Milano, mahtava kaupunkilomakohde


Milano on kiehtova ja elegantti kaupunki Italian pohjoisosassa. Tyylikäs Milano kantaa myös ylpeänä Italian muotipääkaupungin viittaa huippuputiikkeineen ja muotiviikkoineen. Toki kaupungilla on paljon muutakin tarjottavanaan: upeaa taidetta ja kulttuurinautintoja, komeita julkisivuja, silmiä hivelevää arkkitehtuuria ja tietenkin italialaisen keittiön suurenmoisia herkkuja. Milano on mainio kohdevalinta erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille sekä innokkaille shoppailijoille. Myös urheilufanit ja herkuttelijat viihtyvät kaupungissa varmasti.

Milanon nähtävyydet
Milanossa on todella paljon nähtävää ja lomalaisen kannattaa pakata mukaan hyvät kävelykengät, sillä parhaiten pääset kokemaan kaiken oleellisen jalkaisin. Ydinkeskusta on pieni ja tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan.

Milanon kaduilla ja kujilla voit kuluttaa monta päivää ja istahtaa välillä johonkin katukahvilaan katselemaan katuvilinää ja nauttimaan ihanaa italialaista kahvia. Milanon kaupunkikuvaa leimaavat lukuisat erilaiset tyylilajit ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat goottilaiskatedraali Duomo, oopperatalo La Scala, Sforzescon linna ja Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen -taideteos. Hurmaavat raitiovaunut ovat peräisin 1920- ja 50-luvuilta.

Milloin Milanoon kannattaa matkustaa?
Milano on ympärivuotinen kohde. Keväisin ja syksyisin Milano on parhaimmillaan ja ilmasto on mukavan lempeä. Kesällä lämpötilat voivat nousta hyvinkin korkeiksi mikä voi tehdä kaupungilla oleilun melko hikiseksi hommaksi. Talvisin Milanossa satelee useammin, mutta se ei sinänsä estä kaupungin nähtävyyksistä nauttimista.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Italiaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Milanossa peritään kaupunkiveroa, joka on 5 €/hlö/yö majoituttaessa 5 tähden hotellissa, 4 €/hlö/yö majoituttaessa 4 tähden hotellissa ja 3 €/hlö/yö majoituttaessa 3 tähden hotellissa. Veroa ei peritä alle 18-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Duomo La Scala Como-järvi Monza
1 Milanon Tuomiokirkko Duomo on ehdottomasti vierailemisen arvoinen nähtävyys. Duomo sijaistee kaupungin keskellä Piazza di Duomolla ja on Euroopan toiseksi suurin katedraali heti Sevillan katedraalin jälkeen. Rakennuksella on pituutta 157 metriä ja sinne mahtuu jopa 40 000 ihmistä!
2 La Scala on Milanon kuuluisa oopperatalo, joka on ollut toiminnassa jo yli 200 vuotta. Oopperan ystävien kannattaakin tarkistaa La Scalan ohjelmisto vierailun aikana, sillä esitykset ovat täällä huippuluokkaa. Oopperatalossa toimii myös teatterimuseo, joka on myös vierailun arvoinen paikka vaikka varsinaiseen oopperaesitykseen ei ehtisikään.
3 Como-järvi on tunnettu upeista maisemistaan ja myös siitä, että monet maailman tähdet viettävät täällä vapaa-aikaansa. Como sijaitsee vain noin 50km ajomatkan päässä Milanosta ja onkin mainio päiväretkikohde. Comolle voi ajella vuokra-autolla omatoimisesti tai osallistua järjestetyille päiväretkille. Mikäli retki Comolle mahtuu matkaohjelmaasi, asiakaspalvelumme auttaa järjestelyissä mielellään.  
4 Formuloiden Italian Grand Prix ajetaan legendaarisella Monzan radalla, joka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Milanosta. Italian GP ajetaan alkusyksystä ja Elämys Sport järjestää kisamatkoja osakilpailuun. Muina aikoina voit käydä tutustumassa Monzan rataan omatoimisesti esimerkiksi vuokra-autolla. Rata sijaitsee laajalla puistoalueella, joten täällä voit viettää mukavasti moottoriurheiluhenkisen piknikpäivän.