Lyon - Ranskan ruokapääkaupunki


Lyonia kutsutaan Ranskan gourmet pääkaupungiksi, eikä syyttä. Löytyyhän kaupungista peräti 15 Michelin tähden ravintolaa. Lyonissa herkuttelu ei keskity pelkästään gourmet annoksiin, vaan Lyonissa löytyy myös loistavia ruokapaikkoja edullisemmilla hintatasoilla. Paikalliset kansankuppilat, bouchon lyonnais, tarjoilevat maukkaita liharuokia erinomaisista raaka-aineista. Monet raaka-aineet ja viinit saadaan Lyonin lähialueilta.

Vanhakaupunki
Lyonin vanhakaupunki on viehättävä renessanssityylisine rakennuksineen. Vanhankaupungin mukulakivikaduilla on lukuisia ravintoloita, putiikkeja, museoita ja taidegallerioita, bouchon lyonnaiseja unohtamatta. Kapeilla kujilla saattaa olla avonaisia portteja, joista kannattaa pujahtaa sisään ja voi päätyä traboule-käytävään joka on oikopolku joelta kukkuloille. Lyonin vanhassa kaupungissa voit viettää seikkailunomaisen päivän nauttien samalla hyvästä ruoasta ja juomasta.

Maaseutu
Lyonin vierailulla kannattaa käyttää päivä tai toinenkin vierailuihin Lyonin lähikyliin ja viinialueisiin, joissa viinin lisäksi tuotetaan kaikenlaisia herkkuja.

Jokaisella kylällä on omat erikoisuutensa kinkuista juustoihin, joihin kylän viinit sopivat erityisen hyvin. Kiertelemällä lähiseutujen viinitiloja saatat löytää vaikka mitä uusia makuelämyksiä. Voi olla siis hyvä idea viipyä Lyonissa paria päivää pidempi aika, jotta ehtii nauttia seudun antimista täysin siemauksin.

Milloin Lyoniin kannattaa matkustaa?
Lyon on periaatteessa ympärivuotinen kaupunkikohde. Marraskuun lopussa Lyonissa juhlitaan Beaujolais Noveau-viinijuhla jolloin kaupunki on tupaten täynnä uutta viiniä juhlivia ihmisiä. Jos haluat mukaan Beaujolais Noveau juhliin, kannattaa matka varata hyvissä ajoin, sillä kaupunki on marraskuun kolmannella viikolla todella täynnä.
Ilmojen puolesta paras aika matkustaa Lyoniin on toukokuusta syyskuun loppuun.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Ranskaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Lyonissa peritään kaupunkiveroa, joka on 0,20 € – 4 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista