Malta - historiaa, kulttuuria ja merellisiä maisemia


Historiallisella Maltalla nautit eri kulttuurien ja menneiden aikakausien kiehtovasta cocktailista taideaarteilla, vahvoilla merellisillä maisemilla ja aidolla kaupunkielämällä maustettuna. Malta sopiikin erinomaisesti kulttuurista, historiasta ja aktiivisesta lomailusta kiinnostuneelle matkailijalle. Toki rantaelämääkin voit saarella viettää. Pääosa rannoista on kalliorantoja, mutta saarelta löytyy myös muutama hiekkaranta. Maltalla nautit miellyttävän lämpimästä säästä keväästä pitkälle syksyyn asti.

Rantoja ja aktiivilomailua
Maltan parhaat rannat löytyvät saaren luoteisosasta Mellieħan alueelta. Täältä löydät kolme upeaa rantaa, 800 metriä pitkän Mellieħa Bayn, viehättävän Paradise Bayn sekä suositun Golden Bayn. Aktiivilomailijalle Malta tarjoaa loistavat mahdollisuudet sukeltamiseen, patikointiin ja kalliokiipeilyyn.

Saaren kirkkaansinisissä vesissä voit kokeilla sukelluksen lisäksi myös monia muita vesiaktiviteetteja, kuten purjehdusta, melontaa, vesihiihtoa, jet ski -ajelua tai varjoliitoa.

Sliema, St Julian's tai Valletta
Rauhallista lomailua ja paikallista tunnelmaa kaipaavat valitsevat hotellin Slieman kaupungista. Vilkkaampaa yöelämää taas löytyy saaren suosituimmasta lomakohteesta St. Julian'sista. Myös pääkaupunki Vallettassa on muutamia hotelleja.

Unescon maailmanperintökohteita ja historiallisia nähtävyyksiä

Maltalla sijaitsee kolme Unescon maailmanperintökohdetta: Vallettan kaupunki, Hal Saflienin hypogeum sekä Maltan seitsemän megaliittitemppeliä. Historian ja kulttuurin ystävien kannattaa käydä myös Mdinan ja Rabatin kaupungeissa.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Maltalle ei ole suoria lentoja Helsingistä. Lufthansalla on parhaat vaihdolliset yhteydet Maltalle Helsingistä.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa
Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Sliema

Sliema on viehättävä asuin- ja ostosalue Välimeren syleilyssä. Sliemasta löydät rantapromenadin, uintipaikkoja, ostoskatuja ja useita ravintoloita. Täällä nautit myös paikallisesta tunnelmasta. Pittoreskit kadut kumpuilevat ylös ja alas tarjoten visuaalisesti vaihtelevan kaupunkimaiseman. Noin kuuden kilometrin päässä Sliemasta sijaitsevaan Vallettaan pääset helposti lautalla tai paikallisbussilla. Sliemassa ei ole hiekkarantaa, mutta useissa hotelleissa on uima-altaat.

Sliema
Sliema

Valletta
Valletta

Valletta

Saarivaltion pääkaupunki Valletta on todellinen ritariajan taideteos. 1500-luvun vallihaudat ja linnoitukset, vanhojen kirkkojen taideaarteet, terassikahviloiden iloinen hyörinä ja modernit putiikit sulautuvat lumoavasti toisiinsa tässä minikokoisessa pääkaupungissa.


St. Julian's

St. Julian's on suosittu lomakohde ja Maltan yöelämän keskus. St. Julian'sissa on lukuisia baareja, yökerhoja, ravintoloita, pubeja, viinibaareja sekä klubeja. Erityisesti Pacevillen alueelta löytyy runsaasti baareja, jossa voit jatkaa illanviettoa pikkutunneille asti. St. Julian'sissa on myös pieni hiekkaranta, St. George's Bay.

St. Julian's


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Marsaxlokkin markkinat Gozo Mdina ja Rabat
1

Jos olet Maltalla sunnuntaina, kannattaa piipahtaa eteläisellä Maltalla sijaitsevan Marsaxlokkin idyllisen kalastajakylän markkinoilla. Marsaxlokk on Maltan suurin kalastussatama, joten siellä pääset katselemaan verkkojaan selvittäviä kalastajia ja perinteisiä luzzuja, kalastusveneitä. Kylän rantakadulla on monia viehättäviä ravintoloita ja kahviloita, joissa on mukava lepuuttaa jalkoja ja seurata paikallista elämää.

2

Maltalta voit lähteä päiväretkelle sen vehreämmälle sisarsaarelle Gozolle. Heti saavuttuasi Mgarrin satamaan voit aistia Gozon omaleimaisen tunnelman, joka muodostuu rauhallisuudesta ja autenttisuudesta. Saari on tunnettu käsitöistään, erityisesti käsin nyplätyistä pitseistä ja neuleista. Piipahda myös tutkimassa Ggantijan temppelin salaisuuksia. UNESCO:n suojelukohteena olevaa temppeliä pidetään maailman vanhimpana vapaasti seisovana rakennuksena. Kannattaa tutustua myös saaren pikkuruiseen pääkaupunkiin Victoriaan sekä vuonomaiseen Xlendin lahteen.

3

Muureille ympäröity Mdina on Maltan entinen pääkaupunki ja yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Kannattaa vierailla ainakin apostoli Paavalille omistetussa katedraalissa ja sen museossa. Viereinen Rabatin kaupunki on myös käynnin arvoinen. Se tunnetaan erityisesti Pyhän Paavalin ja Pyhän Agathan katakombeista.