Ljubljana


Sydämellinen Ljubljana lukeutuu Euroopan pienimpiin pääkaupunkeihin. Ljubljanan keskustaan tutustutkin erinomaisesti kävellen sillä kaikki on lähellä. Kaupungin läpi virtaava Ljubljanica-joki ja sitä ylittävät sillat tekevät kaupungista erityisen viehättävän. Myös museo- ja kulttuuritarjonta on erinomainen.

Ljubljana on varsinkin kesäaikaan eläväinen kaupunki, Ljubljanica-joen rantakadut kahviloineen ja ravintoloineen täyttyvät ihmisistä ja tapahtumista. Kesäperjantaisin keskustorilla järjestetään suositut katuruokamarkkinat, joiden lukuisista pienistä ruokakärryistä ja -kioskeista voit ostaa Slovenian ja Balkanin alueen herkkuja. Vanhankaupungin kaduilla kävellessäsi voit ihailla kauniita arkkitehti Jože Plečnikin suunnittelemia rakennuksia. Toinen erinomainen tapa tutustua Ljubljanan kauniiseen arkkitehtuuriin, on nousta jokilaivan kyytiin n. tunnin mittaiselle risteilylle.

Korkealla kukkulalla kaupunkia vartioi linna, josta avautuu upeat näkymät yli koko kaupungin. 1500-luvulla rakennettu linna on toiminut aikanaan kuninkaallisten asuinpaikkana. Nykyään linnassa järjestetään mm. konsertteja ja näyttelyitä. Kukkulalle pääset joko jalkaisin tai funikulaarilla.

Tivoli-puisto vihreine ruohoalueineen, puineen ja suihkulähteineen houkuttelee lepohetken viettoon. Puistoon patikoit helppokulkuista hiekkatietä pitkin. Viikonloppuisin Tivolin puisto on kaupunkilaisten keskuudessa suosittu vapaa-ajanviettopaikka, jonne saavutaan koko perheen voimin nauttimaan kauniista luonnosta ja pikniklounaasta.

Nähtävää Ljubljanan ympäristössä
Ljubljanan ympäristöstä löytyy useita upeita päiväretkikohteita. Juliaanisten Alppien kainalossa sijaitseva vuoristokaupunki Bled on vain n. tunnin ajomatkan päässä. Kuvankaunis järvimaisema sitä ympäröivine vehreine vuorenrinteineen ihastuttaa kaupungissa vierailevan. Tee ainakin veneretki keskellä Bled-järveä sijaitsevalle saarelle, jolla on barokkityylinen kirkko ja vieraile korkealla kukkulalla sijaitsevassa Bledin linnassa. Toinen suosittu päiväretkikohde on noin kaksi miljoonaa vuotta vanha Postojnan tippukiviluolasto, joka levittäytyy yli 20 kilometrin pituisena taianomaisena maailmana. 1800-luvun alussa löydetyistä luolista noin viisi kilometriä on yleisölle avoinna. Luolissa kuljet sekä sähköjunan kyydissä että kävellen aivan uskomattomien kivipilarien ja tippukivimuodostelmien läpi.


Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Sloveniaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Ljubljanassa peritään kaupunkiveroa, joka on noin 3 €/hlö/yö. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista