München - Oktoberfest ja paljon muuta


München on Baijerin osavaltion pääkaupunki ja loistava kaupunkilomakohde urheilun, autojen ja oluen ystäville. Münchenissä on paljon nähtävää ja tapahtumia ympäri vuoden. Münchenissä on erinomainen julkisen liikenteen verkosto, joten liikkuminen kaupungilla paikasta toiseen on helppoa.

Münchenin sydän on kaupungin keskusaukio Marieplaz jonka laidalla kohoavat uusi ja vanha Raatihuone, jotka molemmat ovat upeita rakennuksia. Raatihuoneen seinässä on upea Glocken Spiel – kellopeli, jossa kello 11:00, 12:00 ja 17:00 näkyy esitys jossa kellopelin hahmot tulevat esiin. Marienplatz on saanut nimensä Neitsyt Marian pylväästä joka pystytettiin vuonna 1638 30-vuotisen sodan aikana juhlistamaan Münchenin vapautumista ruotsalaisten valloittajien vallasta. Taisi tuossa valloittajaporukassa olla mukana jokunen suomalainenkin.

München on kuuluisa olutkulttuuristaan. Kaupungissa pitää päämajaansa kuusi suurta saksalaispanimoa ja München on erityisesti tunnettu Helles- ja venhnäoluistaan.

Kannattaakin käydä tutustumassa kaupungin Biergarteneihin joissa litran tuopin lisäksi kannattaa maistella maukkaita saksalaisia makkaroita ja leikkeitä.

Münchenissä on paljon erilaisia mielenkiintoisia museoita. Hitlerin perustamassa Haus der Kunstissa pääsee ihailemaan taidetta monipuolisesti ja BMW Weltissä pääsee tutustumaan BMW:n ja autoilun historiaan.
Bayer München pelaa kotipelinsä suurella Allianz Areenalla ja urheiluhistorian ystävien kannattaa vierailla Münchenin Olympiakylässä joka rakennettiin vuoden 1972 Olympialaisia varten.

Milloin Müncheniin kannattaa matkustaa?
München on oiva kaupunkilomakohde ympäri vuoden. Kesäisin kaupunki on täynnä terasseja ja se on parhaimmillaan kävelykierroksille. Syksyn kohokohta on Oktoberfest ja joulukuussa joulutorit täyttävät kaupungin. Keväällä kaupungissa järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia.


Englische Garten
Englische Garten

Englische Garten

Englische Garten on Münchenin keuhkot ja yksi maailman suurimpia kaupunkipuistoja. Englischer Gartenilla on kokoa 372 hehtaaria ja New Yorkin Keskuspuistokin jää koossa kakkoseksi. Englisher Garten perustettiin jo vuonna 1873 ja nimensä se on saanut englantilaistyyppisestä maisemastaan. Täällä vietät mainion ulkoilupäivän. Puistossa on paljon nähtävää ja tekemistä ja janon ja ruoan voi sammuttaa yhdessä alueen Biergarteneista. Yksi erikoisimmista nähtävyyksistä ovat puiston kaupunkisurffarit jotka surffaavat puiston läpi virtaavalla Eisbach-joella.


Neuschwasteinin linna

Neuschwasteinin linna on kuuluisa ”Satulinna” jonka sanotaan olevan Prinsessa Ruususen linnan esikuva. Linna onkin kuin suoraan satukirjoista ja maisemat seiltä ovat henkeä salpaavan upeita. Tänne pääsee helposti käymään omatoimisesti Münchenistä junalla. Junamatka kestää pari tuntia, joten päivän aikana tänne ehtii hyvin.

Neuschwasteinin linna
Neuschwasteinin linna

Näin löydät parhaan vaihtoehdon
Näin löydät parhaan vaihtoehdon

Näin löydät parhaan vaihtoehdon

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Saksaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Münchenin hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista