Lontoo - Kuninkaallisia nähtävyyksiä, ostoksia ja pubikulttuuria


Lontooseen voit matkustaa kuinka monta kertaa tahansa ja aina löydät uutta nähtävää ja koettavaa. Mahtava kulttuuri- ja museotarjonta, kuninkaalliset nähtävyydet, huikeat ostosmahdollisuudet ja elävä pubikulttuuri - Tämän kaiken löydät Lontoosta.

Nähtävyydet eivät Lontoosta lopu. Kaupungin kenties tunnetuin rakennus on parlamenttitalo Westminsterin palatsi ja sen kellotorni Big Ben. Buckinghamin palatsi on avoinna vain loppukesästä, muulloin voit ihailla sitä ulkoa päin. Useimmat saapuvat katsomaan aamupäivällä tapahtuvaa vahdinvaihtoa. Kuninkaalliseen tunnelmaan pääset myös Towerin linnassa, jossa säilytetään Britannian kruununjalokiviä. Jos haluat ihailla Lontoota erilaisesta kulmasta, hyppää joko London Eye -maailmanpyörän tai jokiristeilylaivan kyytiin.

Myös museotarjonta on päätähuimaavaa. Ja mikä parasta, useimpiin museoihin ei ole pääsymaksua. Vaihtuviin näyttelyihin tosin saatetaan periä pääsymaksu. Britannian suurin museo, Bloomsburyn kaupunginosassa sijaitseva British Museum on yksi Lontoon hienoimmista.

Myös mm. Victoria and Albert Museum South Kensingtonissa sekä National Gallery Trafalgar Squaren laidalla ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Jos olet kiinnostunut nykytaiteesta, vieraile Tate Modernissa Thames-joen varrella.

Lontoo on oikea ostosmatkailijan paratiisi. Knightsbridgessä sijaitsee kaupungin tunnetuin tavaratalo Harrods, jonka tavaravalikoima on suunnaton. Suosituimpiin ostoskatuihin kuuluvat Regent Street ja Oxford Street. Edullisempia löytöjä voit tehdä sivukujien pikkuliikkeissä sekä erilaisilla toreilla ja markkinoilla. Spitalfields Market, Camden Market, Borough Market sekä Portobello Road ovat suoranaisia elämyksiä.

Lounas- tai illallispaikan valinta on Lontoossa helppoa, sillä valinnanvaraa on lähes loputtomasti gourmet-ravintoloiden herkuista autenttisten lontoolaispubien tuhteihin annoksiin. Lontoossa kohtaavat koko maailman keittiöt, ja moni kulinaristi suuntaakin matkansa Lontooseen juuri sen monipuolisten ja laadukkaiden makuelämysten ansiosta. Kokeile myös perienglantilaista traditiota, iltapäiväteetä.


Covent Garden, Soho, Mayfair ja Bloomsbury
Covent Garden, Soho, Mayfair ja Bloomsbury

Covent Garden, Soho, Mayfair ja Bloomsbury

Keskeistä sijaintia arvostavat matkustajat valitsevat usein hotellin Bloomsburyn, Covent Gardenin, Sohon tai Mayfairin alueelta. Täältä löytyy Lontoon parhaat ostoskadut, ravintolat, kahvilat, pubit, museot ja kulttuuritapahtumat. Covent Garden on tunnettu Lontoon viihde-elämän keskuksena. Täällä näet musikaalit ja oopperat, shoppailet ja vietät iltaa alueen monissa ravintoloissa, kahviloissa ja pubeissa. Aiemmin huonomaineinen Soho tunnetaan nykyään vilkkaasta yöelämästä ja monipuolisesta viihde- ja ravintolatarjonnasta. Sohon pohjoispuolelta alkaa Oxford Street, Lontoon tunnetuin ostoskatu. Bloomsburyssa sijaitsee British Museum, Mayfair puolestaan tunnetaan yhtenä Lontoon kauneimmista ja varakkaimmista asuinalueista.


Paddington ja Notting Hill

Vaikka Paddingtonissa ei ole nähtävyyksiä, se on suosittu majoittumisalue hotellien suhteellisen edullisen hintatason ja hyvän sijaintinsa ansiosta. Paddingtoniin on loistavat liikenneyhteydet ja sieltä on lyhyt matka mm. Oxford Streetin ostoskadulle sekä Lontoon tunnetuimpaan puistoon Hyde Parkiin ja viereiseen Kensington Gardensiin. Lähellä Paddingtonia on myös värikäs Notting Hillin kaupunginosa, joka nousi kaikkien tietoisuuteen Hugh Grantin ja Julia Robertsin tähdittämän elokuvan myötä. Notting Hillissä sijaitseva Portobello Road on yksi Lontoon suosituimmista markkinakaduista ja siellä riittääkin usein ihmisiä tungokseen asti. Kannattaakin siis suunnata myös pienemmille sivukaduille. Notting Hillistä löytyy myös runsaasti ravintoloita ja pubeja.

Paddington ja Notting Hill
Paddington ja Notting Hill

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Iso-Britanniaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi.

Lontoon hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

West Endin musikaalit Iltapäivätee
1

Lontoo tunnetaan huikeasta musikaalitarjonnasta. Oopperan kummitus, Leijonakuningas, Les Miserables, Hamilton, Mamma Mia!, Thriller, We will rock you - West Endin teattereissa esitetään sekä maailman tunnetuimpia musikaaleja että uusia tuotantoja. Liput voit ostaa joko netistä etukäteen tai paikan päällä Leicester Squarelta. Suosituimmat musikaalit kuitenkin myydään usein loppuun jo hyvissä ajoin etukäteen. Teattereiden pukukoodi on hyvin rento, joten esityksiin ei tarvitse pukeutua juhlavasti - ellet tietysti itse halua.

2

Lontoon matkaan kannattaa sisällyttää ainakin yksi iltapäiväteehetki. Iltapäiväteellä on Englannissa pitkät perinteet jo 1840-luvulta asti. Tee nautitaan usein kolmioleipien, skonssien ja voin tai marmeladin sekä leivosten kera. Teeperinnettä ylläpitävät useat teehuoneet, kahvilat ja hotellit Lontoossa. Tavaratalojen, kuten Marks & Spencerin, Harrodsin tai Debenhamsin, kahviloissa voi nauttia iltapäiväteen edulliseen hintaan. Hienostuneempaa kokemusta varten kannattaa valita esimerkiksi The Ritz tai Claridge's hotelli.