Madeira - Atlantin paratiisisaari


Vehreä Madeira lumoaa matkailijan kauneudellaan. Kelluvaksi puutarhaksikin kutsuttu tulivuorenpurkauksista syntynyt saari tarjoaa maalauksellisia maisemia ja meren herkkuja. Madeiralla ei ole varsinaisia hiekkarantoja, mutta aurinkoloman vietto onnistuu silti saarella erinomaisesti. Hotellien uima-allasalueiden lisäksi parhaat uintimahdollisuudet ovat luonnon muovaamissa merivesialtaissa. Myös laavahiekkaisia rantoja löytyy muutamia.

Madeiran lukuisat levadapolut tarjoavat mahdollisuuden aktiivilomailuun patikoiden saaren smaragdinvihreissä laaksoissa, laakeripuumetsissä, vehreillä rinteillä ja pikkukylissä.

Madeiran n. 270 000 asukkaasta puolet asuu pääkaupunki Funchalissa, jonka keskustaan tutustut helpoiten kävellen. Vieraile Sén tuomiokirkossa, pistäydy vaikkapa sisustustaiteen museossa tai Madeiran historian keskuksessa Story Centerissä ja tee tuliaisostoksia keskustan viehättävissä pikkuputiikeissa.

Jatka matkaa sataman aallonmurtajalle, jolta aukeaa kaunis näkymä kaupunkiin ja sitä ympäröiville vuorille. Jos taas haluat ihailla kaupunkia korkeammalta, astu köysiratavaunun kyytiin ja nouse n. 550 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevaan Monten kylään. Takaisin alas voit halutessasi huristella korikelkalla. Kaupungin tuntumassa sijaitseva Funchalin kasvitieteellinen puutarha esittelee kaupungin myös hieman eri näkökulmasta. Täällä tutustut saaren ainutlaatuiseen kasvillisuuteen sekä muualta tuotuihin värikkäisiin kasveihin.

Saaren ravintoloiden ruokalistoja hallitsevat luonnollisesti meren herkut. Paikallinen erikoisuus on ankeriasta muistuttava espada-kala, mutta myös tonnikala, katkaravut ja simpukat ovat suosittuja. Illallisen voit halutessasi nauttia kaihoisaa fado-laulua kuunnellen.

Kukkaloistoa, levadapolkuja ja merivesialtaita


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Funchal

Funchalissa voit majoittua joko aivan keskustassa tai muutaman kilometrin päässä Lidon hotellialueella. Madeiran asukkaista noin puolet asuu pääkaupunki Funchalissa, jonka pieneen keskustaan tutustut parhaiten kävellen. Funchalin tunnetuin nähtävyys on Sén tuomiokirkko, jonka tuntumassa on useita mielenkiintoisia pikkumuseoita. Funchalin keskustasta löytyy myös lukuisia pieniä erikoisliikkeitä tuliaisostosten tekoon. Suuremmat ostoskeskukset ovat hieman keskustan ulkopuolella. Sataman aallonmurtajalta Ilhéu da Pontinhalta avautuvat kuvaukselliset näkymät kaupunkiin ja sitä ympäröiville vuorille, värikästä kukkaloistoa puolestaan voit ihailla kasvitieteellisessä puutarhassa. Ravintoloita Funchalista löytyy moneen makuun, erityisesti kalaravintolat ovat suosittuja.

Funchal
Funchal

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Portugaliin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Madeiralla peritään kaupunkiveroa, joka on 1 €/hlö/yö. Veroa ei peritä alle 18-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Merivesialtaat Levadat
1

Madeiralla ei ole varsinaisia hiekkarantoja, mutta se ei estä aurinkoloman viettoa. Parhaat uintimahdollisuudet ovat merivesialtaissa, joita löytyy ympäri saarta. Merivesialtaista kauneimpiin kuuluvat Morto Monizissa sijaitsevat laavan muovaamat altaat. Myös pääkaupunki Funchalissa on useita merivesialtaita.

2

Madeiran ensimmäiset levada-kastelukanavat rakennettiin jo 1400-luvulla ja siitä asti niiden avulla on huolehdittu viljelysten vedensaannista. Kanavien huoltoa helpottamaan niiden viereen rakennettiin polkuja, jotka nykyään tarjoavat mahtavat puitteet saareen ja sen luontoon tutustumiseen. Levadapolkuja löytyy ympäri saarta ja levadareittien joukosta löytyy sopivia vaihtoehtoja niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin vaeltajille.