Madrid ei nuku koskaan


Madrid, Espanjan eloisa pääkaupunki, ei nuku koskaan. Se on kiinnostava kaupunkilomakohde melkein kenelle tahansa, mutta erityisesti kulttuurin, hyvän ruoan ja ostosten ystäville. Madridin houkuttelevat tapas baarit, kauniit puistot, runsaat ostoskadut ovat mainio syy tulla kaupunkiin viikonloppulomalle tai pidemmäksi aikaa. Myös jalkapallomaailman kovimpiin joukkueisiin kuuluvat Real Madrid ja Atletico Madrid tuovat kaupunkiin vuosittain monia turisteja. Tervetuloa tutustumaan kiehtovaan metropoliin, joka suuruudestaan huolimatta on säilyttänyt sympaattisen ja välittömän ilmapiirinsä!

Puistoja, taidetta, museoita
Madrid tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Parhaiten tutustut kaupunkiin kuljeskelemalla ympäriinsä ja katselemalla ihmisiä sekä katuvilinää. Madridin monia viihtyisiä aukioita reunustavat komeat rakennukset. Kuuluisia aukioita kaupungissa ovat esimerkiksi Plaza Mayor, Puerta del Sol ja Plaza de Cibeles. Osaa aukioista reunustavat kahvilat, joihin on mukava pistäytyä lepuuttamassa jalkojaan ja nauttimassa virvokkeita.
Madridin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat maailmankuulut taidemuseot, kuten Pradon ja Thyssen-Bornemiszan museot. Lisäksi kaupungissa on lukuisia pienempiä museoita ja gallerioita. Myös kuninkaanlinna El Palacio Real on suosittu vierailukohde.

Ostoksilla Madridissa
Madrid täyttää vaativimmankin shoppailijan toiveet.

Ostoskierroksen voi aloittaa vaikkapa Puerta del Solin aukiolta, sillä sen laidalla sijaitsevat suurimmat tavaratalot ja monet ketjuliikkeet. Monet ajankohtaiset pikkuputiikit ovat lähellä nekin.
Yksi Madridin tärkeimmistä ostoskaduista on leveä Gran Vía, jonka varrelle ovat sijoittuneet esimerkiksi suuret ketjuliikkeet, kuten Primark, sekä tavaratalo El Corte Inglés. Kannattaa poiketa myös Gran Víalta alkavalle Calle de Fuencarral -kadulle, jossa on paljon pienempiä ketjuliikkeitä pullollaan tyylikkäitä vaatteita, laukkuja ja asusteita. Luksusmerkiä arvostavat suuntaavat Calle Serranolle.

Madridin jalkapalloseurat
Espanjalaiset rakastavat jalkapalloa. Madridin kaksi suurta seuraa Real Madrid sekä Atletico Madrid kilvoittelevat La Ligassa omilla kotistadioneillaan. Santiago Bernabeu sekä uusi Wanda Metropolitano ovat molemmat oivallisia käyntikohteita niin nuorille kuin vanhemmille futisfaneille. Pelin seuraaminen paikan päällä on elämys, joka jää mieleen. Asiakaspalvelumme kautta voit helposti varata lippuja molempien joukkueiden otteluihin. La Ligan otteluohjelmat vahvistuvat vasta noin kaksi viikkoa ennen otteluviikonloppua, joten liput kannattaa varata vasta lähempänä lähtöä.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Teleférico de Madrid

Teleférico de Madrid on loistava tapa ihailla Madridia ilmasta käsin. Teleférico de Madrid on 2,5km pitkä köysirata joka kulkee suuren ja vihreän Casa de Campo puistoalueen läpi. Köysradalta käisn on upeat näkymät kaupungin ylle ja kuninkaan linnan valtava koko avautuu ilmasta käsin parhaiten.

Teleférico de Madrid on talvikuukausina auki ainoastaan viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Kesäisin Teleférico de Madrid on auki joka päivä. Paikan päälle kannattaa suunnata heti aamusta, sillä päivän mittaan Teleférico de Madrid usein ruuhkautuu. Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä ja maksavat 4,5€ aikuiselta. Linjan toinen päätepysäkki on Pinto Rosales asemalla ja toinen Cerro garabitan huipulla Casa de Campon puistoalueella. Kierroksen voi kiertää molmepiin suuntiin tai vain toiseen suuntaan, mikäli haluaa jatkaa matkaa sieltä eteenpäin.
Teleférico de Madrid
Teleférico de Madrid

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Espanjaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Madridin hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Espanjan kuninkaanlinna Santiago Bernabéu Plaza Mayor Mercado de San Miguel
1 Espanjan kuninkaan linna on suosittu nähtävyys. Kauttamme voitte ostaa "jonon ohi" lippuja tutustumiskierroksille. Asiakaspalvelumme auttaa varauksissa mielellään. 
2

Jalkapallon ystäville Real Madridin kotiareena, Santiago Bernabéun stadion on näkemisen arvoinen. Jos matkasi ajankohtaan osuu "Los Blancosin" peli, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään varaamaan otteluliput seurueellenne.

3 Plaza mayor on Madridin vanhanakaupungin keskus. Aukion laidalla on monia erinomaisia ruokapaikkoja. Ravintolahinnat Plaza Mayorin ravintoloissa ovat hieman kalliimpia kuin muualla kaupungissa.  
4 Lähellä Plaza Mayoria sijaitseva Mercado de San Miguel on kaupungin vanhimpia ja suurin kauppahalli. Täällä voit herkutella paikallisilla tapaksilla ja ostaa maittavia tuliaisia.