Napoli


Napoli on Italian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee mahtavan Vesuviuksen kupeessa, kauniin Napolinlahden rannalla. Napoli on elämäniloinen kaupunki ja mahtava matkailukohde. Napolin hintataso on huomattavasti edullisempi kuin monissa muissa Italian suosituissa matkailukaupungeissa. Napolissa voit nauttia hyvästä ruoasta, upeista nähtävyyksistä ja rennosta napolilaisesta tunnelmasta.

Napoli on tunnettu Vesuvius-tulivuoresta, pizzasta ja Pompejista. Vesuviuksen jylhä muoto on osa Napolin identiteettiä ja sen silhuetti on näkyvä elementti Napolin maisemia. Vesuviuksen lisäksi moni tuntee Napolin pizzan alkukotina. Napolilaisten mukaan pizza on keksitty Napolissa ja ainoastaan napolilainen pizza on aitoa. Täällä kannattaakin käydä maistelemassa paikallisissa ravintolissa napolilaista pizzaa ja hurmaantua siitä.  

Napolin historiallinen keskusta on Euroopan suurimpia ja kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Keskustan halki kulkee Spaccanapoli niminen katu jonka varrella sijaitsee suurin osa Napolin nähtävyyksistä.

Vaikka Napoli on Italian toiseksi suurin kaupunki, kävellen pääsee tutustumaan suureen osaan kaupungin nähtävyyksistä, ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista.

Napoli on kuin piilotettu helmi Italiassa. Napolin suosio matkakohteena on noussut viime vuosina hurjasti, mutta siitä huolimatta Napoli on säilyttänyt aidon rosoisen tyylinsä. Napolin vierailuun kannattaa varata pidempikin aika, sillä nähtävää ja koettavaa riittää pidemmäksikin aikaa ja saattaa olla, että yksi kerta Napolissa ei riitä, vaan haluat tulla tänne vielä uudemmankin kerran.

Milloin Napoliin kannattaa matkustaa?
Napoli on ympärivuotinen lomakohde. Heinä-elokuussa lämpötilat voivat nousta yli 30C asteen jolloin kaupungilla kävely voi olla hikistä puuhaa. Silloin kannattaakin vierailla Amalfin rannikon kylissä ja rannoilla ta vaikka Caprin kuvan kauniilla saarella.
Keväällä ja syksyllä ilmat ovat mukava lämpimiä, mutta ei liian kuumia kaupungilla kiertelyyn.


Pompeji
Pompeji

Pompeji

Pompeji sijaitsee lyhyen matkan päässä Napolista Vesuviuksen kupeessa. Kaupunki peittyi tuhkaan vuonna 79jkr ja säilöi kokonaisen kaupungin ikään kuin aikakapseliin. Pompeji on avannut historioitsijoille Rooman elämää ennen näkemättömän tarkasti. Pompejissa pääset näkemään miten Roomassa aikanaan elettiin ja miltä aito roomalainen kaupunki näyttää. Pompejissa on helppo vierailla Napolista käsin. Pompejiin järjestetään koko päivän retkiä englantia puhuvan oppaan kanssa tai voit vierailla Pompejissa myös omatoimisesti.


Capri

Capri sijaitsee lyhyen laivamatkan päässä Napolista Napolinlahdella. Capri on kuuluista kauneudestaan ja on ollut kuuluisuuksien suosikkikohteena jo vuosituhansien ajan. Capri on varsin pieni saari, sen pinta-ala on vain noin 10 neliökilometriä. Capri on oiva päiväretkikohde Napolista käsin.  Caprin historia on kiehtova ja päiväretken aikana ehtii nähdä paljon. Jos haluaa viettää saarella pidemmän aikaa, kannattaa varautua melko korkeaan hintatasoon.

Capri
Capri

Näin löydät parhaat vaihtoehdot
Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Näin löydät parhaat vaihtoehdot

Lennot
Edullisin vaihtoehto on usein vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.