Liverpool - Beatlesien ja jalkapallon kotikaupunki


Liverpool on kuuluisa jalkapallojoukkueistaan FC Liverpoolista ja Evertonista, sekä tietenkin The Beatlesistä. Edellä mainittujen asioiden lisäksi Liverpool on loistava kaupunkilomakohde. Liverpoolissa kaikki on kävelyetäisyydellä ja viikonloppulomalle riittää rutkasti tekemistä ja näkemistä.

The Beatles nosti Liverpoolin koko maailman tietoisuuteen 1060-luvulla. Kaupungissa onkin lukuisia ikonisia paikkoja jotka ovat inspiroineet McCartneyta ja Lennonia sävellystyössään. Ehkäpä merkittävin kaikista on The Cavern Club jossa Beatlesit aloittelivat uraansa 1960-luvun alussa ja missä heidän musiikillinen tyylinsä alkoi muotoutua. Liverpoolissa järjestetään lukuisia erilaisia Beatles kierroksia missä vieraillaan bändin historian tärkeimmillä paikoilla. Kaupungissa on myös kaksi erillistä Beatles museota: The Beatles Story Albert Docksilla ja Lievrpool Beatles Museum keskustassa.

Jos olet jo Beatles fani, niin Liverpool on sinulle must kohde.

Liverpoolin yhteydessä ei voi olla puhumatta jalkapallosta. Valioliigan kahden ikonisen jalkapalloseuran FC Liverpoolin ja Evertonin kotiareenat sijaitsevat vain kivenheiton päässä toisistaan kävelymatkan päässä Liverpoolin keskustasta. Mikäli matkasi ajankohdalle osuu jommankumman seuran ottelu, kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa huikea tunnelma, vaikka et olisikaan suuri jalkapallofani. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään lippujen varaamisessa.

Milloin Liverpooliin kannattaa matkustaa?
Ilmojen puolesta paras aika matkustaa Liverpooliin on toukokuusta syyskuuhun. Talvella Liverpool on sateinen, niin kuin on koko Brittein saari on. Kesäkuukaudet ovat myös kalleinta aikaa vierailla Liverpoolissa. Syksyllä ja talvellakin voi hyvin vierailla Liverpoolissa, kunhan on varustautunut vaatteiden puolesta sateiseen säähän.


Albert Docks
Albert Docks

Albert Docks

Albert Docks on paikka missä on ehdottomasti käytävä Liverpoolin matkalla. Alueelta löytyy useita hyviä ravintoloita ja paljon nähtävää. Merseyside Maritime Museumissa pääset ihastelemaan esineitä Titanicista ja tutustumaan merten tutkimuksen historiaan. The Beatles Story on maailman suurin pysyvä Beatles museo missä on nähtävillä paljon Beatlesien alkuperäisiä tavaroita ja kertomuksia bändin ja kappaleiden historiasta. Albert Docksilla vietät takuulla antoisan päivän.  

Chester

Chester on mainio päiväretkikohde Liverpoolista. Chesteriin pääset kätevästi junalla (matka kestää n 45min). Chester on roomalaisten perustama kaupunki jossa maailman suurin amfiteatteri Italian ulkopuolella. Chesterin keskusta on upea aikamatka keskiajalle sen kaksikerroksisine kauppakujineen jotka ovat olleet olemassa paikallaan keskiajalta saakka. Kaupungin saa helposti haltuun noin tunnin kestävällä kävelykierroksella kaupungin vanhalla muurilla
Chester
Chester

Näin löydät parhaan unelmalomasi
Näin löydät parhaan unelmalomasi

Näin löydät parhaan unelmalomasi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.
Finnair lentää Manchesteriin päivittäin. Manchesteristä on noin 45min ajomatka Liverpooliin.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Liverpool

Iso-Britanniaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi.

Liverpoolin hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Liverpool


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Liverpoolin katedraali Anfield U-Boat Story The Cavern Clun
1 Liverpoolin katedraali on maailman kahdeksannekseksi suurin kirkko maailmassa. Käy tutustumassa tähän valtavaan Anglikaaniseen kirkkoon ja sen mahtavaan arkkitehtuuriin. Rakennuksella on pituutta 189 metriä, mikä tekee siitä maailman pisimmän kirkon.
2 Käy tutustumassa FC Liverpoolin kotiareenaan Anfieldiin. Anfield on yksi ikonisimmista Valioliigan stadioneista. Anfieldin stadionkierroksella pääset tutustumaan stadionin historiaan ja pääset kiertämään stadion ”back stagen” mihin kenellekään ei ole asiaa pelipäivinä. Mikäli vierailusi aikana pelataan FC Liverpoolin kotipeli, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään lippujen varauksissa.
3 U-Boat Story-museossa Birkenheadissä pääset tutustumaan toisen maailmansodan aikaisen saksalaisen sukellusveneen U-534 tarinaan. Birkenhead sijaitsee toisella puolella jokea ja sinne pääset kuuluisilla Merseyn Ferry - lautoilla. U-Boat Story-museo on interaktiivinen museo missä pääsen näkemään millaista elämä oli ahtaassa sukellusveneessä.
4 The Cavern Club on ikoninen klubi jossa Beatlesit esiintyivät uransa alkuaikoina 1960-luvun lopussa ja missä heidän musiikillinen tyylinsä alkoi muotoutua. The Cavern Clubissa on edelleenkin usein live-musiikkia ja kellariin rakennetussa klubissa voi kuvitella itsensä 1060-luvulle diggailemassa aloittelevaa kvarettia joka soitti uudenlaista musiikkia (ilma kellarissa on edelleenkin tunkkainen)