Krakova - Historiaa ja elämyksiä


Krakova sijaitsee Etelä-Puolassa ja on erinomainen kaupunkilomakohde varsinkin kesäisin. Kaupunki on perustettu ikivanhan kauppareitin varteen. Krakova oli Puolan pääkaupunki vuodesta 1038 aina vuoteen 1596 saakka. Krakovan yliopisto on Euroopan kolmanneksi vanhin ja yliopiston kuuluisin oppilas lienee Nikolas Kopernikus joka opiskeli Krakovassa 1400-luvun lopulla.

Krakowassa on rikkaan historian lisäksi lukematon määrä pieniä idyllisiä ravintoloita joissa voi viettää romanttisen illan tai vauhdikkaamman myöhäisillan.

Hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi, joskin kalliimpi kuin muualla Puolassa.

Milloin Krakovaan kannattaa matkustaa?

Paras aika vierailla Krakovassa on myöhäisestä keväästä syyskuun loppuun. Joulun aikaan Krakovassa on tunnelmallisia joulumarkkinoita,.


Vanhakaupunki
Vanhakaupunki

Vanhakaupunki

Krakovan rikkaasta ja pitkästä historiasta johtuen vanhakaupunki on täynnä poikkeuksellisen upeita historiallisia rakennuksia. Krakovan vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on säilynyt poikkeuksellisen hyvin. Vanhakaupunki keskittyy Rynek Glówny-aukion ympärille. Suurimmassa osassa Krakovan vanhaakaupunkia voi kulkea vain kävellen, sillä autolla ajaminen siellä on kielletty.


Wawelin kukkula

Heti vanhankaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Wawelin kukkula sijaitsevat kuninkaan linna, katedraali, sekä kuninkaalliset haudat. Wawelin kukkula on Puolan suosituin nähtävyys ja sinne kannattaakin suunnata heti aamusta, sillä kukkulalle otetaan vain tietty määrä vierailijoita päivittäin. Sisäänpääsymaksu kukkulalle on muutamia euroja.

Wawelin kukkula
Wawelin kukkula

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi
Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Näin löydät parhaan vaihtoehdon unelmalomallesi

Lennot
Usein edullisin vaihtoehto on vaihdollinen lento mihin ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita. Voit tutkia eri lentovaihtoehtoja klikkaamalla ”Lentovaihtoehdot” kuvaketta. Voit myös valita eri lippuvaihtoehtoja klikkaamalla ”Päivitä lentopalvelut” kuvaketta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat luonnollisesti kokonaisuuden hintaan.


Norwegian lentää suorilla lennoilla Krakovaan neljä kertaa viikossa kesäkuusta lokakuun loppuun.

Lennot lennetään molempiin suuntiin maanantaisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Matkahaut kannattaa tehdä näillä viikonpäivillä, jotta saat matkojen hinnat suorilla lennoilla.

Hotellit
Varausmoottorimme hakee parhaat hotellihinnat maailmanlaajuisesti yli miljoonan hotellin valikoimasta. Vaihtoehtoja on todella paljon ja olemmekin sen vuoksi valinneet kohteisiin parhaiksi katsomamme vaihtoehdot. Nämä tunnistat ”suosittelemme” tarrasta hotellin kohdalla. Suurin osa hotellien kuvauksista on suomeksi. Haemme hotellien hinnat ja saatavuudet useasta eri kanavasta ja siitä syystä osassa hotelleita saattaa olla kuvaus englanniksi.

Lentokenttäkuljetukset ja muut palvelut kohteessa

Varaamme mielellämme teille myös lentokenttäkuljetukset halutessanne. Mikäli haluaisitte tarjouksen lentokenttäkuljetuksista tai muista lisäpalveluista kohteessa, voitte laittaa meille viestiä lisätietoja kohtaan varauksen viimeisessä vaiheessa.


Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista

Puolaan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla ehjä, virheetön ja voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä voimassa oleva uudenmallinen kuvallinen henkilökortti.

Krakovan hotelleissa ei peritä kaupunkiveroa.

Tiedot perustuvat tilanteeseen 03/2022.

Tietoa matkustusdokumenteista ja kaupunkiveroista


ELÄMYS HOLIDAYS VINKIT

Wielizkan suolakaivokset Auschwitz
1

Wielizkan suolakaivokset kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Suolakaivokseen pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla ja pääsymaksu on noin 20€/henkilö. Vaikka kierroksella ehtii nähdä vain noin prosentin koko kaivoksen pinta-alasta, on sekin valtava alue ja siitä saa käsityksen kaivoksen massiivisesta koosta. Vaikka kaivos on iso, emme suosittele kierrosta mikäli kärsit ahtaan paikan kammosta, sillä kierroksen aikana mennään satojen metrien syvyyteen maan alle.

2

Auschwitz sijaitsee noin 50km päässä Krakovasta ja onkin monen vierailijan päiväretkikohdelistalla. Auschwitz on kaikessa kammottavuudessaan pysäyttävä paikka ja monella tapaa kokemisen arvoinen. Auschwitziin pääsee Krakovasta omatoimisesti junalla tai bussilla. Auschwitziin järjestetään Krakovasta myös opastettuja päiväretkiä. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään retkien varauksissa.