Osaka - Japanin ruokapääkaupunki


Japanin pääsaaren Honshūn länsiosassa, Kansain alueella Tyynenmeren rannikolla sijaitsevan Osakan sanotaan olevan kuin Japani pienoiskoossa. Se tunnetaan myös Japanin ruokapääkaupunkina.

Osakan moderni keskusta, Kita, on vilkas tavaratalojen, kauppojen ja teattereiden täyttämä alue. Siellä sijaitsee myös kenties Osakan tunnetuin rakennus, 173 metriä korkea Umeda Sky Building. Erikoisen näköisen pilvenpiirtäjän 39. kerroksesta avautuu upea näköala Osakaan.

Ydinkeskustan eteläpuolella sijaitseva Minami on Osakan tunnetuin huvittelualue, josta löytyy lukemattomia ostoskeskuksia, trendiliikkeitä ja ravintoloita. Dotonbori-kanavan vierellä kulkeva Dotonbori-katu on yksi Osakan suosituimmista turistialueista. Iltaisin sen valaisee sadat neonvalot, joista kuuluisimmat ovat juokseva Glico-mies sekä Kani Dorakun rapu.

Ruokakulttuuri
Osaka tunnetaan Japanin keittiönä ja löydätkin ympäri kaupunkia runsaasti ravintoloita, jotka esittelevät japanilaisen ruokakulttuurin parhaita paloja. Suurimmat ravintolakeskittymät löytyvät keskustan alueelta sekä Dotonbori-kadulta. Kuromonin satoja metriä pitkän vilkkaan torialueen katetun kauppahallin puodeissa on tarjolla monenlaista ruokaa - merenherkkuja, lihaa, kasviksia ja hedelmiä.

Liikenneyhteydet
Kätevin liikenneväline Osakassa on metro, jolla pääset lähes minne tahansa. Kaupunkien välillä liikut nopeimmin junalla.

Temppelit
Osakalla on pitkä historia ja täältä löytyykin useita hienoja temppeleitä.

Vierailun arvoisia ovat mm. Japanin ensimmäinen buddhalainen temppeli, vuonna 593 rakennettu Shitennō-ji sekä Namba Yasaka-jinja, jonka rakennuksista erikoisin on peräti 12 metriä korkea ja leijonan pään muotoinen.

Osakan linna
Valmistuessaan 1500-luvulla Osakan linna oli Japanin suurin. Vuosien saatossa kahdesti tuhoutunut linna sai 1800-luvun uudelleen rakennuksessa alkuperäisen asun ja lisäosan. Muurien ympäröimän puiston keskellä kohoava rakennus muodostaa jännittävän vastakohdan taustalla kohoaville pilvenpiirtäjille. Upeine puutarhoineen linnan alue on täydellinen rentoutumispaikka kiireisen kaupungin keskellä. Linnassa on myös sen asukkaiden vaiheita esittelevä museo. Jos haluat nähdä vielä upeamman linnan, lähde Osakasta päiväretkelle n. tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Himejin linnaan.

Universal Studios
Osakan Bayn alueella sijaitseva Universal Studios kuuluu Osakan suosituimpiin käyntikohteisiin. Huvipuiston teemoja ovat mm. Wizarding World of Harry Potter, Jurassic Park, Waterworld ja Super Nintondo World. Universal Studiosissa on niin lapsille sopivia laitteita kuin hurjia vuoristoratoja ja suosittuihin elokuviin perustuvia simulaattoreita.

Milloin matkustaa Osakaan?
Suosituin matkustusajankohta on kevät jolloin saatat nähdä kukkivia kirsikkapuita ja lämpötila on miellyttävä. Myös syksy on erinomainen matkustusaika. Talvella on yleensä melko kylmää ja kesällä saattaa olla kosteaa.


Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Kioto Himejin linna
1

Japanilaisen kulttuurin, taiteen ja uskonnon keskuksena tunnettu Kioto sijaitsee alle puolen tunnin junamatkan päässä Osakasta. Rauhallinen Kioto hurmaa keisarillisilla nähtävyyksillään, temppeleillään ja pyhätöillään. Vieraile vaikka Nijon samurailinnassa, Kultaisessa Zen-temppelissä ja Sanjusangen-do -temppelissä. Täällä voit kokea myös aidon japanilaisen teeseremonian. 

2

Japanin kansallisaarre, 1600-luvun alussa rakennettu Himejin linna sijaitsee n. tunnin junamatkan päässä Osakasta. Linna liitettiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1993. Yli 80 rakennuksesta koostuva Himeji on Japanin suurin linnoituskompleksi.