Lissabon - parasta kaupunkilomaa


Lissabon tarjoaa matkailijalle monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, upeaa arkkitehtuuria, hyvää ruokaa ja runsaasti ostosmahdollisuuksista. Jos haluat kierrellä kaupunkia teet sen parhaiten linja-autolla tai raitiovaunulla, mutta voit tietysti nauttia Lissabonista jalkaisin.  Lomallasi voit yöpyä aivan Lissabonin sydämessä, josta pääset helposti kaupungin kaikkiin nähtävyyksiin ja viihtyisään lomaelämään. Lissabonin matkalla voit nauttia rennosta ilmapiiristä ja nähtävyyksistä - matkustat varmasti kotiin monta muistoa rikkaampana. 

Lissabonin tunnetuimmat nähtävyydet
Lissabon on samaan aikaan moderni ja historiallinen. Yksi must nähtävyyksistä on Lissabonin vanhin rakennus, São Jorgen linna. Linna sijaitsee korkealla kukkulalla, jonne pääset joko kävellen tai minibusseilla.

Näkymä linnan muurien päältä on huikaiseva ja näet yhdellä kertaa kokonaiskuvan koko kaupungista.

Kaupunginosista Alfama on tunnelmallinen, jossa myös São Jorgen linna sijaitsee. Baixan kaupunginosa on tunnettu upeasta ruutukaavastaan ja sieltä on lyhyt matka vilkkaaseen ja sokkeloiseen Bairro Altoon, kuten myös Alfamaan ja muihin kiinnostaviin kaupunginosiin. Belém on yksi vanhimmista kaupunginosista, jossa sijaitsee Belemin torni, jota pidetään Lissabonin tärkeimpänä nähtävyytenä ja Portugalin maailmanvallan symbolina. 

Milloin Lissaboniin kannattaa matkustaa?
Lissabonissa on ympärivuotinen kohde. Talvisin lämpötila saattaa laskea noin +10 asteeseen ja sateita on silloin kesää enemmän. Kesäisin lämpötila on tyypillisesti noin +25 astetta, joten huomattavasti miellyttävämpi lämpötila kaupunkilomailuun kuin Välimeren kesälämpötilat.


Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan. Finnair lentää Lissaboniin päivittäin suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Portugaliin matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Lissabonissa peritään kaupunkiveroa, joka on 2 €/hlö/yö. Vero peritään kaikilta yli 13-vuotiailta. Vero maksetaan paikan päällä hotellissa.
Kaupunkiverojen osuuden voit tarkistaa klikkaamalla auki ”Varauksen tiedot”  matkustajatietojen täyttämisen yhteydessä varauksen viimeisessä vaiheessa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Belem Raitiovaunut Sintra
1 Belemissä sijaitsee Belemin torni, jota pidetään myös Portugalin vanhan maailmanvallan symbolina. Vuonna 1755 Lissabonia ravisteli erittäin voimakas maanjäristys joka tuhosi suurimman osan kaupungista. Kuin ihmeen kaupalla Belem säilyi lähes vahingoittumattomana. Belemissä on myös useita muita Unescon suojelemia rakennuksia ja puistoja, joten täällä kannattaa käydä viettämässä viihtyisä päivä. Samalla kannattaa maistaa maailman kuuluja vanilijaleivoksia jotka on kehitetty Café Pastéis de Belémissä. Samanlaisia leivoksia saa Lissabonissa monesta paikasta, mutta täältä ovat aidot ja alkuperäiset kotoisin.
2 Raitiovaunut kuuluvat erottamattomana osana Lissabonin kaupunkikuvaan. Raitiovaunut ovatkin erinomainen tapa tutustua kaupunkiin. Linja numero 28E kulkee pitkän kahdeksikon muotoisen reitin jonka varrella sijaitsevat lähes kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Linja kulkee sekä ala-, että yläkaupungissa, sekä Alfaman kaupunginosassa.
3 Erinomainen päiväretkikohde Lissabonista on Sintran kaupunki. Sintraan pääsee helposti junalla. Sintrassa on upea vanhakaupunki. Hyvä tapa tutustua Sintraan on ostaa sightseen päivälippu. Sightseen-bussit liikennöivät rengasreittiä kaupungin ympäri ja niistä voi jäädä pois haluamallaan pysäkillä ja taas pian tulee seuraava bussi jolla voi jatkaa matkaa. Päivän aikana kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Penan palatsiin jota ympäröi kaunis puistoalue.