sijaitsee Montmartella, eli taiteilijoiden kukkulalla. Sacré-Coeur on upea basilika ja Pariisin toiseksi korkein paikka mistä pääsee ihastelemaan Pariisin kaupunkia. Sisäänpääsy Sacré-Coeuriin on ilmainen pois lukien vierailu kupolissa ja kryptassa. Sacré-Coeurin kupolista aukeaa upea maisema Pariisin ylle. Kirkon vieressä sijaitsevalla Place de Tertellä, eli taiteilijoiden aukiolla, voi vaikkapa maalauttaa oman muotokuvansa. Kukkulalle pääsee kävellen kapeita ja tunnelmallisia katuja pitkin tai mikäli kiipeäminen tuntuu liian työläältä kulkee kukkulan päälle myös Funiculaire de Montmartre, eli funikulaari. Samalla kertaa kannattaa myös käydä katsastamassa kuuluisa Moulin Rouge, sillä se sijaitsee vain kävelymatkan päässä Montmartelta.

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan. Finnair lentää Pariisiin useasti päivässä ympäri vuoden.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Ranskaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Pariisissa peritään kaupunkiveroa, joka on 0,20 € – 4 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Seinen jokiristeily Eiffel torni Pariisin metro Latinalaiskortteli
1

Seinen jokiristeily on mahtava tapa nähdä Pariisin nähtävyyksiä mukavalla tavalla. Risteilyitä järjestetään päivisin ja iltaisin ja iltaristeilyn aikan avoi nauttia maukkaan illallisen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään varamaan juuris sopivan risteilyn teille.

2

Eiffel torni on Pariisin ikoninen maamerkki. Eiffel torni on todella suosittu nähtävyys ja sinne kannattaakin varata vierailuaika etukäteen. Asiakaspalvelumme auttaa varauksen tekemisessä mielellään.

3 Ylivoimaisesti nopein ja paras tapa liikkua Parisissa on metro. Metroverkosto on hyvin kattava ja sen avulla pääsee liikkumaan lähes mihin tahansa kaupungissa. Kannattaa ostaa päivälippu, millä voi matkustaa niin monta kertaa päivän aikana kuin haluaa.
4 Latinalaiskortteli on viehättävä kaupunginosa joka sijaitsee Pariisin viidennessä ja kuudennessa arrondissementissa Seinen vasemmalla puolella. Täällä sijaitsee Pariisin yliopisto joka on perustettu 1257. Nimensä kaupunginosa on saanut Latinan kielestä jota täällä puhuttiin yleisesti, johtuen yliopistosta. Alueella on poikkeuksellisen paljon kirjakauppoja ja täällä sijaitsee myös Panthéonin kirkko missä säilytetään monien Ranskan suurmiesten ja suurnaisten maallisia jäännöksiä.